neljapäev, 4. detsember 2008

Väikse Irja teine kiri onu Oliver Kruudale


Pildil väike Irja isaga.

Armas onu Oliver!

Ostsin täna jälle Justi. See on sinust ääretult kena, et sa lased sel ajakirjal kaks korda nädalas ilmuda. Sul on vist palju raha, miljoneid või isegi miljardeid, et saad seda sellise sita asja peale kulutada. Pean sind kurvastama - see number oli veel igavam kui eelmine. Jäin magama juba esikaant lugedes.

Sest kas saab olla totramat lauset kui: "Tanel Padar: Urve Palol on pikemad jalad kui minul". See on umbes nagu üritaks müüa ajakirja lausega: "Edgar Savisaar: olen vanem kui Andrus Ansip". Saad isegi aru, onu Oll, kui naljakas see on, eks?

Seltskonnapildid on ka äärmiselt igavad. Näiteks leheküljel nr 9, kus on juttu Spalife'i sügistrendide esitlusest Refreshi Lounge'is. Sealt on üks pilt, kus on keegi naine ja mille allkiri on: modell. Armas onu Oliver. Väike Irja küsib, miks ei ole ühtki pilti, kus on mees ning allkirjaks: turvamees? Seda oleks olnud palju huvitavam vaadata.

Seejärel pälvis väikse Irja tähelepanu artikkel pealkirjaga: "Stephan Jarts juustumaailma saladustest". Armas onu Oliver. Väike Irja ei tea, kes on Stephan Jarts. Ja kui olla aus, siis see ei koti teda mitte üks penn. Ega ka juustumaailma saladused. Väike Irja kahtlustab, et Stephan Narts või Jarts ei koti ka teisi Justi lugejaid ning nad sülitavad juustumaailma saladustele.

Miks on leheküljel nr 24 pildid koledatest majadest? Täiesti tarbetu ning seda serveeritakse veel kui reisilugu. Onu Oliver, väiksel Irjal läks reisiisu ära.

Rubriigis nädalalõpp küsitakse staaridelt, kuidas nad veedavad nädalalõppu. Armas onu Oliver, isegi küsimus: milliseid Kalevi komme eelistad? olnuks huvitavam. Sest mida põnevat me ikka teada saime? Kristi Ojasaar ütles, et veedab nädalalõpud perega, ning Indrek Ojari, et kuna on näitleja, siis nädalavahetusel olen tavaliselt tööl. Siinkohal Väike Irja haigutab eriti pikalt ja magusalt.

Järgmiseks peaks meie pilke püüdma lugu Tanel Padarist. Aga sel on pealkiri: "Fännideta poleks mõtet bändi teha?" Väike Irja ei viitsinud seda lugu lõpunigi lugeda, sest see oleks sama, mis müüa lugu Inno ja Irja kohvikust pealkirjaga: "Ilma kohvikukülalisteta poleks mõtet kohvikut pidada". Ja miks peaks meid huvitama Taneli edu valem? Või (appii!) kuhu kaovad trummarid? Meid huvitab, kellega Tanel parajasti käib. Seda sellest loost ei selgu.

Mnjah, onu Oliver. Lood on sitad. Lood on isegi väga sitad. Sa pead väikse Irja kiiremas korras endale appi kutsuma.

Väike Irja

P.S. Sinu kommid on ikka head. Väiksel Irjal ongi mure: et kui ajakiri on sitt, siis seda ei osteta, ja kui seda ei osteta, siis varsti pole onu Oliveril enam raha, et komme toota. Nuuks?

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Just=Juust! Keda mingi sopakas üldse huvitab. Las käib see sitt alla siis.

Anonüümne ütles ...

Tere väike Irja
Sulle kirjutab Sulle see onu, kes oma väikeste sõrmedega tehtud asja müüs onu Kruudale.
Ka minul on veidi kahju, et nüüd tuleb vähem häid komme ja rohkem täbaraid ajakirju.
Samas on lootus, et ehk hakkavad nad oma ajakirja tegema martsipanilehtedele! Kui sa oled hea laps, ja onu Kruudat igati aitad, võib juhtuda, et juba uuel aastal saab osta ajakirja Just, mille võid kogu kaanega tükkis ära süüa. Loomulikult on reklaamidega lehed veidi paksemad - mäluda tuleb kauem, et tähtsad sajd ikka meeles püsiksid. Aga usun, et üks reklaamidega lehekülg, vastu õhtut, ja Sinu unenäod tulevad nagu SMS-laenud: selged, kiired ja mõne aja pärast võtavad kuse püksi.

Anonüümne ütles ...

Äh, see ano 0:46 pole miskit onu vaid üks kade ja õel tädi. Täitsa põnev, kas sellel tädil endal ka piss püksi on tulnud, vähemalt ta on selle martsipaniasjaga kursis.
Keegig teab, mis juhtuma hakkab!
Tänud hoiatamast, varume pamperseid ja LOODAME.

Anonüümne ütles ...

Kui keegi kritiseerib teie blogis, siis tavaliselt vastate, et kui ei meeldi, ärge külastage. Ära osta Justi kui see nii igav on. Sarnast saasta saad onlines 24/7 ju lugeda.

Irja ütles ...

Väiksel Irjal on õigustatud mure. Talle maitsevad Kalevi kommid. Aga kui ajakiri on sitt, siis seda ei osteta enam, ja kui seda enam ei osteta, siis varsti pole onu Oliveril enam raha, et komme toota. Nuuks?

Anonüümne ütles ...

Irjakesene, no aitab juba sellest nutust, halast ja (kommide taha) pugemisest! Pole midagi teha, aga Kalevi toodang on ikka metsikult alla käinud onu Oliveri oskuslikul juhtimisel... Lapselukuga pakendite avamatusest ei hakka siinkohal rääkimagi, nagu ka sellest, kuidas sellest"pakendist" päästetuid komm laiali pudiseb.
Aga teisest küljest - poe aga edasi, äkki saadab onu Oliver sulle jõuluks paki, kus natuke magusat ja joonistusplokk - sinna võid siis oma isikliku Justi kirjutada ja joonistada.

Anonüümne ütles ...

Kuule, Kruuda on ju ammu Kalevi maha müünud. Imelik, et majandusajakirjanik seda ei tea.

Anonüümne ütles ...

reede, 5. Detsember 2008. a 16:40

Äkki valgustad, millal ja kellele? Sul peab salajast infi olema, kui nii väidad, tarkur!

Anonüümne ütles ...

Jah onu Oliver, su ajakirkjad on pask. Eile helistas üks hauataguse häälega memm, ilmselt vist juba teisest ilmast ja tahtis mull emüüa supersoodsate hindadega ajakirju. Tundes kalmu külmust, ütlesin et isegi tasuta ei taha.
ja kommid .... nuh sööme läti komme, maitsevad paremini. Isegi Tõmmu ei kõlba enam süüa kahjuks......

Anonüümne ütles ...

pedofiilia tunnen ma ka distantsilt ära

öäkk