teisipäev, 16. detsember 2008

Kuidas said eestlastest okupandid

On selge, et see, mida USA Iraagis omavoliliselt korraldas, oli okupatsioon, millel pole mingit õigustust. Ja Eesti osales selles okupatsioonis.

Kuidas siis juhtus nii, et Eestist, kus teatakse väga hästi, mida tähendab okupatsioon, kuidas sellest Eestist sai okupant?

Ma ise arvan, et varasemate okupatsioonidega on eesti rahval tekkinud mingid kompleksid. Mingi teatud alaväärsuskompleks. Mille tulemusel tahetakse end näidata paremana, olla ise okupant. Kasvõi natuke. Võibolla isegi soovist teistele tagasi teha. Ja kui seda ei saa teha oma põlisvaenlaste, sakslaste ja venelastega, siis käib misiganes rahvas kusiganes maailma otsas.

Ja huvitav oli jälgida, kuidas Eesti juhid rääkisid okupatsioonist Gruusias, kui Eesti on ise samasugune okupant Iraagis. Et millest sellised topeltstandardid.

Tõenäoliselt, ja ma väga loodan, et pärast Bushi kukkumist selgitatakse välja, kuidas sai võimalikuks Iraagi sõja alustamine ning okupatsioon ning võetakse süüdlased korralikult pihtide vahele, nii nagu tehti seda pärast II ilmasõda. Ja samuti, et uuritaks tõsiselt Gruusia-Venemaa sõda ning ka seal süüdlasi karistataks. Sest, nagu see kipub olema, kui süüdlased, kurjategijad siis, jäävad karistuseta, panevad nad toime üha uusi ja uusi kuritegusid. Ning ka teised, kes näevad, et kuriteole ei järgne karistust.

Kommentaare ei ole: