laupäev, 16. mai 2009

Mis vaevab Hans H Luike?


Väljavõte TV3 ekraanilt.

Tõepoolest, miski vaevab ikka väga Hans H(adniel) Luike, kui tema põhiväljaanne Eesti Ekspress materdab juba mitmendat nädalat järjest üht blogi, seejuures andmata sõna teisele poolele, astudes räigelt üle kõigist ajakirjanduseetika põhimõtetest. See peab olema ikka midagi väga hullu, mis sunnib selliseid samme ette võtma Luike, kes muidu on seisnud igasuguse ajakirjandus- ja sõnavabaduse eest. Pidas ta ju kunagi Delfi anonüümset kommentaariumi lausa kollektiivseks ajuks, ühiskonna auks, mõistuseks ja südametunnistuseks. Ning nüüd laseb sellele ajule, mõistusele ja südametunnistusele, tema enda definitsiooni järgi, kõrge kaarega pähe. Mis lahti?

Ja kui vaadata viimast Ekspressi, siis oleks ühe blogi puhul tegemist lausa rahvusliku katastroofiga, või midagi seesugust, kus siis on vaja sellele pühendada põhiuudis, juhtkiri ning siis veel lõviosa saatest "Õhtune Ekspress". Isegi see süütepudeli-asi, mis Luike isiklikult puudutas seoses Laferme vaidlusega ja mille ta suureks puhus, ei omandanud sedavõrd laia kõlapinda. Seda just Ekspressis. Sest teised väljaanded seda teemat isegi mitte ei puudutanud. Delfi küll viitas, aga sedagi Ekspressi enda uudiste all.

Mis siis pani Luige tegutsema? Enamasti käitub nõnda inimene, kes on hirmul. Mille pärast võiks olla Luigel hirm ühe blogi ees? Raske öelda. Tõsi on see, et Luik kontrollib Eestis enamikku meediat, praktiliselt kõike, välja arvatud Äripäev. Ja siis loomulikult blogisid ta ei kontrolli. Ja siis ta on hirmunud, kuna kardab, et blogisse võidakse üles panna tema kohta mingi info. Näiteks tema narkosidemete kohta. Võimalik.

Siis on võimalus, mis tundub ka kõige tõenäolisem, et keegi lihtsalt maksis talle. Lasi füüri, kui nii võib öelda. Ja Luik on füüri peale väga maias, eriti nüüd, kus ta firmadel läheb raskelt, isegi nii raskelt, et ta peab oma firma laenude käendamise eest kaasaktsionäride taskust ühe miljoni aastas sisse kasseerima. Tore kingitus, eksole, mehelt, kes lubas veel aastajagu päevi tagasi või nii, kuidas Ekspressist saab populaarne rahva-aktsia ning seda ostnud Ekspressi lugejad ei pea pettuma, saavad sisse korraliku võidu. Tegelikult, nagu aeg näitas, sai võidu vaid Luik ise ning lähem ring tema enda sõpru ja tuttavaid, nagu Rein Kilk, kes oma aktsiad õigel ajal maha müüsid. Kes võis nüüd Luigele maksta, raske öelda. Mõni erakond, ehk. Näiteks Reform, mis üritab iga hinna eest oma langevat populaarsust turgutada, ning nüüd ka lagunevat valitsust koos hoida. Sotsid vaevalt, sest neil pole raha ega mingit huvi Reformi toetada. Kui, siis vaid sotside uus juht Jüri Pihl, kes võis Luigele miskit "meelde tuletada", teda millegagi survestada, andes mõista, et kui Luik ühel teatud blogil silma peal hloiab, siis jääb kõige hullem olemata. Luige arvatav kokaiiniga varustaja juba võeti kinni, nagu Ekspress eile kirjutas. See võis olla hoiatus. Et kui Luik nüüd tõsiselt selle blogiga ei tegele, siis tabab teda sama saatus. Ja nii tiirlebki Luik nüüd selle ühe blogi ümber, nii et suu ja perse vahus.

21 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Huvitav, kas miski asi või kemikaal sunnib sind sihukest lollust suust välja ajama? Luik kardab sind??? Miks ta peaks? sa oled aastate jooksul nii palju lollusi kokku pläranud, et isegi kui su jutus mingi tõetere on, siis peale su kolme jüngri ( ja mõnede alaealiste tasemel roppsuude) ei võta sind keegi tõsiselt.
Ja ajakirjandueetikast oled sina kui kõige alatuma sitamsina tegija küll õige mees rääkima.
Või on selle blogi eetika üldse mingi maaväline nähtus?
Kus on eetiline süüdistada suvalist inimest paksuks haisvaks seaks? Lolliks, libuks, vargaks, pedofiiliks- lihtsalt teatades, et nii on?

Inno ütles ...

Ma olen juba ma ei tea palju kordi rääkinud ja kirjutanud, et see asi ükskord selgeks ei saa: see blogi pole ajakirjandus. Selleks sai see ka ümber nimetatud kohvikuks, sest see sarnaneb enam kohvikulauale. Virtuaalne kohvik. Ja siin võib rääkida kõigest, mida keegi on kuulnud. Nii nagu kohvikulauas.

Anonüümne ütles ...

Mina olen kuulnud et keegi skiso-Inno olevat monumentaalzoofiil- ta olevat Rakvere linnuse juures olevale tarva kujule käsipuuriga saba alla pisukese augu puurinud ja käib hämaras seda koinimas, jalas ainult kummikud ja seljas roheline K-embleemiga kummimantel.

Tee peal pidavat ta väikelastele liputama, lüües kummimantli hõlmad laiali ja näidates vahtralehe asemel ripnevat Irja pilti, mis oma koledusega lapsed nutma ajab, hea õnne puhul isegi hüsteeriasse...

Anonüümne ütles ...

inno on armuvalus ja armukade. ja sellest ka selline hansukese kallal võtmine
lugege altpoolt, kuidas inno temaga magas, ühes voodis, kaisus jne. nad olid paar.
nüüd on hans oma eluga edasi läinud. on lööki naiste juures ja mis seal salata, on ka tüki edukam. ning mis jääb mahajäätud agoonias mehel teha? irjake teab. irja kirjeldab ju väga hästi, mida teeb agoonias mees. ta näeb seda iga päev enda kõrval.
inno saa üle. hans ei taha sind.

Anonüümne ütles ...

Miks te ometi ei kustuta tobedaid kommentaare, palju rohkem kulub aega, et teri sõkaldest eraldada, enne olid enam-vähem asjalikud kommid, nüüd on ainult paha hais:(

Anonüümne ütles ...

to 11:29 - päris hea, ten points!

to 12:35 - sellised kommentaarid ju kogu võlu ongi.

Anonüümne ütles ...

Just vastupidi, lõpuks ometi on sellele blogile elu sisse tulnud kommenteerimisvabadusega. Enne ma ei viitsinudki siin käia, viimasel ajal ainult kesikud paistsidki sõna saavat. Mina hakkan nüüd küll siin jälle lugemas käima.

Anonüümne ütles ...

Inno ja Irja, teil on siiski märksa rohkem toetajaid, kui need paar jüngrit ja alaealist roppsuud!

Teie Kohvik ju, kui keegi korda rikkuma hakkab, lauale oksendab, nurka kuseb. Lihtne ,´mis siis teha-jalaga perse ja tänavale!

Soovitan siiralt mõned tuntavalt "alaealised" lihtsalt koju välja magama saata. Hakkab juba vaikselt Kadriorgiat meenutama.

;)

teie igapäevane kohvikukülaline

Anonüümne ütles ...

Normaalne inimene ei räägi kusagil nii, ei kodus, ei kohvikulauas.
Ei ole nii kuri ja rumal ja ei rabele nii hirmsasti tähelepanuvajaduses.

Anonüümne ütles ...

Mina, täie teadvuse juures, toetan seda blogi, sest

1. Keegi ei käsi lugeda
2. See on omapärane (weirdest thing i've ever seen)
3. Ei kutsuta vägivallale ega muidu kuritegudele
4. Meenutab pigem bahtinlikku karnevali. Lihtsalt on kuskil küberruumis kogu aeg olemas. Nagu Tokios olla hotell, kus on kogu aeg jõulud.
5. Kroonika on Eesti suurim sitaauk, kui nüüd pask selle tegijate peale langeb, siis on see bro

Anonüümne ütles ...

ano 13:11, olen sinuga nõus sada protsenti, see kohvik peaks olema alla 18 eluaastat keelatud aga teadupärast on keelatud vili magus ja kui seda ideed siin reklaamida, siis just tuleksid mingid alaealised ustest ja akendest sisse...

Anonüümne ütles ...

mina teid ei loekski, kui mainstream nii agaralt ei materdaks.. olge õnnelikud tähelepanu üle :)

Indrek ütles ...

I&I blogi on nagu film/päriselu "Olles Stanley kubrick", kus absoluutselt mitte Kubricku välimusega gei käis maailmas ringi ja ütles et on tõepoolest Kubrick ja kõik tegid talle välja jne, langesid orki: "Põhjus, miks Alan Conway suutis pea terve aasta jagu Londonis Kubrickut mängida, on väga lihtne: need, kes said petetud, ei tahtnud TUNNISTADA oma RUMALUST, et uskusid sellist nalja. " Kärmas tunnistab oma rumalust; ta ei oska iseenda üle naerda.

Anonüümne ütles ...

Mismoodi on oma vahel seotud TOIVO BERG JA LUIK??????????
Palun valgustage mind ka....
Mitte et nad üksteist tunda ei võiks...aga ikkagi oleks huvitav teada...
ootama jäädes....

Irja ütles ...

Minu meelest on esimesed kommid puhas huumor, milleks neid kustutada :)

Irja ütles ...

Aitäh, me usume küll, et meil on toetajaid :). Olge ikka olemas, head sõbrad.

Irja ütles ...

Tokio hotell - lahe võrdlus. Muide, meil on koos nii tore, et meil ongi kogu aeg jõulud. Ja sünnipäev.

Anonüümne ütles ...

AUUUUUUUUU IRJA....
Mismoodi on oma vahel seotud TOIVO BERG JA LUIK??????????
Palun valgustage mind ikkagi....
Mitte et nad üksteist tunda ei võiks...aga ikkagi oleks huvitav teada...
ootama jäädes....

Anonüümne ütles ...

Ma tean, et te ei usu sellesse, mida massimeedia vandenõuteooriateks nimetab, aga võimalik on ka et Luik, olles tähtis ajakirjandusmogul, kuulub ka kelluvendade klubisse, siis võib ta ka lihtsale kellegi käsku täita. See organisatsioon on rangelt hierarhiline ja põhineb vastuvaidlematul käsutäitmisel, vastutasuks privileegid, vasthakkamise korral on karistused karmid.
Temal on mitmed hoovad, millega saab korraldada teievastase meediakampaania, kna ilmselt on siin lbogis avaldatud info näksanud päris valusalt juba päris mitme tähtsa tegelase kannikaid, kui sellist metafoori lubate kasutada..

Irja ütles ...

Ma ei tea, mismoodi on seotud berg ja luik, lihtsalt üks kommentaator vihjas, et berg võis olla luige põhivarustaja. Kokaga siis.

Anonüümne ütles ...

Saan ma nüüd õigesti aru, kui see on lihtsalt mingi kohvilaua taga klatsimise koht siis umbes 97% siin blogis kirjapandu on väljamõeldis ja vaid 3% tõde. No sellisel juhul võib teile isegi andeks anda selle jama mis kokku olete kirjutanud. Arvates, et viskate lihtsalt nalja. Kentsakas ajaveetmise viis teil.