kolmapäev, 26. august 2009

Hommiku-TVd on haaranud Mac-Mania!


Väljavõte teleka ekraanilt, käimas ETV Hommiku-TV.

Vau!, ütleks selle peale Priit Pullerits, Täielik tipp!, hüüaks Ingrid Tähismaa. Nimelt, ETV hommikutelevisiooni programm kasutab Apple Mac'i. Õigemini oli Mac ühe saatejuhi Urmas Vaino ees laual. Kas tõesti on ka ajakirjanikud hakanud Eestis Mac'e kasutama? Varem olid küll ainult PCd, kuigi näiteks Soomes kasutavad paljud ajakirjanikud just Mac'e, seda töökindluse tõttu. Ja ptüi-ptüi, mul pole oma Mac'iga veel ükski tekst kaduma läinud.

Ainus võimalus oma tekstidest ilma jääda on Mac'i puhul, vähemalt minu kogemuse põhjal siis, kui andmekaitse su koju tungib, Mac'i väevõimuga minema viib ja selle teadmata ajaks enda kätte hoiule võtab. Ma ei hakka meenutama oma kogemusi PCga töötades, näiteks Äripäevas, kus arvutid ühtelugu kokku jooksid, ja pooled tekstijupid väga sageli kaduma läksid. Nii et neid tuli sageli üha uuesti ja uuesti otsast kirjutada. Ja mis seal salata, alati ei õnnestunud enam endist kvaliteeti saavutada, eriti, kui oli kiire. Mac, mida olen kasutanud viimased 3 aastat, pole mul veel kunagi kokku jooksnud, ptüi-ptüi.

Aga telekast vaadates tundub, et Vainol on ees 15-tolline uus MacBook Pro, ühest alumiiniumitükist välja lõigatud korpusega. Õhh, tahaks ka omale sellist, aint ma vist võtaks 13-tollise. Tuleb odavam, ja mulle vajalikuks tekstitöötluseks piisab ka sellest.

9 kommentaari:

Unknown ütles ...

Saage aru, et ei olemas võrdlust mac vs. pc. See aeg on möödas kus maci peal ainult maci operatsiooni süsteemiga tööd sai teha.

tänapäeval on mac on operatsiooni süsteem mis jookseb ka pc peal. maci peal aga saab vabalt ka windowsiga tööd teha.

Janke ütles ...

ui sa telekast viimaste aastate filme või seriaale vaatad, siis näed, et miskipärast on neil kõigil seal enamasti Mac ees... Jeah, turundus peab ju igatepidi käima ;)

Anonüümne ütles ...

Hommiku-TV-s oli ammu Mac läpakas kasutusel...

Anonüümne ütles ...

PC = Personal Computer

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Vaat siis on vinge kui tõmbad katusele päikse paneelid ja kasutad omas arvutis TASUTA ELEKTRIT-sest siis toetad sa asja:
TASUTA ELEKTER IGALE EESTI KODANIKULE-see on kirjas postituse
"Peeter Võsa Rakvere linnapeaks!" kommentaarides...
Elagu konkurents!

Anonüümne ütles ...

mac on ülehinnatud. tegelen arvutitega peaaegu 15a, ning võin julgelt väita, et pc'le konkurenti pole. suurt rolli mängib pigem see, millest see pc koosneb, ning kes selle kokku paneb, vot!

Anonüümne ütles ...

Eks Mac'i peale ole kindlapeale minek. Põhjus lihtne. Apple firma on üks ja ainus. PC'sid toodab terve kari firmasid ning seega kvaliteet erinev.
Näiteks Fujitsu Siemens teeb väga häid monitore, aga nende arvuteid ma osta ei soovita!

Programme Mac'idele on ka rohkelt hakatud tegema. Näiteks 2004. aastal oli veel suht nutune see teema.
Mac'i tooted siiamaani kõik veatult toiminud!

Anonüümne ütles ...

Tähendab et mac on ilus ja edev asi aga kui tösist tööd tahad teha siis ikka PC. Näiteks graafika ja videotöötluses pole MACica eriti midagist teha ja see jutt et mis kunagi räägiti et mac justkui voimaldaks hääd graafika töötlust on bullshit. Mac on umbes nagu ära ratsitud UBUNTU.

Mackimees ütles ...

Noh, inimene, kes MacOSiga ära harjub ei saa aru, miks Microsoft NII SITASTI normaalset op-süsteemi kopeerib. Microsoft on nagu Nõukogude Liit, kelle tooted olid kõik Lääne analoogide pealt maha viksitud, kuid ikka olid kuidagi koledad, ebafunktsionaalsed ning kehva töökindlusega.

Inimesele,kes siin arvutitega 15a tegeleb. Võimalik, et raua poolest on Sul isegi õigus. Ja ehk ka spetsiifiliste tarkvaravõimaluste poolest. Aga inimesele, kes 15 aastat arvutitega ei tegele vaid soovib teha mõõdukalt kirjatööd, tabelarvutust, presentatsioone, surfata netis ja meilida - selle jaoks on kombinatsioonil MAC+MACOS ikka selged eelised. Ei ole vaja pidevalt midagi installeerida, draivereid kontrollida, seadistada. Rääkimata loendamatutest MACOSi shortcutidest, millega minul isiklikult oma kontorielu võimaldab julge 30% efektiivistada.