reede, 6. veebruar 2009

Mis on konkurentsivõimeline keskpankuri palk?


Väljavõte Äripäeva veebist.

"Töötasu peab olema konkurentsivõimeline," kommenteeris keskpanga president Andres Lipstok Äripäevale panga personalipoliitikat, pärast Äripäeva avaldatud pangatöötajate krediitkaartide väljavõtteid.

Aga milline on siis, arvestades praeguseid olusid ja tingimusi, see konkurentsivõimeline palk keskpangas, ehk millise summa eest oleks võimalik leida suvalise ala kõrgahridusega (võimalik ka omandamisel) spetsialist hästivalgustatud avaratesse ruumidesse susse sahistama ja pabereid ühest hunnikust teise tõstma, vahetevahel eri formulare täitma. Mingit vastutust tööl ei ole.

Ma panen üles küsitluse vastusevariantidega.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

noored on omaarust taibukad,üritavad krahhis ikkagi tööd leida,kuidagi haledalt kukub välja.
http://www.kuldnebors.ee/kuulutused/T%C3%B6%C3%B6+ja+koolitus/Naine+otsib+t%C3%B6%C3%B6d/19-AASTANE+NEIU+OTSIB+T%C3%96%C3%96D/kuulutused.mec?pob_post_id=7081499&srid=delfi_et&pob_action=show_post&pob_cat_id=11013&mec_lang_override=et



koolimineku peale pole mõelnudki vist.

Anonüümne ütles ...

Kusjuures Eesti Keskpangas pidavat olema "oma privaatne" söökla kus oma töötajatele maksab supp ca 10 EEKu ja praad ca 20 EEKu.

Inno ütles ...

Samasugune "oma privaatne" söökla on ka näiteks Stenbocki majas.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Dublinis on kusagil neli või viis tasuta sööklat...vahel antakse ka lõhe praadi...
Toit on maitsev ja nõud on puhtad.
Ainuke viga on,et peab seisma järjekorras kodututega ja siis veel need haisvad kodutud istuvad su lauda...
Kolmapäeviti antakse nädalavahetuseks toidupakikesi...
Kirikud ei aja vaid mullikesi,nad on hingega asja juures ja koguvad vaestele toiduraha...
Seda kasutavad ära paljud laisad kes ei viitsi tööl käia ja nõutavad töötu abiraha ja ka lääneeurooplased kes säästavad restorani arveid...
Ma tean ka üks korralik eesti mees käis supiköögis söömas vaatamata sellele,et tal oli töö olemas...ta on kõrgharidusega inimene,kuid laari ja kallase,savisaare poliitika tõttu pidi lahkuma kodumaalt ja sööma supiköögis sest tal polnud tööd pidevalt ta mingi ehitusmees oli...
Ma soovin näha seda kuis laar sööb supiköögis...nägu üles taotud...räbalad seljas ja haiseb kuse järgi...

Anonüümne ütles ...

Igas jätkusuutlikkuselt olulises institutsioonis peavad olema võtmespetsialistid, kes mingit valdkonda eest veavad (ja ma ei pea praegu silmas püünel esinevaid oraatoreid, vaid pigem just tagatuba) pluss inimesed, keda võtmespetsid juhendavad (kellel on vähem vastutust).
Pakun välja, et võtmespetsi palk peaks olema täna 30-40 tuh vahel pluss assisteerivatel spetsialistidel, ütleme ca 15-18-20-22 tuhat. Samas, mul pole aimugi, milline see tase Keskpangas täpsemalt on.
See, et midagi ei pea oskama ega teadma, on pahatahtlik müüt :-) Keskpank paneb näiteks kokku ka kommertspankade ja maksebilansi statistikat, kusjuures mitte huupi, vaid peab teadma kindlaid metoodikaid, omama sellealast järjepidevust. Päris suvaline kollanokk, kõrgharidusega või mitte, üleöö millegi pädevaga, mida ka Euroops Keskpangale sobiks saata, ilmselt valmis ei saaks...:-)

Anonüümne ütles ...

Just paraegu oleks õige aeg kord majja lüüa. Kuna palgasaajate lipulaevad finantssektoris on üle terve maailma uskumatu sita kokku keeranud, siis tuleks algatada diskussioon sajakordsete palgaerinevuste võimalikkusest ja vajalikkusest. Väga bro oleks 11 käsu lisamine; näiteks: ja sina ei pea lihtinimesest rohkem kui kümme korda rohkem palka küsima :-)

Anonüümne ütles ...

Kas keskpanga töötajate palkasid teabenõude korras välja ei saaks nõuda? Nad on ju avaliku sektori asutus ja ametnike palgad peaksid olema avalikud? Täitsa huvitav oleks vaadata...