teisipäev, 20. jaanuar 2009

Pronksiöö tegelikud ninamehed





Lubage esitleda, pronksiöö tegelikud ninamehed: peaminister Andrus Ansip (ülal vasakul, kujutis Wikipediast), Jüri Pihl (ülal paremal, kujutis valitsuse kodukalt), kaitseminister Jaak Aaviksoo (all vasakul, kujutis Ekspressi veebist) ja justiitsminister Rein Lang (kujutis justiitsministeeriumi kodukalt).

Varu-ninamees: AS Eesti Meedia juht Mart Kadastik (kujutis Postimehe veebist)

Need mehed korraldasid pronkssõduri äraviimise Tõnismäelt nii, et sellega kaasnes rüüstamine linnas, tekitades ligi 50 miljonit kahju pluss ühe inimese hukkumine. Miks linna lasti rüüstata, kuigi oli teada, mis võib ausamba minemaviimisega kaasneda, miks ei kaasatud linna kaitsmiseks täiendavaid jõude, seda teavad vaid asjaosalised ise. Nende võimuses oli korraldada ausamba minemaviimine nii, et sellega ei kaasneks möllu, ometi seda ei tehtud.

Võib arvata, et lisaks sellele, et ausamba minemaviimisele võib järgneda kaos linnas, teadis Ansip, et ausamba minemaviimise korraldaja tõuseb rahva silmis kangelase seisusse. Ja eriti veel siis, kui tuleb väike "möll". Miks tegi seda Jüri Pihl, tont seda teab, ta on endine KGB mees, nagu ka ilmselt Ansip, ehk sai oma leivaisalt Moskvast korralduse Eestis olukorda destabiliseerida. Endisel KGB mehel Putinil oli just käimas presidendivalimiste-eelne kampaania, et oma kannupoissi Medvedjevit pukki upitada, selles oli väga sobilik kasutada nn Balti kaarti, ja Pihlil oli lihtne vana kamraadina "teenet" osutada. Jaak Aaviksoo on samuti endine KGB mees, ta on Ekspressile tunnistanud, et "pisiasjades võis anda julgeolekule infot, kuid usub, et kurja sellest ei sündinud". Seega samuti šantažeeritav mees.

Kadastik on samuti endine KGB mees, kes töötab Ansipi ja Pihliga sünkroonis. Ja Lang, kes oli Ansipi lähiringi inimese ja valitsuse liikmena samuti otsuste juures, molekul nagu ta on, tahtis ilmselt lihtsalt midagi sebida, aga ilmselt ei saanud ise ka täpselt aru, mida korraldab.

On selge, et tegemist pole mingite riigimeeste, vaid poisikeste, samasuguste sulaselgete pättidega, kes pronskiööl linna rüüstasid. Kellele on tähtis vaid oma võim ja on selle võimu säilitamiseks valmis kõigeks, ka kõige jõhkramateks manipulatsioonideks, kasutades neile teada olevat infot oma võimu kindlustamiseks. Kes panid kogu rahva ohuolukorda ja pärast õnnestunud "operatsiooni" juhivad Eestit politseiriigi suunas, tasalülitades nii poliitilisi vastaseid kui kõiki, kes ei jaga nende arvamusi. Võehh!

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

keis tasalülitatud on,konkreetne näide palun.
ega nemad ei röökind rossia rossia,seda tegid ikkagi okupandid.
süüdi oli siiski simm ja tema sugused keda nagu ekspressi kõneväljavõtetest lugeda võib sugugi vähe pole riigiasutustes?
keegi kes kursis oli informeeris moskvat juba varakult asjast,sest linteril oli juba 20nendal inff et 26 viiaxe minema.niiet siin tulex uus protsess algatada seoses riigireetmisega ja selgitada kes veel minnides fsb heax töötab.

Anonüümne ütles ...

Siit on puudu Jaak Aaviksoo, karjerist ja aferist, diletant ja korruptant, samuti üks pronksiöö peaarhitekte, vähemalt meedias etles küll nii kuis jõudis tollal.

Anonüümne ütles ...

Ano 21:44, kas sul ei teki küsimust, et kui kapol oli kogu info juba enne mässu siis miks seda ei realiseeritud kohe? Vastus: neil oligi kokkupõrget vaja!
Loodame, et meinstriimi-meedia ka selle kirjutise avastab, sest küsimusi-vastuseid kõrvutades oli ju selline tulemus kohe ilmne.

Inno ütles ...

Ok, Kadastik jääb varu-ninameheks.

Anonüümne ütles ...

AP lehel ei leidnud artikli kus on kirjutatud kuidas läti pollarid tegutsesid Riias, venekelees aga olemas

http://dv.ee/Default2.aspx?ArticleID=5e93cd0d-870a-4b20-b777-f3cd036c561d

+

kommentaar piltidega kasutajalt NikoDimi4

http://rus.delfi.lv/news/daily/realestate/article.php?id=22927390&com=1