esmaspäev, 13. aprill 2009

Tallinn lõi vastu


Väljavõte Päevalehe veebist, kus olid üleval Tallinna linna bannerid.

Päevaleht materdas täna taas Tallinna linna ja Edgar Savisaart, ilmselt siis sotsist volikogu liikme Jaak Juske näpunäidete järgi, sest Juske lehvitas möödunud nädalal infoga, et Tallinna linn on kohe pankrotis. Või umbes nii.

Aga nii on hea materdada. Sotsist rahandusminister Ivari Padar muudkui kärbib kohalike omavalitsuste tulusid, siis pole ime, et mitte ainult Tallinna vaid kõik teised peavad püksirihma pingutama. Aga huvitav on see, et sotsid riigi tasemel ainult kütavad hagu tööpuuduse katlasse, ja siis madalamal tasemel teevad nägu, et nemad ei tea, mis värk käib. Vaadake peeglisse, sotsid! Te pole muidugi ammu mingid sotsid vaid Reformi 5. ešelon, või midagi seesugust. Viimasel ajal rohkem tuntud kui mendierakond.

Ja Tallinn lajatas rõõmuga vastu. Kui pani iga Päevalehe uudise juurde banneri, mis juhatab linna kodukale, kust saab siis lugeda, kuis asjad tegelikult on. Ja mis ka Juskel kahe silma vahele jäänud. Et tegelikkuses on asi pankrotist kaugel. Päevalehe-Juske ühisprojekt on pehmelt öeldes eksitav. Ja seda analüüsiks nimetada on labane, sest tekstist on tunda, et selle kokku kirjutanud tegelased ei valda teemat. Lihtsalt mingi ette antud kirjatüki ümberjutustus. Nagu neid algajatel ajakirjanikel ikka ette tuleb.

Mis aga huvitav, et Päevaleht ise pole parandatud, kommenteeritud teksti koos Talinna linna andmetega täna esitanud, küll aga pandi Delfisse üles TERVE Päevalehes ilmunud kirjatükk.

P.S. Päevaleht on IRLi häälekandja.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kui keegi kusikuid materdab, siis kindlasti keegi on kusagilt susinud. aga kui teine sitta raiute, siis olete õilsad ja ausad.
tahate olla ausad ja tõe eest väljas. siis olge. aga ärge hämage.

Anonüümne ütles ...

edgar on finantskeenjus ja teie tema profetid!

9 miljardise eelarvega linnal on halvimal hetkel kuus alla 100 miljoni raha - see puha laenu või linnaettevõtete aktsiakapitali vähendamisega seotud. samal ajal on võlad üle 100% tuludest. kui see pole pankrott, siis pole seda rotti olemaski.

kas propagandamasin saadab teile lood ette või siis piisab ainult ülekandest, et neid tuleks?

Inno ütles ...

Kas likviidsuse likvideerijad siin põõsast välja karanud?

Inno ütles ...

Tahtsin tegelt küsida, et kust see pankrot siis paistab? Et kui sul pole jooksval arvel suures koguses sulli, siis oled kohe pankrotis?
Ja mis võlad on suuremad mis tuludest?

Anonüümne ütles ...

Senikaua kui meie poliitikud avalikult üksteisega väidelda ei julge, on kogu see kammaijaa minu jaoks mõttetu rentslisõim.

Praegu tuleb meelde, kuidas Savisaar Laari ees põnnama lõi aga küllap on teised samasugused kusekotid. Julgust lapsed. Julgust.

Anonüümne ütles ...

Juubeldage, tänases Päevalehes on Isake täiesti vabalt sõna saanud:
http://www.epl.ee/artikkel/465295
Kuhu jäävad nüüd vandenõuteooriad Hans Hadnielist ja Kapost ja kellest kõik veel, kes Edgarit enda eest kosta ei lase.

Anonüümne ütles ...

Eelkõnelejale märgiksin ära, et lugesin mõlemad artiklid nii Tallinna kodulehelt kui Päevalehest läbi, ja üllatuseks ei leidnud Päevalehest Ansipi nime, mis oli seotud pensioni toetuste eelnõuga?
Öelge veel, et Päevaleht jagab objektiivset infot!

Anonüümne ütles ...

konkreetselt - tallinna linna VÕLG ületab linnaeelarvesse aasta jooksul laekuvat 9 miljardist tulu. aga selle mõistmiseks peabki ju näiteks... mõtlema.

Inno ütles ...

Peab mõtlema jah. Enamikel nö kodulaenu võtjatel ületab VÕLG aastast sissetulekut. Kõik nad pankrotis?