esmaspäev, 15. detsember 2008

Ju-uba parem, Kanal 2

Kanal 2-e Reporter oli täna Liis Haaveli ja Vello Loidi kohtuprotsessi kajastades täitsa tubli. Võttis ilusti Liisilt intervjuu ja oli suht-koht objektiivne. Tubli töö! Nii hoida!

Aga kohtunik Liina Pohlak on üks imelik naisterahvas. Käskis Liisil kohtusse tulla, kuigi Liis tundis end täna halvasti. Ja kui Liis ütles, et ta on haige, siis vastas kohtunik, et rasedus pole miski haigus.

Õige, Liina. Rasedus ei ole haigus. Normaalne rasedus ei ole miski haigus, küll aga tuleb olla äärmiselt ettevaatlik, kui inimene on riskirase. Liis on suhkruhaige ning tema esimene laps suri tal sisse ära, kuna ta oli siis väga suure pinge all. Kas tahad, Liina, et Liis kaotaks sellegi lapse? Kas võtad selle oma südametunnistusele, kohtunik?

Olgem ikka inimesed. Mistahes me ka Liisi kohta ei arvaks, tema sündimata laps ei ole kohtu all. Ega pea seetõttu ka kogu seda kammajaad kaasa tegema. Las Liis sünnitab ära, küll siis jõuab kohut pidada. Ega kohus ole jänes, mis eest ära jookseb.

Kogu loo juures on muide äärmiselt sümpaatne see, et hoolimata pingest, mille all Liis elab, ning vaatamata oma tervislikule seisundile, suudab ta ikkagi olla hea ema oma kahele väikesele lapsele - enda ja Vello ühisele pisipojale ja Vello kooliealisele tütrele mehe esimesest kooselust. Kuigi ta enda lapsepõlv oli kaugel ideaalsest, pole ta kibestunud ning üritab pakkuda oma lastele parimat. See on päris ilus saavutus, ma arvan.

Kommentaare ei ole: