laupäev, 8. august 2009

Veel huvitavat lugemist naatriumglutamaadi (MSG) kohta

Väljavõte Harmoonikum.ee kodukalt.

Siin ka eestikeelne kirjeldus selle aine kohta, millest Irja äsja kirjutas.

Mind paneb imestama, et selle aine kasutamist pole ära keelatud. Selle aine kasutamise kõrvalmõjud tunduvad olevat hullemad kui misiganes alkoholil või tubakal, tegemist on pealegi sulaselge narkootikumiga. Mida pannakse tööstuslikult pea igasse toitu, peamiselt liha- ja piimatoodetesse. Kas sel on oma seos päris-narkomaania plahvatusliku levikuga (kuna selle aine kasutamine harjutab organismi narkootilise ainega)? Narkomaania plahvatuslik levik algas 1950-60ndatel, kui hakati massiliselt ka MSGd kasutama toiduainetööstuses.

Irja kommentaar:
NB! ÄÄRMISELT OLULINE TEADA. Kõik konservid sisaldavad tervisele ohtlikku MSG-d. Põhjenduseks, miks konservidesse lisatakse mürki, põhjendab toiduainetetööstus sellega, et MSG, mis on oma olemuselt maitseparandaja, võtab konserveeritud toidult ära pleki või metalli maitse, mis muidu paratamatult kaasneks. Teadke siis, et süües konserve, mürgitate ennast.

Tervisele on kõige parem süüa VÕIMALIKULT VÄRSKET TOITU (värske kala ja liha, värsked puu- ja juurviljad jBoldms) ja TEHA, KUI VÕIMALIK, OMA TOIT ISE. Kui lähete restorani, siis küsige julgelt, kas restoran kasutab toidu maitsestamisel MSG-d. Küsige näha toidu koostisainete nimekirja, inimesed mujal maailmas teevad seda juba ammu. Näiteks üks mees kirjutas, kuidas ta oma naisega restorani minnes küsib alati restorani ettekandjalt või mänedžerilt, isegi kui nad vannuvad jumalakeeli, et nad MSG-d ei kasuta, ikka seda nimekirja näha. Restoranid on tegelikult kohustatud teile seda näitama. Survestage restorane, ärge lihtsalt sööge seda, mis teile ette kantakse, vaid tundke huvi, mis täpselt on selle toidu sees, ja ma usun, et kui üha rohkemad inimesed hakkavad restoranides oma toidu sisu vastu huvi tundma, siis see paneb ka restoraniomanikud mõtlema, kas neile on ikka inimeste mürgitamine kasulik.

Kus võimalik, ostke toitu inimestelt või tootjatelt, kes ei lisa oma toidusse tervisele ohtlikke säilitusaineid. Väga soovitame Võrumaa mehe Edgar Koltsi Taarapõllu talu moose ja mahlasid, sest tema ei lisa nende sisse muid säilitusaineid peale suhkru. Sõitke ise Kangstisse kohale, peremees on väga lahke ja tutvustab teile meelsasti oma toodangut. NB! Kes teab, kust veel säilitusainetevaba toitu saab, andku meile kindlasti teada!

10 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

1.Küllap see nii on sest selle kasuks räägivad paljud märgid ja faktid,lood...
Ma ju kirjutasin siia blogisse loo ühest ajakirjast kuis USA elanike tervist nõrgestatakse kiiritatud toiduga selleks,et teha elanikest apteegi sõltlased...
Ma ise vel pole järgi vaadanud seda EVERY LITTLE HELPS...
Ühe kommentaatori sõnul on selle taga mitu asja,üks on too Tesco reklaami nimetus aga teine asi on need tagamaad mille suunas kallutatakse tarbijaid toitudes olevate ainetega,aspartaan,letsitiin jne...
Ärge sööge shokolaadi...tapate oma armastuse...ja siis te ei armu enam iialgi...
2.Soolade ravi omaduste kohta kirjutasin siia varem artikli
MIRACLE MINERAL SUPPLEMENT-AN INTERGRATED THERAPY
www.health-science-spirit.com
Elagu konkurents!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Narko...
Kas mäletate minu kommentaari kus kirjutasin:"Miks NATO ei pea sõda Kolumbia vastu? NATO ei pea Kolumbia vastu sõda sel põhjusel,et nad ajavad ühist narkoäri jne."

Ja nüüd...
The Irish Independenti eilses numbris on lugu sellest,et NATO ehitab Kolumbiasse sõjaväe baase selleks,et võidelda narko vastu...
lubage naerda,kesse usub sellist valet!!!

Ja tsipake vanemad uudised räägivad ju NATO ja venemaa kokkuleppest kus NATO lennukid hakkavad lendama üle venemaa afgaani...
s.o. NATO lennukid hakkavad vedama narkotsi üle venemaa...aastas 4500 lendu...

Narkokullerid ahju!
Narkodiilerid on värdjad!

Elagu konkurents!

hiidvana ütles ...

Naatriumglutaminaati on kasutatud umbes sama kaua, kui naatriumsalpeetrit. Keegi ei ootagi, et neid aineid enestele kühvliga sisse aetakse. Sama kehtib soola ja suhkru; vee ja sinepi; õli ja äädika kohta.
Näiteks salpeetri norm liha puhul on mingid 0,5gr kümne(!) kilo liha kohta. See annab enam-vähem homoöpaatilise kontsentratsiooni, kuid on piisav, et hoida liha värvus punakas.
Kui pilukad ng`d tõesti kopsikuga riisile külvavad on see loomulikult kahjulik.
Lihtsalt igale asjale tema õige mõõt.

Anonüümne ütles ...

jah, ka ämbritäis vett korraga ära juua on kahjulik, vahest isegi tappev.Ma olen töötanud kahes restos ja ei tea küll, et kokk seda MSG-d toitu paneb.Veel tuleb teada, et restosse ostetakse kaup peab olema sertifikaadiga, aga paljud talunikud tahavad paberit anda!Mõni ükskik.

Anonüümne ütles ...

ah te mõtlete neid maitseaineid - riisi, kartuli, guljashi, hakkliha jne. maitseaineid.Jah, odavates kohtades pannakse seda peale. -Tõelises restos kasutab kokk naturaalseid maitsetaimi ja kasutab ainult veskis jahvatatud pipart või soola. Muuseas, ka kodudes kasutatakse maitseaineid, mõnel on purke terve riiul täis, ikka seda ja teist, pole vahet.

Anonüümne ütles ...

Suur tänu selle teema tõstatamise eest Kindlasti olulisem mis asendis Irjale meeldib nikkuda, mis ollust Ingridi vitt välja ajab, mitme sekundi jooksul sul pauk lahti läheb või kust sul sügeleb või valutab.

Seoses sellega soovitan vaadata ... http://www.mercola.com/future-of-food/index.htm

Anonüümne ütles ...

Mu abikaasa hakkas aastaid tagasi end väga kehvalt tundma: pidevad higistamishood (eriti hiina toitu süües), nõrkus... Hakkasin asja uurima ja avastasin haiguse - HIINA RESTORANI SÜNDROOM, mille põhjustabki maitsetugevdaja E621 ehk naatriumglutamaat. Kurb, aga avastasime, et praktiliselt kõik lihatooted on antud lisandit täis, ka nn Ausa Kauba nime kandvad kaubad. Aga veel kurvem, et antud haigust kohalikud arstid ei diagnoosi.
Tänaseks eirame antud lisandit ja ime- ime! - sümptomid on praktiliselt kadunud.

Anonüümne ütles ...

Väga "huvitav" aine on ka aspartaam, ehk E951, ehk suhkruasendaja.

http://www.youtube.com/watch?v=pvFRLIjOLOU

Kust me seda leiame: nätsud, karastusjoogid, joogid jne

Anonüümne ütles ...

* kommid jne

Anonüümne ütles ...

Tänud informatsiooni eest- just tegin puhastustööd oma köögikapis ja külmikus ning kõige ebameeldivam on see, et selle aine minetust on raske välja lugeda- igal pakil oli nimi isemoodi (naatriumglutamaat, naatriumvesinikglutamaat, monosoodium glutamaat jne).
Ühesõnaga veelkord tänud info eest ja tean nüüd ka restodes rohkem tähelepanu pöörata.