laupäev, 7. märts 2009

Aga miks, sa, Mart ei kirjuta sellest, mis Andrus saunalaval rääkis?


Väljavõte Postimehe veebist.

Oleks palju huvitavam, ausõna, kui see jutt nendest ninnu-nännu viirustest, kust midagi uut teada ei saa.

Miks sa, Mart Kadastik, kes sa ajakirjanikuna ja seoses oma ametipositsiooniga valdad tohutult infot ja oled üks mõjukamaid inimesi Eestis, ei jaga oma infot avalikkusega. Miks sa seda lugejate eest varjad? Või jagad ainult seda infot, mis sulle ja su sõpradele kasulik?

Näiteks võiksid sa ju, selle asemel, et pühenduda mõne vähetuntud ajakirjaniku seksihullusele või siis viirustele, millest sa nagunii midagi eriti ei tea, kirjutada sellest, millest sa tead, näiteks millest räägib peaminister Andrus Ansip. Oma rahvaga ta ju ei suhtle. Sinuga ta pidevalt suhtleb. Saaks ka teised teada, kas ta on on siis UFO, miks ta silmi ei pilguta, miks mööduvad tema päevad suusarajal? Miks ta ei tunnistanud kriisi juba varem? Miks ta nüüd midagi ette ei võta, miks torpedeerib reforme, näiteks haldusreformi? Miks on Kapost saanud Reformi sülekoer. Küsimusi oleks oi kui palju, miks sa neid ei küsi, vaid kirjutad mingitel kolmandajärgulistel teemadel. Rahvas januneb info järele, sina aga teed haltuurat. Ja seda juba aastaid. Hoiad infot kinni ja tilgutad seda vastavalt oma äranägemisele. Kas see ongi sinu eesmärk, sarnaselt Jüri Pihliga, jagada ja valitseda?!

Või miks sa ei kirjuta, millest räägib Neinar Seli? Te ju pidevalt kohtute ja arutate asju. Miks on Tartus asjad liga-loga, miks Tartu veekvaliteet kehv, miks turuhinnast kolm korda kallim sild üle Emajõe valmis ei saa, miks ebaseaduslikult püsti pandud Alar Kroodo mälestusmärk (Tigutorn) ikka veel tühi on? Või millest te üldse omavahel räägite? Kas sellest, kuidas sinu sõber Reform valimistel üle Eesti võimule upitada? Ilmselt küll. Miks sa muidu olulistel teemadel vait oled.

Isegi Hans Hadniel Luik, kellel on ärihuvisid Eestis praktiliselt igas majandusharus ja kes flirdib kõigi erakondadega, et ise pappi teenida, kirjutab vahel ausalt sellest, mis ta on kuulnud või nagu asjad on. Ja riskib ilmselt paljuga, nii mõnegi miljoniga. Aga ta teeb seda. Sina, Mart, ei tee sedagi. Kuigi sul pole ka midagi kaotada, sa ei võta riske, oled hästimakstud palgatöötaja ligi 200 000 kroonise kuupalgaga. Miks ometi?

Aga siin küsimus ka Postimehe grupi Norra omanikele (tänu Google translate teenusele saavad nad seda siin lugeda): Miks hoiate ühe lehe juhina ametis ühe erakonna jooksupoissi? Selle tõttu kannatab selle lehe kvaliteet, ja ühes sellega ka tulemus.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

sellise palgaga võiks ka viirustest kirjutada:) kuigi jah võtaks loetleks ette 10 teemat mis on natuke nagu olulisemad
.

Anonüümne ütles ...

Mida teeb Neinar Seli Hiinas?

Anonüümne ütles ...

Seiskuv ühiskond on nagu ahi, millel puudub tõmme. Keegi peab katusele ronima ja lõõrid puhtaks tegema, muidu saame kõik vingumürgituse.