pühapäev, 26. juuli 2009

Meie tänase päeva menüü: Roela maasikad ja kukekad

Keegi palus, et annaksime oma nädala menüü. Kõige lihtsam on seda ilmselt teha päeva kaupa, nii et alustagem, khm!

Kõigepealt jõime hommikul kohvi. Oleme proovinud igatsuguseid kohvisorte ning avastanud, et kõige parem on ikka Portugali Delta Café, aga Lavazza Club 100 % Arabica ajab ka asja ära. Maksab Selveris 91 krooni, nii et suti kallis, aga on oma hinda väärt.

Nii, siis tahtis Inno maasikaid ja me sõitsime autoga Roelasse, kus ostsime ühelt mehelt 10 kilo vastkorjatud (ta oli ise põllul ja nad just korjanud) maasikaid ja Taali mesilast (pereettevõte, soovitame!) purgi värsket mett. Tulime koju ja sõime maasikaid. Purustasin maasikad ära ja valasin Selverist ostetud riisipiima (Scotti Chiccolat, ca 50 krooni) peale, segasin pruuni suhkrut sisse ja njämm.

Seejärel pikutasime natuke ja Inno pistis põske mõned käärud Glutago gluteenivaba saia (saab samuti Selverist, ca 23 krooni). Nii. Aga päev pole veel õhtusse jõudnud.

Kuna Inno tegi eile kukeseeni värskete, Rakvere turult ostetud kartulite ja tilli-sibulaga, siis sööme ilmselt seda. Värsket kurki ja tomatit kõrvale ja keele viib alla!

NB! Hea vahepala on kalamari (meie ostame Rimist forellimarja) tatraleivaga Le pain des fleurs, mida saab näiteks Via Naturale poest, mis on Tartus Riia tänava viadukti juures asuvas Konsumis.

12 kommentaari:

Edmund ütles ...

Suht cool. Mind muidugi huvitab, et kuna te propageerite seda, et toidu arvelt ei tohiks eriti kokku hoida, siis kui palju teil endal kuus toidu peale kokku raha kulub?

Inno ütles ...

Pole kokku arvutanud, aga eks see on rohkem selline põhimõte, et kui tunneme, et organism midagi vajab, näiteks praegu värskeid maasikaid, siis ostame neid, ja proovime mujalt kokku hoida.

jevlampi ütles ...

Ja palju Tõnis kah mee eest küsis?

Anonüümne ütles ...

Noh, maasikad (viimased) maksavad praegu vähemalt 60 krooni kilo, kukeseened sama palju või rohkem. Eks talvel ole sihuke kraam veel kordades kallim... Aga paistab, et lennuki äriklassis püherdamise pealt (oh, olid alles ilusad pildid omal ajal blogis, mis siis polnud veel kohvik) on Tähismaad viimasel ajal kõvasti kokku hoidnud. Ka viietärnihotellide testimist pole tükk aega täheldanud, mis vanasti suure osa ajast võttis.

Anonüümne ütles ...

ei ole maasikas veel 60, täna Nõmme turul Tallinnas Võrumaa maasikas Mustangi talust 40 kr kilo. Ja kusjuures väga magusad ja suured marjad.

a

Anonüümne ütles ...

www.vianaturale.ee,lisaks neil müügipunkt Tartus Lembitu 8 ja ka e-pood.

a

Irja ütles ...

Suur purk mett maksis 110 krooni.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Te joote kohvi...ja pole lihasööjad...mhmhmhm...lihas sisalduv kusihape ongi too mille pärast liha maha tehakse s.o. see liha kahjulik külg...
Kunagi ammu oli mnemoturniiri küsimus:"Kummas on rohkem kusihapet kas tassikeses kohvis või tassikeses kuses?"
Ja vastus on...

Elagu konkurents!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kohviga on veel see jama,et paneb kinni energia kanalid...

Jood mingit väljamaa riisipiima...
Ei see ole küll tark tegu...
Parem joo kohalikku kitse piima kui teile lehma piim on vastunäidustatud...

Elagu konkurents!

Inno ütles ...

Mina joon põhiliselt teed, Irja eelistab kohvi.

Ja maasikakilo on 30 krooni, kui ise kohale minna.

Ja mis muusse puutub, siis põhjuse rahulolematuseks leiab alati, probleem oli siis, kui hotelle testisime (kuna meil pole kadunud unistus ükskord avada omaenda hotell), ning kohvikuid (ja ükskord avame ka oma kohviku), ja probleem siis, kui enam ei testi. Aga ma ütleks nii, et ükskord me teeme need asjad ära niikuinii.

Anonüümne ütles ...

hakkate virtuaalse kohvikule lisaks ka virutaalset hotelli pidama. hea värk.
piimatooteid ja maasikaid ei tarbita koos.

Inno ütles ...

See oli riisipiim. Riis ja maasikad klapivad koos väga hästi. Näiteks värskelt keedetud riisipuder toor-maasikamoosiga, keele viib alla.