kolmapäev, 26. august 2009

Läheb mölluks: "Eesti oma Madoffide" afäär on äratanud Armeenia uurivate ajakirjanike tähelepanu


Väljavõte Hetq Online, Armeenia uurivate ajakirjanike veebist.

Nonii, läheb edasi Eesti ponzi-skeem! Nagu kirjutab tänane Äripäev, on asja ette võtnud ka Armeenia uurivad ajakirjanikud. Ja mis selgub, Armeenia uurivate ajakirjanike veebist, et Armeenia valitsus ei tea midagi Eesti firmale müüdud kaevanduslubadest.

Ja nagu selgub Armeenia statistikaameti aruandest, oli kogu Küprose otseinvesteeringute maht Armeeniasse möödunud aastal kõigest 10 miljonid dollarit. Gildi poisid väidavad, oma investoritele, et panid läbi Küprose firma Melorama (mis on rohkem küll selline heliplaadifirma nimi) kullakaevanduslubadesse Armeenias 20 miljonit eurot. Ehk siis mingi 20-25 miljonit dollarit. Mis peaks olema küll sedavõrd märkimisväärne, et see välja paistaks. Aga ei paista.

Mis jällegi justkui kinnitaks minu varasemat spekulatsiooni, et Gildi poisid, need Eesti oma Madoffid ostsid need litsentsid, piltlikult öeldes, Jerevani turult. Ja kogu see lugu on üks paras Armeenia raadio anekdoot.

Ma vaatasin ka saidilt miningtopnews.com otsingust Armeeniaga seotud kulla kaevanduslubade kohta, ja Gildi poiste kirjeldatud tehinguid sealt küll kuskilt ei paista. Mis paistab, on see, et Armeenia kullakaevandused on Vene firmade kontrolli all, ja ausalt öeldes on väheusutav, et nad hakkaks oma äri mingite eesti kuttidega jagama. Sama usutavalt kõlaks jutt, et Gildi poisid on ostnud kullakaevandamise lube Venemaal.

Mistõttu võib arvata, et poisid panid selle 20 miljonit eurot lihtsalt tuuri, omale taskusse. Või siis "katsid" oma muid "positsioone". Kõige tõenäolisemalt seda Q-Vara susser-vusserit.

Aga lisan siia ühe Armeenia raadio anekdoodi, mis ehk haakub antud teemaga:
Armeenia raadiolt küsitakse: kui kümme pedet on rivis ja nuss käib, siis millisel neist on kõige suurem kaif?
Armeenia raadio vastas: eest teisel, ise nussib, teda nussitakse ja saab veel esimesel pihku lüüa.

2 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kirjutasid rikastest...sa parem kirjuta Eesti rikastest kellede maja katustel on päikse paneelid...Eesti Ekspressi veerul on pilt uhkest villast mille katusel on päikse paneelid...see pilt on artikli juures:"Vene miljonär trotsib masut megavillaga"...sest siis saame ajada asja:TASUTA ELEKTER IGALE EESTI KODANIKULE-see on kirjas postituse
"Peeter Võsa Rakvere linnapeaks!"
kommentaarides...
Elagu konkurents!

Anonüümne ütles ...

See Elagu konkurentsi tüüp võiks ja peaks põhikooli ikka lõpuni käima. Kuskil varasemas kommentaaris kirjutas ta vendade Tühismaade kohta "kulla tükk" ja nüüd kirjutab mõistatuslikest "päikese paneelidest". Uurisin asja ja ei leidnud ühtegi viidet, et päikesel oleks paneele avastatud. Küll räägitakse ja kirjutatakse sellest, et magalarajoonides on mitmekorruselised majad paneelidest ehitatud.