reede, 5. juuni 2009

Kohvik hoiatab: valmistutakse devalveerimiseks


Väljavõte Postimehe veebist.

Viimase aja uudised räägivad sellest, kuidas Baltimaades valmistutakse devalveerimiseks. Sellest räägivad Baltimaades olulisi huvisid omavad Skandinaavia ettevõtete esindajad, ning ka Äripäev näiteks vahetas oma Investor Toomase portfellis olulise osa rahast eurode vastu. Ning investeerib edasi euros. See on kahtlemata oluline märk. Investor Toomas on olnud üks edukamaid ja ettenägelikumaid investoreid Eestis, kasutades Äripäeva kasutuses olevat informatsiooni.

Aga miks valitsus rahvast võimaliku devalvatsiooni eest ei hoiata?! Või vähemalt sellest ei räägi. Aga pole midagi imestada. Millal on peaminister Andrus Ansip rahvale tõtt rääkinud?! Ta on vana karjäärikommar ja harjunud rahvale näkku kusema, nii nagu ta tegi seda 1988. aasta 2. veebruaril, kui koerad oma rahva kallale saatis, nii hävitab ta eesti rahva heaolu praegu oma ülbuse ja otsustusvõimetusega. Ja ta on seejuures täiesti süüdimatu, ta ei vastuta mitte millegi eest.

Juhin tähelepanu veel sellele, et Läti võttis kõiges Eestist eeskuju, ta on nagu Eesti väike vend. Samas seisus kui Läti, on ka Eesti mõne aja pärast. Eestit eristasid Lätist vaid veidi suuremad reservid, mis on juba laiaks löödud.

15 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Saite ,mis tahtsite.Lasite rikkad riigi rahakoti kallale ja need lõid Eesti rahva persse lõhki ,koos rahaga.Talv tulemas ja süüa sittagi pole .Riputage hambad varna või pooge end kollektiivselt üles juhm orjarahvas.

Anonüümne ütles ...

Las kuivatavad end ära tuleviku tarbeks . Ilus nagu kevadised särjed nööril.
Inimesed olge valvsad!

afanasjev ütles ...

Ei usu, et devalveeritakse - Eesti poliit- ja ärieliidil on samuti eurolaenud kaelas, millest nemadki neid maksavaksid.

Aga kindel ei või ka olla. Turvakaalutlustel vahetasin viimasedki kroonivarud eurodeks.

Anonüümne ütles ...

Lati devalveerimine pidi olema kindel.Küsimus pole enam isegi selles, et millal, vaid selles,et kui suur on %. See võib tulla isegi kuni 50.Huvitav, kas nende ees vabandatakse ka, keda süüdistati kuulujuttude eest D-päeva kohta

Lis ütles ...

Praeguses poliitiliselt ebastabiilses olukorras ei suudeta devalveerida, see tahab siiski veel ühe seaduse muutmist ja kahte järjestikust Riigikogu istungit ning opositsiooni koostööd.

Devalveerimisest ei hoiatata kunagi ette. Minu raha on ka eurodes.

Anonüümne ütles ...

Oot! Ma ei saa hästi aru sellest sissekandest. Kas te hoiatate develveerimise, kui halva nähtuse eest või tervitate seda kui majandust elavdavat nähtust?

Anonüümne ütles ...

Selleks ongi hea poliitiliselt ebastabiilne olukord, et kes tahaks vastutust endale võtta. Kui on segadus, siis pole ka vastutajat.Valimised ju tulevad sügisel jälle.

Anonüümne ütles ...

12.44 Mis seal aru saada? Irja-Inno kisavad vastavalt vajadusele. Kui Edgaril jaoks on soodne devalveerimine, siis kiidavad. Kui Edgari konkurente on tarvis poriga üle valada, siis kiruvad devalveerimist maa põhja.
Kui Andrus Ansip otsustaks neile näiteks Rein Langi ülistava raamatu kirjutamiseks paarsada tuhhi visata, siis loeksite siit tükk aega ülistuslaule Ansipi tarmuka riigimehekunsti kiituseks. Kuna aga Ansip ja co nii madalale eales ei lasku, siis käib siin sõim ja sitaloopimine.
See plögi siin on küll viimane koht, kust mingeid põhimõtteid otsida.

Anonüümne ütles ...

No see mind just imestama panigi, et mõnda aega tagasi I&I kirusid, et kuradi Ansip eelistab deflatsiooni devalveerimisele ja seega kottib vaeseid. Et õigem oleks devalveerida. Ja nüüd nutavad, et tahetakse devalveerida. Eks nad ole enda hinge ikka Savisaarele ja klikkidele müünud. Ja põhimõtteks on, et KIRUME KÕIKE MIDA VALITSEV VÕIM TEEB! Ma loen seda blogi nagu õpetlikku lugu sellest, millisteks inimesed ei tohi muutuda :)

Anonüümne ütles ...

Ma mäletan kuidas te raudkindlalt arvasite, et 15. veebruar tuleb devalveerimine...ärge ajage nii palju jama koguaeg.

Anonüümne ütles ...

1kõik. mul nagunii raha ei ole. las devalveerivad.

Anonüümne ütles ...

ei valmistu devalveerimiseks. oinad ei teagi kuidas devalveerimiseks valmistuda. devalveerimine tuleb ise. kui läti kukub, siis on eesti järgmine. praegu 50/50 tõenäosus.

Waffa ütles ...

huvitav ei tea, kas selle blogi autoritel endal juba ei hakka halb rahvale näkku kusemisest?

Kõnepruuk on ka ikka, vastav teil siin, ei tea kas Keskerakonna liikmeks saanu peab samasugust "intellektuaalset taset" näitama kui see blog?
Masendav igal juhul :D

Anonüümne ütles ...

ennegi siin eestis devalveeritud, mis ime see siis ikka on. ei surnud keegi sellepärast ära, ilmselt laenajatel on mingi aeg jama.
endal pole kahjuks või õnneks vara, mida saaks devalveerida.
tehku siis ära - siis on see tehtud ja eks näeb, kuidas edasi. asjde ootamine on alati hirmsam kui selle tegelik juhtumine.

Anonüümne ütles ...

Huvitav et inimesi kes olid okupatsioonivöimudele kuuluvas parteis ja ideeliselt toetasid Moskva okupatsioonivöime, see paneb kahtluse alla nende öige ja ylla suhtumise riiklikul ametikohal. Tavaliselt okupantide kasuks töötanud inimesed anti omariikluse taastades kohtu alla .Prantsusmaal näiteks peale söda paljud neist lasti maha ,kuna nad töötasid koos okupatsiooni vöimudega. Kahju et inimesed tihti valivad selliseid reetlike okupatsioonivöimu käsilasi.

Enamus riikides on tavaks et okupatsioonivöimude teenistuses olnud inimesi ei panda vastutavatele riiklikele ametikohtadele kuna nad vöivad jätkata koostööd endiste okupatsioonivöimudega tuues sellega kahju omariiklusele läbi öönestustöö ja sabotaazide. Selliseid asju peaks kohalik rahvas nagu teadma keda nad valivad ja kuhu.