kolmapäev, 26. august 2009

Pole raske arvata, miks elu Eestis p....s on: riiki juhivad endised politrukid


Saaremaa politruk, väljavõte Õhtulehe veebist.

Ilmselt hakatakse pärast kriisi lõppu analüüsima ka selle kriisi põhjuseid, aga ühte võin küll juba päris kindlalt öelda: see, et Eestis elu nii perses on, tuleneb suuresti sellest, et võimule on pääsenud endised politrukid.

Ansipist on juba räägitud, siis Rakvere linna eesotsast avastasime ühe sala-kommu Mihkel Juhkami, kes on osavalt oma elulugu varjanud ja pugenud lausa IRLi ridadesse. Ning Eesti riigi ja rahva jaoks üliolulise Kapo juht on samuti endine kommu, nagu välja tuleb, kes kah oma elulugu varjanud. Nimelt oli ta aastatel 1995-1988 EKP Paide rajoonikomitee instruktor ja osakonnajuhataja, 1988-1990 Eesti NSV Kingissepa rajooni siseasjade osakonna ülema asetäitja poliitilise kasvatuse alal, ehk lihtsamas keeles, Saaremaa politruk. Neid asju tema CV-st ei leia. Ja ta pole leidnud mahti ka neid asju kommenteerida.

Ja mis me siin otsime Simme taga, üks Simm istub Stenbocki majas kõige tähtsama koha peal, teine aga Toompuiesteel. Jama, ütlete?! Aga ka Herman Simmi kohta öeldi, et ta on igati tore ja tubli mees, selline armas mõmmik, endine tuletõrjuja ja miilits, kui talle Eesti riigisaladuste tähtsaima hoidja ametikoht usaldati.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Lehepoisist miljonäriks!..oli USA slogan.
Miilitsast miljonäriks!..on Eesti slogan.
iluspoiss