teisipäev, 21. juuli 2009

Rakvere linnapea tillutab ringi, samas kui linn hädas prügiga


Väljavõte tänasest Äripäevast.

Rakvere linnapea Andres Jaadla, kes on tuntud rohkem selle poolest, et tillutab eri naistega ringi mööda maailma, kui et juhib hästi linna, on viimasel ajal rihma lausa lõdvaks lasknud.

Viimase paari nädala kuumim teema oli Rakveres see, et linna prügimägi pandi kinni, mistõttu elanikud peavad oma prügi nüüd sajakonna kilomeetri kaugusele vedama hakkama. Ja mis huvitav, seda infot prügimäe kinnipaneku kohta hoiti justkui salajas. Mistõttu jäid paljud inimesed oma prügi prügimäele viimisega hiljaks, ja poetavad seda nüüd vaikselt metsa alla. Paljud pole sest, prügimäe kinnipanekust siiamaani midagi kuulnud. Ja eriti piinlik on see, et linnakodanike jaoks keerulisel ajal seikleb linnapea ringi kusagil teisel pool maakera, asjad kodus liga-loga.

Või on linnapea peale roheliste erakonnast lahkumist ja Reformiga taasühinemist oma vahepealse loodussõbraliku ilmavaate unustanud, ja nüüd võib prügiga kogu linna ümbruse üle ujutada?! Et seda siis kalli raha eest pärast koristama hakata.

Mulle meenub Pääsküla prügimäe kinnipanek Tallinnas, kus siis kodanikke teavitati juba hoolsalt pikka aega ette (Nõmme linnaosa vanem oli siis Urmas Paet, Tallinna linnapead olid Jüri Mõis ja Tõnis Palts), sellest oli palju juttu lehtedes, ning kõik jõudsid oma suurema prügi hoolsalt ära viia, linnavalitsus korraldas isegi kampaaniaid prügi tasuta äraveoks. Võrreldes tänase Rakverega nagu öö ja päev. Samas ma ei usu, et prügila kinnipanek ka linnavalitsusele üllatusena tuli. Miks siis asja salajas hoiti? Kas see oli prügifirma ja linnapea kokkulepe? Et siis hiljem saaks rahvalt rohkem raha kasseerida. Jaadla on tuntud oma "diilide" poolest.

Linnapea peaks neil päevil taas Eestisse naasma. Need, kes ta vastu võtavad, võiks ta joonelt saata metsa alla veetud prügi kokku korjama. Ja korjaku seal niikaua, ja üksi!!!, kuni metsa-alused puhtad on, va sindrinahk!

Teine artikkel tänasest Virumaa Teatajast:

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kas tõesti delfi juhtkond kukede täis?
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/article.php?id=24679217


ps. sõna oli swinu, head lugemist teile:

http://snardfarker.ning.com/profiles/blogs/baxter-files-swine-flu-vaccine

Anonüümne ütles ...

Ise te seda sitta seal toodate :) Kuhjade viisi lausa

Anonüümne ütles ...

kuhu nüüd siis prygi ja suuremad jäätmed viia saab?

Anonüümne ütles ...

prügi, jäätmed, rakvere, tolm, mustus, sitt, kuivanud kommude pask... ooo jaaa, väga ilusti öeldud.., kas pole? suvi hakkab läbi saama, perse majas, kollaps estonskis tulemas.., sitased persed, nälg, mahapõlenud majad laste nutu saatel, aga uisutaja naksip puhkab??? mida perset? peerukotid kes te seda sitast lehte loete estonskis, ärgake- agoonias peagi tunnete, et vend tapab venda, õde lööb litsi õe mehega ja estonski orjast saab räimekala, keda õgib igasugu suur haug.. kustahes vetes, peaasi et munn seisab ja nikust kaifi saaks. õnnetu rahvas, koguge moosi, soola ja vett. seda läheb teil talvel vaja... homme räägin rohkem

Anonüümne ütles ...

Postimees.ee ei näita üle 3 kuu vanuseid kommentaare enam. Tsensuuri uus tase!