kolmapäev, 26. november 2008

Teeme Tartu korruptantidele tuule alla!

Tuli selline vihje:
Ma ei pidanudki enne oma kommentaaris silmas seda, et Anto oleks märter -- kindlasti ei ole. Aga normaalne mees ja oluliselt normaalsem, kui näiteks Hanson-Astok-Seli-Ansip on ta linnajuhtimisel olnud küll.

Niisiis, nagu öeldakse, 1 down, 4 to go!

Ansip kukub ilmselt ise, lämbub oma upsakusse. Jäävad siis veel Hanson, Astok ja Seli. Nende meeste tegemiste kohta kirjutas päris põhjalikult poolteist aastat tagasi Äripäev.

Need mehed siis (kliki pildil, et suuremalt vaadata):

Hannes Astok, endine EÜE-lõvi, Q-raadio asutaja ja juht, Tartu abilinnapea, praegune Riigikogu liige, siin väljavõte 2005. aasta valimisreklaamist, Reformierakonna kodukalt. Ajal, kui tema oli Tartu abilinnapea (1997-2005), anti tema tädipoja Alar Kroodo firmale Linnaehitus seadusevastaselt luba nn Tigutorni ehituseks, tehti vastav planeering just selle krundi jaoks, ning Kroodo kontrollitava krundi jaoks teispoole Emajõge. Kroodo partner on neis ärides Tartu linnavolikogu mõjukas liige Verni Loodmaa. Kroodo ja Loodmaa kontrollivad lisaks Tartus Hansakeskust ja hotelli London. Skeem on lihtne: Kroodo ostis odavalt vajalikud krundid, Astok ja Loodmaa aitasid sinna tekitada vajalikud load. Sellega sõideti julmalt üle mitmetest Tartu ettevõtjatest, kes olid juba tükk aega varem planeerinud kõrghooneid. Neilt napsati nö nina alt idee ära ja jäeti pika ninaga. Saatuse irooniana seisab see Tigutorn nüüd tühjalt ja selle kortereid loositakse lühiajaliseks kasutuseks välja Lõunakeskuse ostukampaaniates.


Margus Hanson, väljavõte Postimehe veebist. Asus möödunud aastal ametisse Tartu abilinnapeana, valdkonnaks seesama linnamajandus ja linnavarad, ehk kõige magusam osa, mis Astokilgi. Pealtnäha mees nagu muhkel. Õppinud Leningradis finants-alal. Olnud Tööstus- ja Ehituspanga juht, Tallinna Panga esinduse juht Tartus. Ent kas teie usaldaksite oma vara Hansoni hoolde? Mehe hoolde, kes lasi riigisaladusi täis portfelli ära varastada. Või tont seda teab. Võibolla müüs kellelegi, milles kahtlustatakse Herman Simmi. Ja Hanson polnud mingi lihtne kaitseministeeriumi ametnik nagu Simm, vaid suisa kaitseminister.

Ja siis Neinar-poiss:

Kujutis sarjast, kuidas Neinar Seli noori reformierakondlasi joodab.

Neinari kohta võiks kohe öelda, et oi-oi-oi. Tõeline Tartu bojaar, kelle teadmise ja heakskiiduta ei tehta Tartus ühtegi olulist majanduspoliitilist otsust. Tema tähelend sai alguse 1990ndate keskel, kui tema investeerimisfirmas Rondam töötanud Andrus Ansip sai Tartu Kommertspanga pankrotihalduriks. Rahade juurde, ühesõnaga. Ja lend läks üha kõrgemaks, kui Ansipist sai 1998. aastal Tartu linnapea (veel suuremate rahade juurde) ning 2005. aastal peaminister (lausa kolossaalsed rahad).

Tartus sai Seli tänu Ansipi toetusele omale magusa tüki kesklinnas, endise bussijaama territooriumi, kuhu ta algul lubas korraliku bussijaama ehitada, aga mida ta tänu sõbralikule linnavalitsusele ei pidanud tegema. Siis sai ta sokutada oma kunagi ostetud ja pooltühjalt seisnud Riia tänava äärse endise KEKi maja rendile politseile. Ja võttis üle Tartu ühe suurema ettevõtte Estiko. Ta jahtis ka Tarmekot, aga seda ta ei saanud.

Riigi tasemel on ta seotud Tallinna sadama kinnisvaratehingutega, kus sadam on ostnud Seli vahendusel kinnisvaratükke nende ettevõtjate käest, kelle käest "vaja". Kes on need tükid "ettenägelikult" kokku ostnud. Nagu see asi ikka käib, teate ju küll, raha tegemine.

Aravata võib, et ka raudtee erastamise altkäemaks liikus Neinar Seli kaudu.

Sellised tegelased siis. Kui teil on infot nende kohta, andke teada. Mida suuremad summad, tähtsamad isikud, seda parem.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas te ei arva, et avaldate siinkohal isikuandmeid (aadress, synniaeg, tel number) mis voib isikuandmete kaitsega vastuollu minna???

Anonüümne ütles ...

üksvahe käisid jutud et hull netikommentaator puldan mati -see tartut taevani kiitev grafomaan on astok.

http://www.postimees.ee/090506/kommentaarikeskus.php?ARTIKKEL_ID=200790&TASK=KOMMENTAARID



http://www.majandus24.ee/301205/kommentaarikeskus.php?PAGE=3&TASK=KOMMENTAARID&TEEMA_ID=48706


http://euro.postimees.ee/130405/kommentaarikeskus.php?ARTIKKEL_ID=162765&TASK=KOMMENTAARID

Anonüümne ütles ...

Niipalju kui mina aru saan siis kogu see Tartu korruptsioonijutt on suuresti just Seli ja Loodmaa-Astoki vahelisest tülist. Selle tulemusena Tartu Postimees ja sinna otsa ka Äripäev need lood kirjutasid. Samas oli ju politseiuurimine linnavalitsuses ja midagi ebaseaduslikku ei leitud. Tigutornis on ka "ebaseaduslik" osa tegelikult ainult see katuse dekoratsioonielement.

Aga nüüd tartus on huvitav, mis enne järgmisi kohalikke valimisi saab, sest uus mees kruuse on vana kaardiväe- astoki ja hansoniga (keda taheti tegelikult linnapeaks panna, aga leiti siis et ikka ei sobi, sest kriminaalkaristus oli veel liiga värske) põhjalikult tülli pööranud.