neljapäev, 5. veebruar 2009

Valitsus teeb "kingituse" kõige nõrgemale


Väljavõte Päevalehe veebist.

Päevaleht avalikustas kärbete sisu. Selle põhjal tõmbab riik raskel ajal liistule kõige nõrgemad: vanad ja väetid. Kärbete sisu on laias laastus selline (miljonites kroonides):

Haigekassa ja pensionid- 2071
Riigivalitsemiskulud (sh õpetajate palgad)- 1990
Kohalikelt omavalitsustelt- 1175
Teehoid- 800
Kaitsekulud- 650
Keskkonna-investeeringud- 350
Arengufondi liitmine EASiga- 325
Varasemalt planeeritud kulude ärajätmine (täpsustamata)- 223
ELi eelarve- 170
Riigifirmade palgakärbe- 150
Põllumajandustoetused- 100
Kultuur- 85

Inno tähelepanekud:
mina nimetaksin seda kõige otsesemalt katku-aja eelarveks. Stiilis, et pärast meid tulgu või uputus.
Kust annaks kokku hoida:
- riigikogu kokkutõmbamine 50%
- valitsuse kokkutõmbamine 50%
- välis-saatkondade kaotamine
- kiire haldusreform, seniste KOVide kaotamine, Eestisse kuni 5 haldusüksust-KOVi, näiteks muistsete maakondade baasil: Harjumaa, Virumaa, Läänemaa, Sakala, Ugandi

Eks ettepanekuid on veelgi.

Õpetajate palkade, haigekassa kokkutõmbamine on kuritegu oma rahva vastu.

15 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

muidu peaaegu nõus aga neid muistseid maakodi oli ikka juppmaad rohkem kui 5. Ja eks vist selle pärast, et muidu ei jõudnud juhtida.

Samas välissaatkondade sulgemine oleks ka diplomaatiline surm - millest algab riigi iseseisvus - tema tunnustamises teiste riikide poolt.

Ja pole siin midagi nõrkade arvelt - nõrkadelt ei võeta ära vaid tehakse väiksem palga/pensi tõus. See on ju normaalne, kui deflatsiooni käigus ka sissetulekute kasvu kärpida. Polegi olulist vajadust ju palgatõusuks.

Anonüümne ütles ...

Haldusreformiga olen täitsa nõus, kuid siiski pisut pehmemalt. Näiteks kahetasandiline (juhul kui sellele maakonna tasandile mingi funktsioon üldse jääks - mis ta praegu üldse on?) võiks olla kõrgtasand muinasmaakonna piires ja alamtasand või vald näiteks kihelkonna piires. Kuigi pealtnäha kirikliku moodustisena tuntud kihelkonnad olid tegelikult ikkagi inimeste reaalse läbikäimise ja toimimise alusel tekkinud, järgides sootuks iidseid traditsioone. Kihelkond omavalitsusüksusena võiks olla haldusreformi esmatasandi formaat. Muinasmaakond jääks kahjuks liiga elanikukaugeks...

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Eesti võimurid teavad,et rahvas on jobu ja ei hakka mässama seepärast nad teevad mida tahavad.
Iirlased 28 aastat pidasid meeleavaldusi riigivõimude vastu ja saavutasid oma tahtmise.
STARDUST
Stardust`shadow of suspicion`lifted
After years of tireless campaigning the Stardust families say they can finally have some closure on the issue.
This follows last week`s finding in an independent review that there was no evidence to prove the fire had been caused by arson.
The independent examination into whether a new inquiry should be set up into the 1981 disaster in Artane concluded that it would not be in public interest to establish a new investigation but ruled out arson as a probable cause of the fire.
Antoinette Keegan,a spokesman for the Stardust Victm`s Committee,told Northside People(ajalehe nimi) that they finally reached the end of a very long road to justice for their dead relatives and friends.
"I was happy with the decision as it established the facts of the case and allows the families closure on the issue," said Ms Keegan.
"The arson theory created a guilt complex in people and seemed to be putting the blame on the community.
"Twenty-eight years of weight has been lifted from our shoulders and we are all exhausted now from campaigning for so long.
"Even though we wanted a new inquiry into the cause of the fire,we are happy that the truth has now come out.
"This is for the 48 victims of that terrible night;it was a long campaign for justice but I think we have done it."
The report proposed that a number of measures be enacted to help the still grieving families.
"The arson theory is to be taken off the public record if this plan is fully implemented," added Ms Keegan.
"It also recommended that a committee be established to help victims and families of the tragedy and ensure they can get any counselling or medical treatment they might need."
Dublin North East Tommy Broughan(Lab) welcomed the announcement.
Deputy Broughan praised the commitee,which he said was led outstandilngly by Christine Keegan,Antoinette Keegan and Gertrude Barrett.
"The report`s recommendation is that the Government should correct the public record by placing on the record of the Dail and Seanad an acknowledgement that there is no evidence that the fire was started deliberately and that the cause of the fire is unknown," he said.
"Some Stardust survivors and relatives may be disappointed that a new inquiry has not been recommended in this report.
"However,Mr Coffey`s report has rebutted a key finding of the original tribunal report and vindicated the work of the Stardust Relatives and Victims`s Committee."
Sinead Seery,a Labour candidate in the Artane Whitehall ward for the local elections,said the original theory of propable arson had cast a shadow of suspicion over all those who were present on the night of the tragedy.
"This shadow has been lifted at last," stated Ms Seery.
Aga meil?
Estonia hukus olevaid süüdlasi pole kohtu ette toodud,pole isegi algatatud kriminaalasja nende kohtusse toomiseks!!
Pidasin kirjavahetust Helje Kaskeliga ja kirjutasin talle valmis avalduse mille ta peaks kirjutama Eesti politseisse algatamaks uue kriminaalasja laevahuku põhjustajate kohtusse viimiseks.
Palusin teda hoida kursis pööblit teie kohviku abil.
Helje Kaskel pidavat elama Eestis,nii ta kirjutas mulle.
Millegi pärast pole kuulda avalduse kirjutamisest.
Miks Helje Kaskel ei kirjuta avaldust politseisse algatamaks kriminaalasja toomaks kohtu ette laevahuku süüdlased seoses uute tõenduamterjalide ilmsiks tulekuga laeva huku kohta(pommiauk laeva keres)????!!

Anonüümne ütles ...

Minu ettepanek oleks millestki ilusast kah vahest rääkida. Varem oli täitsa vahva..
Kõik (nagu nüüd teiegi) aina sajatavad, vihkavad, kadestavad.. enam ei leiagi miskit muhedat ja tujutõstvat kusagilt lugeda.
Haiguse nimeks võiks panna on kultuurikauge rahapederastia.

Anonüümne ütles ...

Stupid decisions as usual. They cut benefits to the weakest people.

Instead, they should cut the salaries and number of people working in the ministries.

There is such an easy solution to cutting the budget. Just go back to the 2006 budget and use that. That budget was much smaller, and yet we still had the same services.

Anonüümne ütles ...

Inno võiks juba lõpuks piirata oma populistliku möla ajamist, sest kunagise majandusajakirjanikuna ei saa Sa ju nii rumal olla:

Kust annaks kokku hoida:
- riigikogu kokkutõmbamine 50%


Õpetajate palkade, haigekassa kokkutõmbamine on kuritegu oma rahva vastu.


Sa oskad ju kindlasti piisavalt arvutada ning tead, et riigi rahadega võrreldes on Riigikogu osa täiesti tühine. Tead väga hästi, et kui riigikogulastele maksta kasvõi alampalka 4350, poleks see mingi lahendus olemasolevale probleemile. Ja loomulikult tead ka väga hästi, et see suur raha liigub sotsiaalsfääris, mille kallale lihtsalt peab minema.

Inno ei ole kindlasti nii rumal nagu proletariaat, kes arvab, et Lipstokile 5000 kuus makstes saaks riigi finantsolukorda leevendada ja seetõttu pääseb "lihtsa tööinimese" tasku kallale minemisest. Ehk hakkaksid pisut objektiivsemaks, selliseks nagu vanasti? Ära lase ennast isiklikel põhjustel mõjutada, see muutub lihtsalt halenaljakaks kui on pidev joon: Reform (valitsus) paha, Kesk hea. Kirjuta arukat objektiivset juttu. See kallutatus hakkab ära tüütama. Eks Sa tead ise ka väga hästi, et kirjutad kallutatult.

Sotsiaalne õiglus ja lahendused käesolevale probleemile on väga erinevad asjad. Üldiselt rahvamass arvab, et sotsiaalse ebavõrdsuse probleemiga lahendab riigi finantsprobleemi. Ei lahenda.

Loomulikult on need raiped Riigikogus ülemakstud. Alampalk peaks täistööajaga töötaval inimesel võimaldama inimlikult ära elada. Mitu sellist elustandardit oleks sobilik parlamendiliikmele siis tagada? Eestis on muu Euroopaga selles suhtes käärid väga suured. Samas, käesolevale probleemile pole see mingi lahendus.

Anonüümne ütles ...

Ma saan veel aru, et pensioni ei tõsteta. Vanadel on küll raske, kuid tulevik on tähtsam kui mõnesaja-kroonine pensionitõus. Võttes ära õpetajate palgad varastame me oma lastelt. Varastame nende tuleviku. Ja meie Eesti ellujäämise võimalused.

Kati

Anonüümne ütles ...

Ma loodan, et see, mis praegu toimub, inimestel ka valimiste ajal meeles on! Asi pole ju selles, et me ei saa midagi teha maailmamajanduse krahhi tõttu. Asi on selles, et, nagu välja tuleb, ei ole meie õhukese riigi majanduspoliitika kandnud mitte mingeid positiivseid vilju! Kui juba Indrek Neivelt ütleb, et eesti ettevõtja investeeris pigem kinnisvarasse soojal maal, selmet turgutada oma turundusmeeskonda või osta uusi seadmid, siis ma usun seda. Tema juttu kinnitab tõik, et, vaadates riike, kus tootmine tõesti tasemel on, milline on seal krahhi mõju? Töötus tõuseb, mis mühiseb ! Meil on suhteline rahu just seepärast, et meil POLE tootmist! Ehitajad on juba kinga saand, oma vana töö peale tagasi läind, kes sõidab taksot, kes wraidib copit. Niinimetatud investeeringud lahkuvad ainult börsilt...

Inno ütles ...

17:34 anole:
kokkuhoid peabki algama pisiasjadest, neist koguneb lõpuks suur summa.

Ja jevlampile:
elame-näeme, praegu inimesed võitlevad veel oma töökohtade ja positsioonide pärast, või siis seisavad töötusabas, et end ära registreerida, kui aga asjad sealmaal, et töötuleib igapäevane reaalsus, küll siis muutuvad ka prioriteedid.
Ma hindaks praegust olukorda nii: vaikus enne tormi. Rahutused tulevad nagunii, ja seda üle maailma. Küsimus on ainult selles, kui suurel määral ja kuivõrd jätkub valitsejatel tahtmist rahvaga suhelda, nende huvidega arvestada. Kõige lihtsam lahendus on saata välja pisargaasiautod ja kumminuiadega "kosmonaudid", mida ka Eesti valitsus on korduvalt oma rahva peal praktiseerinud. Paratamatus on see, et ühel päeval on rahval neist ükskama kõik.

Anonüümne ütles ...

Inno, sa vist ei ole veel kirjutanud oma nägemust Estonia hukust. Päris huvitav oleks teada, mis sa sellest sündmusest arvad ja kas pooldad edasist uurimist ja tõe otsimist?

Inno ütles ...

Ma pole üldiselt vandenõuteooriate pooldaja, aga kahtlemata on Estonia huku uurimises nn valgeid laike. Asjast võiks korra üle käia ja põhjalikult, seletada asi lahti. Ma saan aru, et ka Rootsis on huvi selleks olemas. Minupärast võiks kaasata ka venelased või jänkid, kellel on olemas tehnoloogia, et vee all uurimistöid teha.

Anonüümne ütles ...

Oleks tore, kui kirjutaksid oma arvamuse. Olid sa ju juba sellel ajal või peale seda enamvähem ajakirjanduses tegutsev ja infot liikus selles ringkonnas ehk rohkem? (praegusel internetiajastul oleks ilmselt võimatu midagi kokku valetada sellise sündmuse kohta, kindlasti on kellelgi sündmuskohal veekindel kaameraga telefon jne.)

Vandenõuteooriad, mis on selgitamata on taandunud peamiselt nendele punktidele, et: 1. Miks kadus üks kapten ja temaga koos päästeparves olnud inimesed; 2. Miks tahtis Rootsi valitsus katta laeva betooniga (mida kaetakse betooniga?); 3. Miks on hauarahu kokkkuleppes lisaks Eestile ja Rootsile Venemaa ja Inglismaa?

Põhja minek on üsnagi ära tõestatud konstruktsioonivigade ja hooldusnõuete eiramise tõttu. Aga see muu jama seoses õnnetusega?

Internetist leiab väga palju uurimusi, mis tõestavad erinevaid versiooone kokkupõrkest, plahvatusest vööris... jne. Kes mingit neist esimesena lugema juhtub, võib seda kergesti uskuma jääda.

Sa ütled, et Rootsil on huvi olemas. Kui huvi oleks tõesti olemas, siis võiks avaldada alustuseks 70. aastaks salastatud dokumendid selle õnnetuse uurimsega seoses?

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

anole 0.36-le ja 1.37-le
Kes sa oled?
Miks kirjutad sellist jama?
Helje Kaskeli sõnul vastab tõele Jutta Rabe tõestus,et laevahuku põhjustas pommiplahvatus mis tekitas laevakeresse augu..
Juta Rabe tõendusmaterjalid tuleb esitada eesti kohtusse ja Eesti kohus peab võtma vastutusele laevahuku põhjustanud süüdlased.
Kui sa ano oled Helje Kaskel siis miskspärast sa siiani pole kirjutanud avaldust eesti politseisse algatamaks uut kriminaalasja seoses uute tõendusmaterjalide ilmsiks tulekuga???

Anonüümne ütles ...

17.34-l on selline vene naise loogika: peksa mind, ainult mitte jalgadega näkku-
no E.Sepa taksoarved ja J.Ligi autoliising moodustab ka suurest riigieelarvest tühise %, aga nii ei jõua me kuhugi, peab ikka natuke suuremat pilti püüdma näha ja kui 1 inimese või institutsiooni ülalpidamine võtab liiga suure tüki, pole see otstarbekas, ega nad üksi siin ei ela

Anonüümne ütles ...

Õpetajakutse on arsti omast vastutusrikkam: meditsiiniline praak maetakse maha, pedagoogiline eksisteerib terve inimpõlve.