teisipäev, 17. veebruar 2009

Liis Lass lööb vastu


Väljavõte Liis Lassi kodukalt.

Elu läheb üha põnevamaks. Liis Lass, kelle kohta Kroonika ajakirjanik Ilona Talumets kirjutas tänases numbris ühe paraja ühepoolse paskvilli, on otsustanud mitte käituda nii nagu käituvad paljud, et keeravad teise põse ette, vaid lööb julgelt vastu. Ja õieti teeb. Internet võimaldab kõigil anda nätsti! vastu ajakirjanikele, kes mingit soppa kokku kirjutavad. Ja see peaks olema distsiplineeriv. Ja hariv. Osa inimesi lihtsalt on sellised, et ei saa enne aru, kui kogevad omal nahal seda, mida teistele teevad. Inno ja Irja kohvik sündis just nõnda, pärast Õhtulehes alanud massiivset rünnakut. Ja see toimis, viimasel ajal pole enam kippu ega kõppu olnud. Võeti kohe palju vaiksemaks.

No mis, kas teeme Ilona Talumetsast meediastaari?!

14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jeesus, Inno, sa oled 23 aastat tagasi kellelegi lapse teinud! See Liis on ju sinu tütar - no vähemalt stiil ja retoorika ei jäta selles küll mingit kahtlust, DNA-analüüs on jummala liigne. Siirad õnnesoovid tütrekese leidmise puhul, on ikka, kellele teatepulk üle anda. Jõudu ühiselt pereringis sahkerdamisel, vaenlaste ülesleidmisel ja neile väärilise vastulöögi andmisel!

Anonüümne ütles ...

Liis ei oska midagi, Inno ja Irja palgati kirjutama. See kustutatakse kindlasti siit, nii nagu see post, kus ma kysisin teie töövestluse tulemusi lass24 portaali asjus kohvik Moskvas. Teie blogi, teie õigus.
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

palju maxis see kuradi bakerfield koeratoidu reklaam et on kõik eesti online ajakirjandusväljaanded vallutand.?

Anonüümne ütles ...

Ma ei mõista. Miks peetakse Liis Lassi rumalaks blondiks? Miks teda iseenesestmõistetavalt halvustatakse?

Kui paljud on Liis Lassiga tegelikult suhelnud või tema elu kohta teavad?

Teen ettepaneku, et Inno ja irja kohvik võiks teha Liis Lassiga intervjuu, kus Liis võiks pisut pajatada oma lapsepõlvest, unistustest, pettumustest ja muust säärasest, mis igat inimest puudutab.

isiklikult olen sügavalt veendunud, et Liis Lass on väga mõistlik inimene. Palju mõistlikum, kui mitmed labiilse psüühikaga ajakirjanikud, kes omaenda ängistust kaasinimesi mõnitades kompenseerida püüavad.

Anonüümne ütles ...

Minu meelest Lassi poolt mõistlik samm. Kui ajakirjanik moonutab teadlikult lugu sinu kahjuks, siis viruta talle nii kõvasti (internetis) kui saad. See paneb neid muidugi otsima kergemaid ohvreid näiteks tänaval tehtud teleintervjuudeks (musternäide Elo Mõttus-Naitud esmaspäeval Rentsli Reporteris peedistamas Tallinna küsitluses osalejaid, et miks nad IKKAGI osalesid ja MIS nad selle eest said?) aga lõpuks võib aidata neid kõrgemale meisterlikkuse tasemele, kus suudavad üle olla oma isiklikest solvumistest või nende manipulaatorite juhtnööridest. Ehk siis omandavad ajakirjaniku eetika ja pole lihtsalt ärapanemise suuvoodrid.

Anonüümne ütles ...

Revolutsioon sööb oma lapsi, öeldakse, ja sama kehtib kollase pressi kohta. Ehk oleks Liisike pidanud juba aastaid tagasi pisutki mõtlema, kas ikka eksponeerida ennast kõigis meelelahutuskanalites nii väliselt (põlleke palja ihu pääl, hehee!) kui seesmiselt, ja kui juba otsustas rõõmsalt ruiates iga ahvatleva ettepanekuga kaasa minna, siis millest nüüd see nutt ja hala? Flirdid, kekutad, pakud ennast välja igal võimalikul ja võimatul moel ja siis karjud - appi, vägistavad!!! Mind, kes ma olen tegelikult niiiiiii diip!? Liis Lassil tasuks ennast lohutada mõttega, et koos vanusega tuleb ehk tallegi tarkust juurde, aga senikaua ei maksa röökida peegli peale, kust kõver pilt vastu vaatab. Seda, et keegi tark on, näitab siiski muu kui vastu kõrget rinda tagudes korrutamine: ma olen tark, ma olen tark, ma olen tark, ah, ma olen väga tark!

Anonüümne ütles ...

Millal Liis ennast targaks on promonud? Ja ega ta ju ei ruigagi ülekohtu pärast vaid pigem selle üle, et ajakirjanikud teevad halba ja ebaprofessionaalset tööd.

Iga kirjaneitsi, kes ennast ajakirjanikuks peab, kirjutab loo Liis Lassis. Sellest kui loll Liis on, kui nõme, kui tobe, kui mõttetud ta peikad on jne. Seejuures peab kirjaneitsi ennast Liisist justkui paremaks. Ent kirjutab kõige lihtsamal ja vähem mõtlemist nõudval teemal. Ta kirjutab Liis Lassist, kui klišeest.

Aga võiks küsida hoopis Liisi arvamust Gaza konflikti kohta.

Anonüümne ütles ...

kuidagi sobiv stiil liisil irjaga:) aga igatahes poolt kui ajakirjandus kotib siis tuleb anda vastu:)

Anonüümne ütles ...

Gaza kohta vastaks Liis ilmselt, et see on vist mingi vanaaegne auto gaazik. Alles hiljuti ju teatas Kroonikas, et Puskin sai surma autoõnnetuses (või ütles seda nö vastasvõistleja Liilit, üks neist igatahes pakkus autoõnnetust ja teine arvas, et Puskin lõpetas elu enesetapuga - vt Kroonika u kuu aega tagasi). Nii et küsitud ikka on, hinnanguid andmata, ja vastatud ka.

Anonüümne ütles ...

Liisit ilmunud Kroonika lugu oli puhas kokkuvõte varasematest artiklitest. Liis vist ei taha tunnistada, mida ta kunagi rääkinud on.

Anonüümne ütles ...

Aga saab ka kohe ise vastu Ilona käest - http://kroonika.ee/index.php?id=17563

Inno ütles ...

Kohvik võtab Liisiga intervjuu tegemise oma plaanidesse.

Anonüümne ütles ...

kui ikka inime ennast igas läikivas lehes jalad laiali pildistada laseb, siis pole midagi viriseda kui teda seesama leht kotib. Enda teha on teiste arvamus sinust ,Liisike. Tark inimene ei tee nii, sina tegid ja nüüd tuleb tagajärgedega leppida.

Anonüümne ütles ...

Tehke jah intervjuu, ja avaldage vastused muutmata kujul, saab kindlasti päris lõbus lugemine. Veel parem, tehke video, siis jääb iga "väää" ka sisse. Ja las siis kurjad inimesed nutavad häbi pärast silmad peast.