laupäev, 10. jaanuar 2009

Kui sitt on majas, siis nahutame naist!

Liiale oleme läinud selle naiste emantsipatsiooniga, ma ütlen. Anna neile aga võim kätte ja vahi, mis nad kokku keedavad. See Maripuu! Ei saa isegi santidele sentide kätte toimetamisega hakkama. Pane veel naine vastutusrikka koha peale. Eide aru, ei saa aru, mis ta tegema peab. Kuigi talle oli ju öeldud, et on võimalus, et sandid ei saa enne jõulu sente kätte. Aga mis tegi tema? Lakkis küüsi, mis muud. Või värvis oma lolli blondi pead veel blondimaks, loll nagu ta on.

Ma ütlen, sakslastel oli õigus. Naised - kinder, küche, kirche. Ärgu toppigu oma ninasid poliitikasse. Poliitikas tehku ilma mehed, kes on targad. Targad mehed nagu Andrus Ansip, Rein Lang, Jürgen Ligi - vaatad otsa ja näed, et tark inimene. Kohe pilk on selline tark. Sel Maripuul on kuidagi tühi pilk, nagu ei jagaks midagi maast ega ilmast. Ja miks ta ei sünnita? Õige naise kohus on sünnitada vähemasti kolm last. Mingu ministeeriumist ära ja hakaku parem sünnitama.

_ _ _

Reformierakonnal on omapärane komme kriisi ajal naisi nahutada. Võtame või Näksipgate'i ehk Hans H Luige ühe suurema rünnaku Reformierakonna ja selle juhi Andrus Ansipi vastu. Ansip oli tõelises hädas, sest võtta oli ka tunnistaja, Närska, kes oli oma kõrvaga kuulnud, kuis Tartu linna tollane tähtis aparatšik Ansip koertekarja tudengite kallale ässitas. Ja Ansip, tuim tükk, kes pole eriline ilukõneleja, pidi ühtäkki vasakule ja paremale selgitusi jagama. Ara mehena üritas ta alul oma ämma seeliku alla pugeda, aga kui sest polnud erilist tolku, siis tegi Reformierakond kavala manöövri - Hans H Luige tankitoru ette lükati Reformierakonna üks säravamaid noorpoliitikuid Anna-Maria Galojan. Luik unustas hoobilt Ansipi ning kargas kallale Anna-Mariale, keda hakati kõikides lehtedes kui kampaania korras "vargaks" tituleerima.

Poris püherdavale pööblile, kes ei oska oma alanduse leevendamiseks teha muud kui Delfisse kommentaare kirjutada, ei meeldi aga miski nii väga kui noore, ilusa ja eduka naise tümitamine. See on iseenesest veider, aga inimesed on eriti halastamatud just noorte, ilusate ja edukate naiste vastu. Kes on ilus, seda sõimatakse lolliks. Kes on tark, seda sõimatakse inetuks. Ja kes nii ilus kui tark, no see on kas kurjategija või hull. Anna-Maria on nii ilus kui tark ning teda sõimati mõnuga kurjategijaks. Reformierakonna manööver õnnestus hiilgavalt: verele aetud hambaga Luik sai oma kondi, mida järada, ning Ansip pääses poliitilisest vabalangemisest, mis teda Näksipi-trummi tagumisel kahtlemata osaks langenud oleks.

Ka praegu on Ansipil ning erinevalt Näksipi-skandaalist mitte ainult Ansipil, vaid kogu Reformierakonnal sitt majas. Paska voolab, kui lubate, lausa ojadena. Ei ole Reformierakonna liiget, kes ei oleks selle vedela haisva ollusega koos. Suurisõnu lubati viia Eesti viie rikkaima Euroopa riigi sekka, aga tüüriti ta hoopistükkis nii majandusliku kui moraalse allakäigu lävele. Majandusliku allakäiguga kaasneb nimelt ka moraalne allakäik - au ja südametunnistuse unustamine, vennaarmu häving. Sõnadel "õilsus", "üllus" ja "halastus" ei ole 2009ndal aastal sisu, nad on kui võõrsõnad, mille tähendusest ei saada aru. Inimesed ootavad kahjurõõmsalt käsi hõõrudes, millal nende naaber pankrotti läheb, et saaks nende maja kerjakopikate eest ära osta, meeleheitele aetud laenuvõlgased on nõus esimesel ettejuhtuval kõri läbi nüsima, et oma sms-laenu ära maksta, hädaliste appikarjetele vastatakse parastava naeruga. See on Eesti elu anno 2009 ning Reformierakond on selle arhitekt. Õigem oleks küll öelda soss-sepp, sest arhitektid teevad üldjuhul ikka ilusaid asju, aga mõte jääb samaks: Reformierakond on tõuganud meid kuristiku äärele ning jätnud sinna kõlkuma. Nüüd on meie enda asi, kas saame mõnest mättast või haralisest oksast kinni krabada või potsatame alla ja kukume end vigaseks.

Hüva, aga Reformierakonnal on ka seekord üks päästev plaan: nimelt, rahva rahustamiseks tuleb ohverdada taaskord naine. Ja kas pole huvitav, et ka seekord on see noor, võrdlemisi kena ning edukas naine. Maret Maripuu. Üks aps tööpostil muudeti üleriiklikuks skandaaliks ning peaminister hurjutas vaest veekalkvel silmadega Maretikest lausa ajakirjanike ees. Kas see tähendab seda, et Reformierakond on lõpuks ometi leidnud süüdlase? Kes on süüdi mitte ainult selles, et sandid ei saanud oma sente, vaid ka selles, et Eesti ei jõudnud viie aastaga viie rikkaima Euroopa riigi sekka? Nii igatahes näib.

Näksipi-skandaali ning Reformierakonna orkestreeritud majandusliku ning moraalse allakäigu vahe on aga see, et kui Näksipi skandaal jäi minevikku, nõukaaega, mille hämu ja hägu ei selgine veel niipea, siis majanduskriis on nähtav just nüüd, täna ja praegu. Igaüks tunnetab seda omal nahal. Igaüks tunnetab seda perversset parastavat rõõmu, millega naaber nüüd vaatab naabrit, kel läheb veel halvemini. Praegu on kahjurõõm eriti halvav, eriti õõvastav. Äripäev hõõrub käsi ning kirjutab varjamatu rõõmuga, kuidas me saame nüüd pea iga päev lugeda pankrotti minevatest ettevõtjatest. Delfi kommentaarid muutuvad üha kurjemaks, nende üksikute omad muidugi, kes veel kontoris kommenteerida saavad, sest neil, kes kinga saavad, pole enam arvutiühendust. Igaüks peab nüüd pimeduses hirmunult selja taha vaatama, iga viimast kui krõpsu ja kääksatust kartma, ning me ei tea, kui kaua see pimedus, kus kõik kassid on ühte värvi, veel kestab.

Jah, aga naise ohverdamisega on seekord lootusetult hiljaks jäädud. Ainus, mida selline kogu süü ühe noore naise kaela lükkamine Reformierakonnale tähendada võib, on see, et nad kaotavad ka oma noorte, ilusate ja edukate naisvalijate hääled. Ja õige ongi. Kui selle erakonna ainsaks päästeplaaniks on kriisi ajal noorte naiste inkvisitsioonikohtu ette tirimine ja tuleriidal põletamine, siis ma ütleks, et teie ja teie erakonna aeg on läbi, herr Näksip. Loodan, et ajaloo kloaak ei ole teie vastu liiga karm.

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jah, tuleb meelde! Üks Reformi-naine oli Signe Kivi, kes oma alluval laskis Kultuurkapitali tühjaks tõmmata! Teine oli Ojulanda, kes tõmmati hoovi mingite salapaberitega - millest hiljem selgus , et neid ei olnudki. Kuid Ojulanda oli ilma välsiministri kohast. Siis läks loosi Galojan, kelle süü kohta pole seni õigeid andmeid tulnud , ainult üks hu-huu. Maripuu allakäik algas sellest, et Reform ta üldse kohale nimetas - oli ju teada, et tegemist abitu noore tädiga, kes oma poliitilist karjääri alustas kahelt kohalt täispalga võtmisega, nii et isegi seadust tuli parnadada, et ta seda enam teha ei tohiks - silma pilgutamata pidas Maripuu (ja Reformierakond) loomulikuks, et raha tuleb võtta nii volikogu esimehe kui ka riigikogu liikme koha eest, kokku 50 000 , sel ajal kui mina ja inno tähismaa ei saanud 10t tuhandetki. Olid sellised ammused ajad. Kes võiks olla järgmine Reformi blondiin? Võibolla kõlbab edaspidi ka brünett, nt Pentus?

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ümmarguselt olen nõus,kuid naine on püha loom.)))

Kõik roosid ma kingiksin sulle
ja õitega pärjaks su pea
ei ole sust kallimat mulle
ja paremat ilmas ei tea.
Kui sina kes armastad elu
kes tantsiskled lillede peal
kui sa kes ei tea mis on valu
ei tea mis on murelik meel.
Kuid ometi pole mul anda
sull´ midagi mis on su soov
ei suuda sind õnnele kanda
ei sinule päikest ma too...

Anonüümne ütles ...

väga inetu on öelda: sandid.
sinu lähedaste hulgas neid ei ole?! ja ongi tore, et ei ole. sa ei saa aru, kui raske on.
aga sa ei tea, mis toob sulle järgmine hetk. äkki oled sa homme see sant, kes isttub kodus mähkmetes, kandadest nabani kusene on ja iga päev oma sita sees istub. kes ootab, et keegi ometi teda kasiks.keegi kasib kah. tuleb teine pool töölt ja kasib su puhtaks. jälle mõnus olla.
keda lapsed häbenevad,sest sa ei saa liikuda. sa haised. sa ei kuule õieti, sa ei saa ka hästi rääkida.... kes ootab, et tuba köetakse soojaks, kes ootab, et keegi teeks ja tooks süüa jne. kelle ainus seltsiline päeval on ajalet või raamat. ja nii vegeteerid sa minutist minutisse, tunnist tundi, päevast päeva... aastast aastasse... teades, et iga päev läheb sinu seis kehvemaks.
ja kogu selles olukorras ei ole tegelikult süüdi maripuu, vaid joodikust autjuht, kes su invaliidiks sõitis.
elu on karm. aga seni, kuni endal käed jalad terved, seni ei mõtle, et... see kõik võib järgmisel sekundil lõppeda.

Anonüümne ütles ...

olgem ausad - praeguse valitsuse ilusad naisministrid on kõik suht mannetud, seda sõltumata erakonnast. Maripuue muidugi kõige nutusem neist kolmest, aga tema valdkond on muidugi ka keeruline.
Aga käru naispoliitikute kaela veeretada oskavad ka teised erakonnad, eelkõige muidugi KE.

Anonüümne ütles ...

heheee... ilus ja tark galojan. isiklik huvi tema puhtakspesemises, eksole.

Anonüümne ütles ...

No vaata pentust, sel on selline kuri roti pilk (pent-rott), ei nad sellest jagu saa. Aga lugu on äge

Anonüümne ütles ...

Ähh,kogu see Reformierakonna värk, tegemised ja ideoloogia on tokslised. Inimesed on õnnetud, haiged ja kurjad. Õhku jääb aina vähemaks: alates sunnismaisusega prügimajanduses, hariduse andmises ainult valituile, pensionipoliitikas kuni loas lasta tänavale sõjavägi.Õudne hakkab juba.

Anonüümne ütles ...

Ei nahutata enam kedagi, nüüdsest peavad ajakirjanikud Herr Ansipi ees paljajalu ja kummargil käima, nagu orjadele kohane: http://www.ekspress.ee/2009/01/11/meelelahutus/6198-ajakirjanikel-keelatakse-kingade-kandmine-valitsuse-pressikonverentsidel

Anonüümne ütles ...

appi.sõnavabadus on ohus.
vaadake http://kiilas.blogspot.com/


on tühjax tehtud!kes tegi kas jälle kohus.

Anonüümne ütles ...

Aga Saksamaal oli muideks selle "Kinder-Küche-Kirche"-ideoloogiaga lõpp aastal 1968.

Anonüümne ütles ...

Omal ajal ka valve kirsipuu lasti sõimata ja rünnata.
pentusega ometi midaghi ei juhtu, tal ju rain taskus.
Muide maripuu nõunik on atoneni naine kätlin, kes hetkel tiinel ja ootab mitmekuid. kui maripuu kaotab koha, kaotab ka atoneni naine.
poleks ime, atonen on ju läänud ansipist ja pentusest lahti.