esmaspäev, 19. jaanuar 2009

Reform valmistab ette Eesti Posti erastamist?


Väljavõte Päevalehe veebist.

Tundub, et valitsus tegeleb vaikselt Eesti Posti ettevalmistamisega erastamiseks. Sest miks muidu tuuakse riigi funktsioonid nagu pensionide jagamine Eesti Posti alt ära. Mis on iseenesest loogiline samm, sest eraettevõttele nõnda vastutusrikast ülesannet jätta pole kuigi nutikas, eriti arvestades viimase aja trende, kus ettevõtted võivad lihtsalt päevapealt oma tegevuse lõpetada.

Ent ka siin on oma kalad sees. Nimelt jääb Eesti Postile õigus pensioniraha inimestele koju tuua, mille eest siis maksab kas riik või, kui limiit täis, siis pensionär ise. Ja siis juba täie rauaga, millesse on arvestatud sisse postiettevõtte kasum. Kusjuures veel nii, et kaks koos elavat pensionäri peavad maksma topelt.

Omaette teema on aga see, kas on postiettevõtet mõtet müüa nüüd, kus kõik hinnad all ja asju tasub pigem osta. Aga küllap on Kodu-Anttila juhil Tauno Tuulal, kes on Eesti Posti nõukogu liige ja Reformierakonna tähtis asjapulk, juba paras nuts valmis pandud, et ettevõte omale saada. Sest Tuula on Eesti Posti vastu huvi tundnud juba aastaid, Anttila on Eesti Posti üks suuremaid kliente ja mees tunneb ettevõtet läbi ja lõhki. Mees on oma positsiooni kasutades juba postimüügiettevõtetele välja ajanud soodsad tariifid, millest tavatarbijad võivad ainult unistada. Küllap teeb siis Reform enne võimult taandumist veel kiired otsused, kus omadele antakse ettevõtted poolmuidu ära. Oma noosi saab ka Tuula. Põhjuseks tuuakse, et riigil on raha hädasti vaja.

1 kommentaar:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Umbes samamoodi Iirimaal toimus lennujaamade erastamisega igavene sõda,demonstratsioonid jms.
Ja nüüd kus on erastatud on selles firmas ikka jamad,nood ei taha teha koostööd muude lennufirmadega.Lennufirmad ei püsi konkurentsis üksinda tegutsedes.Enamus firmasid on kopereerinud teiste firmadega.
Ryan airi omanik peksvat segast sonides "sõltumatusest" teistest firmadest.