kolmapäev, 27. mai 2009

Ära vali Europarlamenti ülbust, alpust, ahnust ja edevust!


Kristiina 'Ojulind' Ojuland.

Hea kohvikuline!

Järgneb Inno ja Irja kohviku üleskutse:

Lähenemas on Europarlamendi valimised. Meie meelest võiks iga eestlane seekordsetel valimistel hääletada ülbuse, alpuse, ahnuse ja edevuse vastu. Ehk siis hääletada ükskõik millise erakonna või üksikkandidaadi poolt, aga Reformierakonna vastu.

Reformierakond on ülbe ning kohvikuliste hinnangul aru kaotanud Jürgen Ligi nägu, kes soovitas Postimehe ajakirjanikul Kalle Muulil end põlema panna ja ütles, et Eesti riik on talle "pohhui, nahhui ja kärbatanud pabul". Reformierakond on end rasva söönud ning igast nahapoorist ülbust välja pritsiva Rein Langi nägu, kes ähvardas teda Tartus pildistada julenud inimese vangi panna ning üritab nüüd kõigest hingest seadusi karmimaks muuta, et keegi ei saaks tema üha kasvavale ülbusele piiri panema hakata.

Reformierakond on ka Andrus Ansipi nägu, kes ähvardas Tartus tudengitele koerad kallale ajada ja puges pärast seda oma ämma seelikusaba alla. Reformierakonnal on ülbe, ent ara inimese nägu.

Reformierakonna arusaamine kultuurist on Laine Jänese nägu. Ehk siis: kultuuri tuleb dirigeerida. Sel ei saa lasta kulgeda vabat. Reformierakond on ekspressrong tsensuuriühiskonda.

Reformierakonnal on reeturi nägu. Kui noorpoliitik Anna-Maria Galojanist enam kasu polnud, keevitati talle külge kriminaalasi, millele nüüd iga natukese aja tagant "parandatud kahtlustusi" lisatakse. Kui Ansipi kampaanianõunik Kadri Kiilas julges erakonnakaaslasi kritiseerida, lasi Reformierakond ta hullumajja sulgeda. Kui Tartu politseiprefekt Aivar Otsalt pokri pandi, keerasid kunagised sõbrad ja tähtsad Reformierakonna ninad Andrus Ansip ja Neinar Seli talle julmalt selja ja ütlesid, et ta polegi nende sõber.

Reformierakond on ka Kristiina Ojulandi nägu, kes on edevuse, alpuse ja tühisuse posteritüdruk. Kelle kesta ümber on küll kullast vooder tõmmatud, aga kes on seest mäda. Keski liider Edgar Savisaar deklareerib oma valimisplakatil õigesti, et me ei saa saata Euroopasse inimesi, kes ei hakkama Eestis. Kristiina Ojuland, kes ei saanud isegi mitte oma lammastega hakkama ja jättis nad saarel nälga surema, tuleks hoida Brüsselist nii kaugel kui võimalik.

Ja kes siis üle jääb? Silmapaistmatu, mitte millegi poolest eriline Urmas Paet? Või irvlõug-laadatola Igor Gräzin? Ka nemad on Reformierakonna näod, aga ka silmapaistmatuid ja mitte millegi poolest erilisi inimesi või irvlõugu-laadatolasid ei ole Brüsselisse tarvis. Vaja on inimesi, kes ei eputaks ega kekutaks niisama, vaid haaraks piltlikult öeldes härjal sarvist.

Ehk siis hea Eesti inimene, päästa Eesti hädaorust ja ära vali Europarlamenti ühtegi reformierakondlast. Vali Kesk, sotsid, Isamaa, Rohelised, kasvõi Rahvaliit. Klenski, Tarand, kesnadsealkõikolid, aga ära vali Reformierakonda. Ära vali Europarlamenti ülbust, alpust, ahnust ja edevust!

31 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Selle "ükskõik kelle" all mõtlete muidugi Keskerakonda, onju?

Anonüümne ütles ...

Aga miks enam ÄKKI ei olnud va Galojanist kasu?Ju siis `POLNUDKI kasu.Mis tast siis hoida ja lasta varastada?

Anonüümne ütles ...

http://static.epl.ee/pildid/2009/normal/155617.jpg

Anonüümne ütles ...

Arge valige ka vargaid ja lolle. ojulandist küll eriti hullemaid pole aga vähemalt sama pulga peal asuvad ka pr Savisaar ja pr Oviir. Kuidas saab keegi mõistusel olev inimene võtta tõsiselt pr Savisaart? Keski poolt võiks ju hääletada aga ainult siis, kui 3 esinumbrit nimekirjast maha kustutada.

Irja ütles ...

Meie valime Keskerakonna, jaa. Hääletame mõlemad tarkade naiste poolt, s.o siis Siiri Oviiri ja Vilja Savisaare poolt. Aga see ei tähenda, et teised peaks tegema nagu meie. Väärikaid kandidaate on ju veel: Tarand, isamaa, sotsid, rohelised. No Rahvaliitu ei maksaks valida, aga teisi kõiki küll.

Anonüümne ütles ...

Vilja Savisaar ja tark naine? Ammu pole saanud kohe kiljudes naerda, palun jätkake!

Anonüümne ütles ...

Miks pole siin kunagi üles pandud ühtegi tantsusaates tehtud pilti, kus Vilja "Kes Läks Jõgevale" Savisaar aluspükse välgutab, tahaks neid ka näha, Ojulanna omad on juba ammu ära tüütand.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Edevus on märk sellest,et puudub armastus...

Elagu konkurents!

Anonüümne ütles ...

Kas äkki Irja oskaks ära seletada, milles seineb nende nimetatud prouade tarkus. Kas pr Savisaar oskust valetada mehe eest, sahkerdamist majadega, istumist riigifirmade nõukogudes, mille ainuke majandustegevus on juhatuseesimehele (pr Savisaarele) palka maksta võiks nimetada tarkuseks? Pealegi ei suuda ta teleekraanil nutmata sõna võtta. Ja pr Oviiri puhul võiks vist tarkuseks pidada saamatust sotsiaal ministrina, ravimifirmadelt tõenäoliselt kinkekaartide vastuvõtmist, pensionäridele tasuta supi jagamist valimiste eel ja 0 tegudega europarlamendis?

Anonüümne ütles ...

Sellised inimesed, kes ei hääleta Keskerakonna poolt on riigireeturid ja ei vääri eestlase nime.

Anonüümne ütles ...

Mul on selliste sõnavõttude osas juba nii tugev vastureaktsioon tekkinud, et tõepoolest on tunne, et kui loen kusagilt veel unzip või näksip, hääletan kohalikel valimistel esimest korda elus reformi poolt.
Savisaar on juba Tallinna pankroti äärele viinud, nüüd siis tahab muu Eestiga sama teinud.

Anonüümne ütles ...

hei 15:52, jagan su tundeid :p näe ingrid tähismaast ma ei pidand enne midagi, aga pärast selle blogi lugemist võtan kohe kaabu maha selle paljukannatanud proua ees. sama nüüd rehvormiga, anna või elus esimest korda hääl neile. tegelikult maksabki rehvorm i2-le :) et kesikud NIIIII vastikuks teha, et vastureaktsioonist jooksedki juba oravaid valima... irwadi irw

jevlampi ütles ...

Kümme punni!

Anonüümne ütles ...

Olen tallinlane ja väga rahu ee linnavalitsusega.
Loomulikult valin ainult keskerakonda.
Üksikutest valiksin meelsamini Martin Helme poolt,kes oma terase mõistuse ja meelsuse poolest on ülbest joodikust Indrek Tarandist intellektilt kaugelt ees.
Aga kuna Helme niikuinii ei võida,siis hääletan Keskerakonna poolt st.nii Siiri Oviiri kui Vilja Savisaare poolt,kes mõlemad targad ja empaatilised ning kenad naised.
Tallinna rahandusseis ei ole kaugeltki pankroti äärel,mis on kadetate konkurentide räige laim.

Anonüümne ütles ...

Mina valin kindlalt Edgar ja Vilja Savisaare ,kes ei ole vähemalt lollid ja ülbed nagu Reformierakonnas enamikke,peaaegu köik reformikad on pukki saades hakkanud vaid ise endid rikastama rahva rahadega.Reklaamin Tartu linnas keskerakonda ja oma tutvusringkonda.,et mitte reformareist pätid ei saavutaks taas vöimu.

Anonüümne ütles ...

Tartu linnas võid kesikuid reklaamides lihtsalt naerualuseks jääda, 17:50. Võibolla Hiinalinna tagaosas mõni jäänuk annab neile hääle.

Anonüümne ütles ...

Anonüümne 17:39 on lausa õpikunäide sellest, mis on demokraatia kõige nõrgem koht ehk kuidas teeb oma valimisotsuse keskmine lammas: olulised faktorid on näiteks välimus ja empaatia. Eriti lahe on see, et ta üritab võrrelda Helmet ja Savisaart, üks rahvuslaste, teine muulaste huvide eest seisja.
Foorumeid lugedes jääb mulje, et iga kümne inimese kohta tuleb ainult üks, kes viitsib endale sisuliselt ka parteide maailmavaate selgeks teha.
Lahendus? Ei tea, ehk tuleks valimisõigus anda ainult nendele, kes mingisuguse algtasemel ühiskonnaõpetuse eksami suudavad läbida.

Anonüümne ütles ...

ojuland on tuntud hoor, kibestunud ja kuri hoor, kes armastab ainult ennast.
valige indrek tarandi.

Anonüümne ütles ...

ojuland on kuradi jobu, võltsrase, võltark, võltsilus ja võltpoliitik, need on faktid.

Anonüümne ütles ...

valige õde-venda irja ja inno tähismaad, kelle suur juht ise on oma käega välja valinud ning 200 000 krooniga premeerinud. lugege nende blogi

Anonüümne ütles ...

mina valin kristlikud demokraadid

Anonüümne ütles ...

Arukaid inimesi on.
Oviir ja Saks on asjalikud. Räägivad, mida teavad ega plähverda niisama.

Mikko ja Ojulandiga võrreldes on Vilja Savisaar kindlasti arukam inimene. Tundub küll mõneti krampis ja veidi piiratud olevat.
Aga pole vähemalt edev tühikargleja.
Meestest Padar, Kelam ja mõni roheline võiks olla. Või IRList.
Refist tõesti ei tasu võtta. Seal on ainult tühisused.
Veider, et mehed ja Mikko-Ojuland kalduvad teadmiste asemel omi ettekujutusi eelistama ja osutuvad mullipuhujateks.
Millest sihuke nähtus võiks olla.

Anonüümne ütles ...

ja mitte ainult europarlamenti - nyyd ja edaspidi ei vali yldse ja ignoreerime täielikult ylbeid, ahneid, edevaid, rumalaid ja vargaid!
näis, kas erakondades ka mingi filter tööle hakkab ja igasugu ohmoone liikmeks enam vastu ei võeta.
hämmastav oli teada saada, et suur osa inimestest valib mitte oma sydamehääle järgi vaid sellejärgi, kui suur on võimalus kandidaadil võita... oh teid lambaid kyll...

ken taur

Anonüümne ütles ...

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=331189

Anonüümne ütles ...

Ärastajad ahju! Kuidas on see võimalik, et nii palju on varastatud ja ikka puhtalt välja keerutatud. Kalasnikuga kõik maha niita raisk!!!

Anonüümne ütles ...

Eks te Eesti uus-tiblad olete. kesikute suuvoodrid ja pasapildujad. Jäle/

Irja ütles ...

Mulle meeldis, kuidas Vilja puuetega inimeste eest seisis, kui nad Maret Maripuu süül toetusrahasid kätte ei saanud.

Aga eks igaüks otsusta ise. Meile Siiri ja Vilja meeldivad. Neist, keda valida, on nad igatahes kõige etemad. No ja Ivari Padar on ka ok, mõnus muhe maamees, aus ja siiras. Ja Indrek Tarand ka - tubli, et juges üksi parteide vastu kandideerida.

Vat nii.

Irja ütles ...

15:52 ja 16:47, eks te, reformarid, hääletage muidugi oma reformi poolt, muidu teised ei saa veel ühtki häält.

Anonüümne ütles ...

Anna-Maria Galojan on tubli ja tark neiu, tal on ees paljulubav ja helge tulevik nii Eesti kui Euroopa poliitikas.

Anonüümne ütles ...

Tark varastama?Pesu ja nänni?Oo jee,ei taha nii tark olla.

Anonüümne ütles ...

ojuka stringid irw, sobiv pilt euroopa parlamendi