teisipäev, 20. jaanuar 2009

Valitsus vastutab kõigi jamade eest


Väljavõte Äripäeva veebist.

Viimasel ajal on kostnud mitmeid repliike, eriti valitsuse suunalt, justkui valitsus ei vastutaks viimase aja jamade, näiteks suure majanduslanguse eest. Aga see on puhas häma! Umbes nagu nõuka ajal räägiti, et kõiges halvas on süüdi kapitalistlik imperialism.

Kes siis veel vastutab, kui mitte valitsus?! Valitsus on palgatud ametisse riiki juhtima, mitte nina nokkima. Riigi juhtimiseks on valitsusel kasutada tohutud ressursid, kui nendega hakkama ei saa, on järelikult sitt valitsus, muud midagi.

Heldur Meeritsal on jumala õigus, kui ta ütleb, lükates ümber viimasel ajal tekinud müüdid, et pangad ei vastuta valitsuste tegevusetuse eest.

Eesti valitsus on konkreetselt vastutav selle eest, et Eesti majandus on suures languses, tööpuudus suureneb ja palgad vähenevad. Vastutajad on valitsuses olevad erakonnad: Reformierakond, Isamaa ja Res Publica Liit ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond. Ja jutul lõpp.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Millised need tohutud ressursid on, millest sa räägid? Ongi diivani seest naftat leitud vä? Isegi venelane ägab töötuse kasvu all, sest naftarahast ei jätku isegi relvastuse moderniseerimiseks.

Inno ütles ...

Ajud.

Anonüümne ütles ...

Sada prossa nõus. Valitsusel oli võimalus jahutada tarbimispidu ja mitte teha positiivseid lisaeelarveid, vaid panna raha reservi. Seda ei tehtud. Ka pankadele oleks saanud nõudeid kehtestada, eelkõige laenuralli vähendamiseks, näiteks oleks võinud kohustuslikuks teha intressiriski kindlustamise. Praegune koalitsiooni joga on preesnevi-aegne demagoogia, siis küsiti rahva hääles samuti nõudlikult, kritikaanlust paljastades, omapoolset positiivset programmi