reede, 10. aprill 2009

Võimuperekonna räpased saladused: Jüri Pihl ja Lavly Lepp


Väljavõte Ekspressist.

Kirjasaatjad, kes terased nagu nugised, ja laiali üle maailma, annavad teada järgmist Eesti võimuperekonna, Jüri Pihli ja Lavly Lepa kohta:

“Eesti Ekspress” 9. veebruaril 1996. Eesti riiklikku suveräänsust kaitsvas salapolitseis töötasid 1996. aastal järgmised KGB töötajad: Vladimir Veitman, Valeri Titov, Uno Puussepp, Aleksandr Repkin, Tatjana Valtbach, Aleksei Posledov, Vladislav Preitlov jt. Eesti Vabariigi valitsus on neile endistele “kagebiitidele”, kel kodakondsus puudus, andis selle “eriliste teenete eest.”

Endisi “kagebiite” hakati “organisse” tööle värbama Mart Laari isamaaliseks kutsutud valitsuse ajal, mil siseministri koht kuulus ERSP-le (Parek, Arike). Sel ajal tehti endiste KGB-laste töötamisest kaitsepolitseis riiklik saladus, millest üldsus ei tohtinud midagi teada.

Suvel 1991 hakati Eesti politseiameti koosseisu moodustama kaitsepolitseid ja Jüri Pihlist sai kapo esimene ülem. Eraldi ametiks sai salapolitsei koos oma eelarvega “Isamaa” valitsemise ajal. Pärast kaitsepolitsei seaduse vastuvõtmist 1993 kinnitas Riigikogu Pihli iseseisva ameti peadirektoriks. On andmeid, et Jüri Pihli kandidatuuri suurimaks pooldajaks oli tollane peaminister Mart Laar. Mitmed teised “Isamaa” juhtivad poliitikud (Kannik, Hallaste) olevat endisesse “Viru” turvapealikusse suhtunud palju tagasihoidlikuma optimismiga. Kaitsepolitsei šeffi on lausa piiritult usaldanud endine ERSP-lasest siseminister Lagle Parek. Aktiivsest poliitikast eemaldunud Parek suhtles (oma jutu järgi) kapo juhiga väga aktiivselt veel 1996. aastal. Vilja Laanaru kirjutas: “Täiesti tema mõju all oli Parek, kes teda piiritult usaldas. Mulle on jutustatud, kuidas Pihl saatis oma agendid, kes kuulusid ERSP organisatsiooni Võrumaal, ministrile rääkima, kuidas kapo peadirektor on alati toetanud ERSP ideoloogiat.” Jüri Pihli kohta on rääkinud Enn Tarto, et mees oskab ülemustele meeldida. Lagle Parek pidas ministriksoleku ajal paljusid endisi “punaseid” (kes tema ees püüdlikult pugesid) “väga meeldivaiks” inimesteks. Ometi on kummaline, et rohkete KGB-kogemustega endine poliitvang ei suutnud aru saada, et “Viru” turvateenistust võeti okupatsiooniajal juhtima ainult kontrollitud ja süsteemile ustavaid inimesi. Juhuslikke, kes “ERSP ideoloogiat toetasid”, sinna ei võetud. Kas mitte seetõttu saanud Simm aastaid Venemaa kasuks spioneerida?

"Eriteenistuste entsüklopeediast" saab teada, et kuigi mees lõpetas 1982.a. TRÜ õigusteaduskonna, asus ta siseminni organite teenistusse juba varem - 1975.a.
Nimelt kriminaaljälituse struktuuris. Mitemeid aastaid töötas ta kriminaaljälituse selle osakonna juhatajana, mis tegeles "Inturisti" süsteemiga. See osakond oli KGB huviorbiidis ja selle osakonna juhataja oli ENSV RJK ühe vastuluureosakonna töötajate usaldusisik.

Kuidas sai Simmile, vene agendile, riigisaladuste loa andnud Pihl uurimiste alt välja jääda?
Miks riigiprokurör Aas, kes seaduserikkumisi ise peab menetlema, määras Simmi uurimiste juhiks Pihli abikaasa Lavly Lepa, ehkki Pihl figureerib selgelt Simmi spionaažiuurimistes?

Eesti Ekspressi andmeil surus Pihl Langi mõjutades oma tulevase abikaasa Lepa peaprokuröri asetäitjaks, juhtima just neid valdkondi, kus käivad läbi ka Pihli taolised uurimiste juhtumid-spionaaž -- kapo eriti tähtsa keskosakonna järelvalve, samuti eriti tähtsad korruptsiooniuurimised.

Pihli uuel naisel on nüüd juurdepääs tippkorruptsiooni uurimistele ja neid mõjutada. Seega on sama info juba kodus kättesaadav Pihlile.

Miks vabastati ametist ja pandi jälitamise alla Margus Kurm, kes juhtis Reiljani korruptsiooniuurimisi?

Võib ehk loota, et meie NATO liitlaste eriteenistused, kes paljastasid Simmi, paljastavad varsti ka Pihli?!

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

I&I, ma soovitaks kõik teemad, mis seotud selle endise miilitsa, kagebeshniku, salapolitseiniku või mistahes ametimehega tegu, samuti teemad, mis puudutavad kõiki endisi kommuniste ja kagebeshnikuid, fsbesnikuid, tsinovnikuid, avaldada minueesti.com lehel ka inglise keeles. Tuleks estonski asjadest kirjutada ja anda teada maailmale inglise keeles just selliselt nagu need on. Need europingviinid seal brjüsselis propageerivad estonskit hoopiski teise vaatenurga alt. Nii nagu nende rahakotile ja tutvusringkonnale soodne. Tegeliku tõde on vaja teadvustada maailmale. Kuigi jah, see on kõigile ammu juba teada, ei tuleks väsida kordamast. Sest nagu näete, on inimtüübilt tegu nagu lutikatega, pigem tarakanidega. Neid on kõikjal. Ei väsi nad ka raisad, materda palju neid tahad. Tegelikult hoopiski pole neil võimalik oma mänge lõpetada enne kui kirstus. Tegu seadusliku maffiaga, pigem pättidega, kes kontrollivad riigi nime all kõike ja kõikjal. Ka tavapätid nn mafioosnikud alluvad neile. Osad pistetakse näitemänguna kongi, rafineeritumad aga on au sees. Eks kardavad nad ise ka, et võivad saada juhusliku kuuli. Sellepärast on kasulik olla kõigi sõber ja naeratada peerunäoga just seal kus vaja. Lugupidamisega "Teie Pärisorjuse tunnetaja"

Anonüümne ütles ...

Siin pole midagi kummalist, et nn isamaalased upitavad kagebeshnikuid võimule. Tetavasti toimib võim kaasaegses demokraatias läbi salalepete, salaühigute ja salajaste käepigistuste kaudu, millest laiemal üldsusel pole vähimatki aimu. Suurele ringile mängitakse aga teatrit demokraatiast ja valikuvabadusest: parem-vasaktiivast ja tsentrumist, kes kõik justkui omavahel lepitamatus vaenus on, kuid tagaselja kokkuleppeid koostavad, mismoodi pirukat jagada parem oleks. See kõik meenutab ameerika maadlust, kus omavahel justnagu verised hoope jagatakse ja vägevaid sõnu loobitakse, pärast matshi aga sõbralikuks koos kohvile minnakse, arutades, kelle kord on järgmine raund kaotada...

Anonüümne ütles ...

Kuidas on see võimalik, et kusikantsler teenib aastas rohkem kui president ja peaminister, aga võibolla ma eksin. Ja siis väidavad poliitikud, et Eestil pole raha? Nonsens...
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=322642

Anonüümne ütles ...

USA kanni lakkujate näguripäevad tulevad kah. Ega nad tulemata ei jää.

Nkvd ütles ...

Uus rahvus kommunism on eesti nsv kommunistid !

Te kgb ja eesti ja soome kommud oletegi kannilakkujad, et võimul püsida !