neljapäev, 5. märts 2009

Vabariigi ohvrid

Vaba ühiskonna päeva üle on ironiseeritud, nimetatud seda Panovi päevaks ja milleks iganes. Hüva. Täpselt samamoodi on aga võimalik ironiseerida meie praeguse vabariigi ja selle vabariigi valitsuse üle. Sest kui mõtiskleda selle üle, millises riigis me tegelikult elame, siis tõde on, et elame omalaadses perversses pooldiktatuuris, kus ajakirjandus ei täida enam ammu oma ülesannet, ei ole mitte sõnavabaduse valvekoer, vaid selle summutaja, türanni tujudele allutatud õukonnameedia. Ja kirjanikud, kes praegu vaikivad ning selle asemel, et riigis toimuvatele repressioonidele tähelepanu juhtida, presidendi vastuvõtul käivad, ei ole muud kui õukonna moosekandid. Vabandust, kui kedagi solvan, aga kuidas öelda teisiti?

Meil on õukonnapolitsei, koer nimega Kapo, mis represseerib õukonna vastaseid, ning õukonnameedia ja õukonnamoosekandid, kes sellistest repressioonidest autasude ja preemiate, kontide ja küpsisepuru eest vaikivad. Kena, mis?

Olgu mõned vabariigi ohvrid siinkohal üles loetud:

Vladimir Panov - alusetult vahistatud Tallinna linna ametnik

Anna-Maria Galojan - endine reformierakondlane, kellest tehti varas enne süüdistuse esitamist

Kadri Kiilas - endine reformierakondlane, kes viidi arvamuse avaldamise eest päise päeva ajal hullumajja

Maksim Reva - õigeksmõistetud poliitvang
Dmitri Linter - õigeksmõistetud poliitvang
Mark Sirõk - õigeksmõistetud poliitvang
Dimitri Klenski - õigeksmõistetud võimukriitik

Kõik need eesti ja vene inimesed, keda eesti politsei 26. aprillil 2007 ehk Pronksööl Tallinna tänavatel, D-terminaalis ja Liivalaia kohtumaja keldris käeraudadega tänavapostide külge aheldas ja kumminuiade ning jalgadega peksis või muul moel alandas, sealhulgas lapsed.

Malle Eenmaa - pidi kandma vanglakaristust teiste toimepandud tegude eest, sealjuures suuremad sulid nagu vennad Haged ja Pindi poisid (mitte segi ajada samanimelise kinnisvarafirmaga, olid Rein Kilgi kulid Tartus, kes hiljem imbusid Hüvitusfondi ja edasi Maapanka) pääsesid puhtalt.

Ja see nimekiri täieneb veel. Kui teie veel kedagi teate, siis kirjutage meile. Inimestest, keda võimud, riiklikud või kohalikud on represseerinud. Vaba ühiskonna päev ei ole ainult Panovi päev, ta on kõikide nende inimeste päev.

Kahju, et ühes Euroopa Liitu kuuluvas riigis peab selliseid nimekirju koostama.

14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

"Kõik need inimesed, keda eesti politsei 26. aprillil 2007 Tallinna tänavatel ja D-terminaalis käeraudadega tänavapostide külge aheldas ja kumminuiade ning jalgadega peksis või muul moel alandas, sealhulgas lapsed"

Kui sa oleksid ise ka kohal olnud siis niimoodi ei arvaks. Elan kesklinnas ning tundisn tõsist hirmu oma julgeoleku pärast. objektiivsuse huvides võiksite teha interjuu ka näiteks rock cafes oma tervise ning võibolla ka elu eest võidelnutega

Inno ütles ...

Me tahakski ka teise poolega rääkida, näiteks nendega, keda süüdistatakse Dmitri Ganini tapmises. Nii et kes teab nende kohta infot, andke teada. Alustasime vahtkonnast, sest neile pole ajakirjanduses üldse sõna antud.

Anonüümne ütles ...

a miks Liis haavelit ja Vello Loiti pole siin nimekirjas?

Anonüümne ütles ...

Aga mis värk on Anna-Maria Galojanil kapo-koer Kalev M-ga???

Anonüümne ütles ...

Kuna teie poolt kallutatuks tembeldatud meedia on piisavalt hästi kajastanud eestimeelsete kodanike läbielatut aprillimässu ajal, siis on teie blogi küll viimane koht, kus veelkord teada anda tegelikult toimunust. Eriti peale teie poolt ilmutatud vahtkonna pealikute "ausaid" kirjeldusi olukorrast.
Kesklinna elanik

Anonüümne ütles ...

Panovi ei arreteeritud ilma asjata. See, etSavisaar, mis tahab. Kes vähegi asja mäletab, teab küll. Aga sinu demagoogiaks on hea küll.

Anonüümne ütles ...

Malle Eenmaa. Varsti ehk ka Villu

Anonüümne ütles ...

Teine pool oli enamuses Eesti politsei. Paraku. Sest ülejäänud võimalikud teise poole esindajad käitusid kodanikena. Nende arvamust ehk saad uurida, aga nende osalust vaevalt, kuna nad ei osalenud.

Anonüümne ütles ...

Galojan tehtud patuoinaks.Sinijärve raiskamised ja lai elu on tuntud.
Samuti arvan, et meie "spioon" sai kellegile jälile ja nüüd mängitakse tema varjamiseks süüdi. Seda on ennegi juhtunud. Pihl võitleb meie õnne eest. Sama tegi ta ka vene ajal kuid siis oli nii punane kui vähegi olla sai. Usun, et meie kõik struktuurid on KGB-seid täis tikitid. Nende paljastamisele võiski meie "spioon" asuda. Türi pastor ka tahtis avalikustada endiste kuriteod. Tapeti - ja uurimist viisid läbi endised spetsid. Otsad vees.

Anonüümne ütles ...

Mind ajab lihtsalt marru kõik see näägutamine Anna Maria Galojani kallal. Meedia on tõepoolest halastamatu tema suhtes ja seda täiesti põhjendamatult.
Galojan on ka inimene ja temal on ka tunded ja ükskord saab karikas täis. Sest ALATI leitakse midagi millegi kallal nokkida, teed Sa midagi või ei tee. Ja kusjuures Sinu tegelik tegemine kaob selle müra tõttu mingi tühja sopa taha ära. Ja see, mis rida Sa tegelikult ajad, see ei huvitagi kedagi. Kui ajakirjandusel on sõnavabadus kirjutada ükskõik mida, siis miks ei peaks olema asjaosalisel õigust sõna sekka öelda? Ja kui tema ise ka suu kinni hoiaks, siis need haiged artiklid ei lõppekski. Sest kõige suurem mõnu on ju kedagi kritiseerida ja tema tegevuses koguaeg vigu otsida.

Kui nüüd mõnigi püüaks ennast panna tema rolli, siis vaid üksikud peaksid sellele pingele vastu.

Anonüümne ütles ...

Jätk artiklile
WHY I BLAME THE GOVERNMENT
Algus on postituse "Kapitalistlikud lollpead" 04.Märts.09 kommentaaris.

REAL MARKETS IMPACT
One can clearly draw parrallels between changes in Irish CDS spreads relative to other euro zone
countries and the introduction of the new policy initatives by the Government.But the same story can be told about the relationship between Irish financial markets and those of the rest of the euro zone(opposite page).
Here,the price of Government policies misfires is expressed not in the higher cost of exchequer borrowing but in the euro shaven off stock markets valuations.
Plotting the Irish index of financial company shares against the comparable European banking index illustrates the dynamic of our rising reputational deficit and the timing of major policy changes.
It also debunks the two myths that our leaders are keen on repeating day after day:myth 1-the crisis faced by Ireland is a result of global shocks and construction-sector constraction;myth 2-Government measures are necessary
and successful responses to the banking-sector crisis.
With respect to the first myth,given that the European financials have suffered broadly the same fate as their Irish counterparts in terms of global aversion to the banking stocks,the widening shares valuations differentials between Ireland and its euro zone counterparts in this sector clearly relate to Irish Government policies.
THE REAL PRICE OF UNCERTAINTY
As per the construction-sector argument,consider the example based on the Celtic Tiger´s construction bank,the Anglo Irish.
At this stage,a disclaimer is due.I never held any shares in the
Anglo Irish Bank or any other Irish bank,nor had any dealings,loans or deposits with it.
In Dcember 2008,I produced a valuation of Anglo Irish Bank shares on the basis of its loans exposure to construction and property sectors.
Assuming double the default rates for these categories of loans relative to the early 1990 recessions in the UK and US-accounting for some 87% of the entire Anglo loan book-and using the downgrades applied to specialist funds in the same sub-sectors of the economy that the fundamental value of Anglo shares the fundamental value of Anglo shares was in the region of Euro 1.10 per share.
This value accounted for the fact that Anglo´s shares might have been overvalued during the heyday of the Celtic Tiger,as well as for the fact that the US markets were way ahead of Ireland in taking an axe to property values.
On the day I published my estimate,Anglo Irish shares were trading at Euro 0.15-a whooping 86% discount to the price estimate consistent with the bank´s fundamentals.
The only empirical explanation that I was able to find was the policy circus around the banks recapitalisation scheme.
When I repeated the same estimate for the period between the publication of the Budget 2009 and the Finance Bill II,the unexplained premium for Anglo Irish shares stood at a remarkably close 79%.
Between the banks guarantee date and the Budget 2009 publication,it was at 72% and so on.Thus,on average,from July 2008 through Anglo´s nationalisation last months,my estimate of the average unexplained risk premium for the Anglo´s shares was around 78%,which is,coincidently,very close to the difference between my valuation of the Anglo-Irish Bank´s book of business and the closing price of the stock on the last day of trading.
Surprise,surprise,those 88c of Anglo-Irish shares is the hard price of policy uncertainty created by the Government.
Of course,no model of equity prices is a closely trace the end-of-the-game losses incurred by Anglo´s shareholders and,becausethis cost applied to Anglo shares both before and after the directors loans scandal,similar costs are likely to apply to all other banks.
Which brings us to the yet to be announced(at the time of writing)
Government recapitalisation plan version III,volume 2,Chapter 17(for how many plans were floated out there already?).
Even assuming the Government pumps Euro 3-4bn into both AIB and Bank of Ireland,irish banks´core equity will be below 5% for 2009.And that is assuming an average a 4.3% impairment charge for 2009-2011 between two banks.
But imagine a scenario of the impairment chares going to 6-8%?
After all,Bank of Ireland´s cumulative three-year impairment charges reached close to 5% in the early 1990s and we have already passed the nadir of the 1990s recession in the Uk,US and Ireland.
SUCCESS OR LACK THEREOF
Which brings us to the second myth.
Were the Government´s bank rescue measures ever "succesful" emergency responses?
On the on hand,the answer to this question is maybe.We simply have no adequate data-because of the Government´s silence on the issue-as to what was the exact extent of the crises that triggered first the banks-guarantee scheme creation,then recapitalisation flip-flopping,followed by the Anglo´s nationalisation.
But as far as the evidence above shows,every policy chance has had a negative effect on the trajectory of share prices,our bond yields and the market perception of our default risk.
Last week´s data equally shows that the same policies coincided with an accelerating rise in unemployment and collapse in tax receipts.More ominously,since September 2008-the months when the Government committed to dealing with the banking crisis-to date,motgage lending froze and credit creation has fallen in December below June 2008 levels.
Put simply,none of the Government´s policies are working in either the financial markets,sovereign dept markets or in the real economy.
Vargad ahju!

Anonüümne ütles ...

kadedus teeb imesid!!!
Pole ei KUKU raadio ega häbemäe toetaja, kuid galojani kohta ta ütles väga töpselt:
Anna-Maria Galojan langes Reformierakonna soosikute seast seepärast, et ta ei mahtunud ülejäänud kolme blondi naispoliitiku kõrvale, väitis ajakirjanik Priit Hõbemägi Kuku raadio saates «Keskpäevatund».
http://www.postimees.ee/161207/esileht/siseuudised/293333.php

Pentsule ja Ojulandil oli üsnagi raske alla neelata, et Galojan on haritum, noorem, ilusam ja ärimeeste poolt soositum.
Need ongi poliitilised mängud, pigem isegi naispoliitikute mängud.
Mehena tunnen kaunile Galojanile kaasa ja soovin edu

Anonüümne ütles ...

Halloo, halloo! Polnud Panov mitte teps süütu, Pole ka Sepp süütu. See millise püüli kohtuveskid jahvatavad sõltub matside läbisaamistest ja luukeredest. Aprillimässajate otsus oli poliitiline, pole ka nemad süütud.

Anonüümne ütles ...

"Kõik need inimesed, keda eesti politsei 26. aprillil 2007 Tallinna tänavatel ja D-terminaalis käeraudadega tänavapostide külge aheldas ja kumminuiade ning jalgadega peksis või muul moel alandas"
Oi vaesekesed! Olen ise Kesklinna elanik. See, mida nad tegid, oli õudne. Nad olid sellise kohtlemise igati ära teeninud.