neljapäev, 5. märts 2009

Ekspress Grupp valetab avalikkusele otse näkku


Väljavõte Äripäeva veebist.

Kas pole huvitav, et meediafirma, Ekspress Grupp, mis reklaamib end kui tõe eest seisjat ja mille juures tegutseb terve plejaad "tõe eest seisjaid", vähemalt formaalselt, valetab ise avalikkusele otse näkku. Ja häbi ka ei ole, või ei näi olevat.

Sest kuidas muidu seletada Ekspress Grupi juhi Priit Leito väidet Äripäeva ajakirjanikule, et Delfi ja muu hiljuti ostetud kribu-krabu väärtus ONGI jätkuvalt 1 miljard krooni, olukorras, kus kogu Ekspress Grupi väärtus turul, see on siis börsil on kõigest 100 miljonit. See on ju puhas vale, millele Äripäeva ajakirjanik (antud juhul keegi Virge Lahe) justkui mõtlikult kaasa kiidab, ja pole ka imestada, sest Äripäev käib Leitoga koos kalal:


ilmselt on Leito siis Äripäeva juhi Igor Rõtovi kala-kamraad, mis annab õigustuse ka Äripäevas sellist paska avaldada. Ma ei imesta, kui Äripäeva ajakirjanikud on samal ajal ka Ekspressi aktsionärid ja püüavad siis musta valgeks rääkides oma investeeringut päästa. Vähhh, jälkus. Ja Äripäev peab ennast veel ajakirjandusväljaandeks. Tavaline äraostetud ja kinni makstud punt nagu ka ülejäänud suur meedia Eestis, kui mõned üksikud ajakirjanikud välja arvata. Midagi ei juhtuks, kui Eestis kõik ajalehed ilmumise lõpetaks. Oleks palju selgem ja rahulikum pilt. Sest nagunii peab igaüks ise infot hankima, et teada saada, mis tegelikult toimub. Ja see on ka põhjus, miks ajakirjandusväljaannete loetavus kukub kolinal.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sa Inno oled vist kibestunud, et pole enam ajakirjanik...

Oli kunagi tunnustatud ajakirjanik Äripevas, aga nuud ei paku talle enam keegi tööd. Mees on kõik ise maha mänginud.

Ja selle kesksoost blondiiniga sama lugu.

Anonüümne ütles ...

Leito ongi Igori kalakamraad, kes seda siis ei tea;-)
Aga Leitost rohkem huvitaks taust ühe teise Rõtovi kamraadi kohta. kodanik Rain Väät,kes pendeldab paariaastaste intervallidega Kroonpressi ja Äripäeva vahet. Nüüd siis taas Äripäevas.
Vähemalt Äripäevas ta küll eelmisel korral millegi erilisega hakkama ei saanud, rohkem nagu "õigel ajal õige jutu ja teistelt inimestelt kuuldud ja omastatud ideedega" mees. Ei tea kuidas Kroonpressis need asjad on olnud...

Anonüümne ütles ...

Rehvormi-ringäälinguga on kahjuks samad lood.