neljapäev, 14. mai 2009

Mida võib Hans H küll meie kohta rääkida?

Ärge siis unustage Õhtust Ekspressi vaadata. Seal pidi Hans H rääkima, kuidas meist lahti saada.

Mõned head aastad tagasi olin jällegi mina suures hädas ega teadnud, kuidas Hans H Luigest lahti saada. Oli Eesti Ekspressi jõulupidu ja üks hea sõber, tollane Ekspressi ajakirjanik, kutsus mind sinna kaasa.

Oli lõbus. Tantsisin Kalev Kesküla ja Paavo Kanguriga. Ajasin Raul Rannega juttu. Sergei Stadnikov tuli ja kutsus mu tantsima. Tantsisime. Mu kaaslane oli nii purjus, et kukkus tooli pealt maha, aga sest polnud midagi, sest mul jätkus vestluskaaslasi.

Millalgi saabus peole ka Hans H Luik koos Sellega. Aga niipea, kui ta oli kohale saabunud, jättis ta vaese Selle kus see ja teine ning hakkas mööda ruumi ringi käima. Millalgi jõudis ta minu ja Sergeini. Ning kui mind nägi, siis hakkas mind kättpidi Sergei juurest ära tirima, nagu tal oleks mulle ainuõigus.

Mida see mees mõtles? Kas seda, et ma jätan tantsu Sergeiga pooleli ja langen tema rinnale? Et ta on nii kõva mees, et võib seda teha?

Äärmiselt ebameeldiv oli sel peol olla, sest Hans käis mul kogu aeg järel ning andis igal sammul mõista, kui kõva mees ta on. Ja ma arvan, et mina polnud ainus, kel oli Hansu käitumise pärast piinlik. Piinlik oli ilmselt ka Sellel, kes oli jäetud nurka istuma. Kõigil Ekspressi inimestel oli ja ma arvan, et on jätkuvalt sellise ülemuse pärast piinlik.

Hansu isa, keda koolivennad Piiluks kutsuvad, on tore, ta oli mu isa sõber, aga ma kujutan ette, et ka temal on poja pärast häbi. Sest kes sa, Hans oled? Üks ülbe narkomaan. Oma sõltuvuse pärast sõltuv. Lõid "sõltumatu ajalehe", aga mis on sest tänaseks saadud? Üks armetu õukonnanarr. Sina, Hans, oled armetu õukonnanarr.

Ja Priit Hõbemägi ka. Kas sa annad endale aru, kui naeruväärne sa, Priit, oled, kirjutades oma juhtkirja sellest, et Inno ja Irja blogi on presidendile ohtlik? Kas sa üldse mõtlesid, hea Priit, enne, kui midagi niisugust kirjutasid? Ma ei ole sinu peale pahane. Aga kui naeruväärne sa, kunagine Õhtulehe peatoimetaja, oled, kui naeruväärsed te kõik seal olete. Tulete terve oma raskekahurväega ühe väikese blogi kallale. Väide, et oleme presidendile ohtlikud, on muidugi meelitav, aga kui naeruväärne. Ja kui väga teie eneste argpükslust ning nõrkust demonstreeriv.

Kui madalale te olete laskunud. Olete liitunud Andmekaitsega teiste kirjutajate vastu. Löönud käpad institutsiooniga, mis teeb ajakirjandusele ettekirjutusi. Seda häbi ei pese te millegagi maha, kolleegid.

Lõpetan positiivse noodiga. Ekspress on surnud. Meediamaailma kuningas on surnud. Elagu kuningas! Elagu Inno ja Irja kohvik!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Raporteerige kindlasti ka lugejatele, kes telkut ei vaata (nagu mina).

Anonüümne ütles ...

Miks te nii kurjad olete hr Inno. Meil ju kohilas elab veel lolle inimesi peale teie aga kas te näete et nad oleksid kogu ilma peale nii kujrad ja tigedad. Või on nii et kui oled kohe loll siis oled lõbus loll aga kui kaotad aru siis kinult võetakse võimalus omada krediidi kaarti, kaasneb sellega hulka kibedust. Armastan su naist ja alati kui näen teda meie aiast möödumas ja mu kuri peni tema kondisest säärest klähvides tükki tahab võtta, mõtlen et võiks võtta nii et saab püksisäärest kinni ja püksiku maha nii et Irja puhmas ja rongis soojaks istutu tutt pahvaku välja lööb nagu aur pressrauast. Aga see selleks. Naine um sul tore. Aga tige ka nagu sa isegi.