teisipäev, 20. jaanuar 2009

Kohvik esitleb: kukkuja nr 1: Hans Hadniel


Väljavõte Äripäeva veebist.

Tänane Kroonika järjestab kriisis enim raha kaotanud ettevõtjad. Kus tipus gastroleerivad sellised kuulsused nagu Indrek Rahumaa, Armin Karu ja Arco Vara poisid: Hillar-Peeter Luitsalu ja Richard Tomingas, ning Toomas Annus, kusjuures viimase kohta on öeldud, et rikaste tabeli tipp on minevik (ehk laias laastus, kellel oli kõige rohkem, need kaotasid kõige rohkem):


Aga kus on siis meie süber Hans-poiss, miks teda nimekirjas pole? Huvitav küsimus, eksole! Kui on tibude lugemine rikkuse poole, on Hans alati platsis, aga kui kukkumine, siis Hans kadunud. Ilmselt on tegemist siis Hans-Hiirega, nagu Irja on varem märkinud. Kes on siis oma Hans-Hiire urus. Toome ta sealt siis välja, ühes karvadega. Palun, siis on hansu firma, Ekspress grupi tähelend viimase paari aasta jooksul (Äripäeva veebist):


Mille põhjal võib öelda, et 10-kordse vara väärtuse kukkumisega kannab Hans-poiss ses osas kindlalt liidrisärki.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rumalus, Hans oli hoopis viimane, kes enne krahhi head raha tegi. Tüüp viis Ekspress Grupi börsile, aktsia märgiti IPO ajal kõvasti üle, tüüp tõmbas oma firmasse kõva raha sisse. See oli ju tema võit, et aktsia reaalne turuhind oli oluliselt väiksem, sai lollidelt suure lärmiga suured rahad ära võtta, tema sai raha ja ostjad said aktsiad, mis ei olnud väärt kümnendikkugi seda taha, mis nad selle eest välja käisid. Kes siin loll ja kaotaja oli?

Teiseks, Ekspress Grupp on vaid killuke HHLi äridest, üks vähima käibe ja kasumiga kindlasti võrreldes muude asjadega. Nii et vaid selle aktsia käekäiku järgides on täiesti mõttetu teha järeldusi HHLi varanduslikust seisust.

Anonüümne ütles ...

Ühinen täielikult eelkõnelejaga (ano 15:44). Kuidas saab inimest kaotajaks lugeda, kui osa oma firmast 10x suurema hinnaga maha müüs?
Nii lähenedes võib õelda, et kõik eestlased on kaotajad, kuna Eesti riigile pakutav laenuintress on kõvasti tõusnud ja seega riigi väärtus investorite silmis kahanenud. Nagu Ekspress Grupilgi.

Anonüümne ütles ...

Hansu tegelik teine nimi on Hussein