reede, 15. mai 2009

Sten Luigalt täna asjalik arvamus Päevalehes


Väljavõte Päevelehe veebist.

Hans Luige väljaanded ajavad sootuks eri poliitikat. Kui Eesti Ekspress, mida Luik ise omab, koos väikeaktsionäride lambakarjaga, kellele Luik ühtelugu liftinuppudel arvutamist õpetab, piltlikult öeldes, kui see Ekspress on võtnud võimude suhtes hästi lipitseva hoiaku, siis Luige teine väljaanne, mida ta omab kahasse Jaan Manitskiga, on võimude suhtes viimasel ajal olnud üllatavalt kriitiline, kui Kärt Anvelti mõningane Kapo-lembus välja arvata (aga teda enam õnneks selle teema juurde ei lasta). Tänases Päevalehes näiteks oli asjalik kommentaar nn kuldse pronkssõduri kohta advokaat Sten Luigalt. Kes ütleb muu hulgas: "Rii­givõim, mis üri­tab vää­na­ta õigust eesmär­gi­ga õigus­ta­da oma ebaõiguspä­rast te­gu­vii­si, on üks oht­li­ku­maid ten­dent­se tsi­viilühis­kon­nas, tu­le­ne­valt just eelkõige oma võimu­mo­no­po­list ja res­surs­si­dest."

Kas tuleb tuttav ette?! Täpselt sama keiss kui kohviku läbiotsimine. Kus siis andmekaitseametnikud väänasid omatahtsi seadust ning lausa valetasid kohtunikule, selleks et õigustada oma esialgset ebaõiguspärast teguviisi: esitatud ettekirjutust.

Ja Luiga jätkab: "Tei­si­timõtle­ja­te ahis­ta­mi­ne õigus­li­ke va­hen­di­te­ga on oma­ne eelkõige to­ta­li­taar­se­te­le režii­mi­de­le, kus va­hen­deid va­li­ma­ta proo­vi­tak­se mis ta­hes al­ter­na­tiiv­se maail­ma­vaa­te väl­jen­da­mist pii­ra­ta."

Jälle täpselt samad mõtted, mis kohvikus kõlanud.

Tublid, Päevaleht ja Sten Luiga, jätkake samas vaimus! Lõpetaks Luiga sõnadega: "Meie ka­ha­ne­vat jõudu saab kom­pen­see­ri­da to­le­rant­se ühis­kon­na­mu­de­li kau­du, kus iga-ühe­le jäe­tak­se te­ma tõde ja võima­lus se­da kuu­lu­ta­da."

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

F.Y.I. I & I -http://www.youtube.com/watch?v=w_3Vn7sI8dQ