pühapäev, 25. oktoober 2009

Eesriie hakkab kerkima: tegelikult saab hoopis IRL Venemaalt toetust?

Seni on süüdistatud peamiselt Keskerakonda seotuses Venemaaga ning Rahvaliitu hämarates tegudes. Ent tegelikkuses, nagu välja tuleb, pakatab hoopis IRL endistest kommaritest ning tegudest, mis isegi trükimusta ei kannata. Kohvik on saanud mitmeid otseseid ja kaudseid vihjeid selle kohta, et IRL-i rahastatakse otse Venemaalt.

Esmapilgul tundub see võimatu: et kuidas siis nii, kõige aatelisemat ja rahvuslikumat erakonda sellises asjas süüdistada. Ent, samas, neil on ka kõige rohkem kaotada. Piisab vaid ühest faktist mõne IRLi tegelase hämara mineviku või tegude kohta, kui see tõmbab vee peale kogu erakonnale. Ja seda just kardetakse. Samas õhutab just IRL pidevalt vaenu Eesti ja Vene vahel, ka lihtsate eestlaste ja venelaste vahel. IRLi liikmed käituvad provokatiivselt, vehivad provokatiivsete loosungitega. Hängisid ringi Saakašvili toetajatega. Miks? Põhjus on ilmne: nii nagu on Saakašvili Kremli agent - sest kellele muule oli Saakašvili organiseeritud Gruusia-Vene konfliktist rohkem kasu kui Kremlile - nii on seda suure tõenäosusega ka Mart Laar. Tema tegevus rahvustevahelise konflikti õhutamises on otseselt Kremli huvides. Ja miks peaks Laar seda tasuta tegema, eksole?!

Aga heitkem pilk ajalukku. Laari seob Kremliga juba vana side. Peale Eesti iseseisvumist jäeti plats puhtaks löömata, Eestisse jäeti lisaks tuhandetele venelastele ka sõjaväepensionärid ning need, kes töötasid tsivilistidena sõjaväelistel objketidel. Kas see oli juhus? Arvata võib, et mitte. Sest oli ju Laar lubanud platsi puhtaks lüüa. Eestisse jäetud tegelased õhutavad praegu Eesti riigi vastaseid meeleavaldusi. Ja selle asemel, et neid vaos hoida, annab Laar & Co neile veel hoogu juurde, näiteks sellega, et lasid pronkssõduri eemaldada kõige ebasobivamal ajal. Kas see oli juhus? Arvata võib, et mitte. Ja jumal tänatud, et eesti rahvas tänavatele ei tulnud. Tekkinud tohuvabohu võinuks lõppeda nagu Gruusia-Vene konflikt: Kremli absoluutse võiduga.

Nõnda. Või võtame nn Iisraeli relvatehingu, millega ostis nooruke Eesti riik Laari juhtimisel terve pinutäie mahakantud, kasutuid relvi. Sisuliselt vanarauda. Tehinguga olid seotud vene juudid. Kes teadsid, mida Eestile müüsid. Millega eestlastel poleks olnud midagi peale hakata, võimaliku konflikti korral Venemaaga. Kas see oli juhus? Võib arvata, et mitte.

Ja veel. Isamaaliidu suursponsor oli 1990ndate algul Aleksandr Rubis, endine Nõukogude sõjaväelane, ilmselt ka KGB kaastöötaja, kes tegeles läbi oma firma Koneston Nõukogude sõjaväest jäänud vara müügiga ja sai Mart Laarilt eriliste teenete eest Eesti kodakondsuse. Rubise kontor asus aadressil Toomuiestee 3, millest hiljem sai Kapo peamaja. Mart Laari seosed KGBga on teada Kremlile, aga mitte eesti rahvale. Mistõttu on nii Mart Laar kui IRL Kremli käes justkui viitsütikuga pomm, mida on võimalik sobival hetkel lõhata. Nii nagu seda tehti Saakašviliga. Pole siis ime, et IRL õhutab konflikti Eesti ja Vene vahel. Sellised inimesed on võimelised tegema mida iganes, et oma nahka päästa.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

90'te algus oli Eestimaal põnev aeg. Tänases Eestis paraku tabuteema.

http://carpediem-baby.blogspot.com/ ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
jevlampi ütles ...

Ärgem unustagem ka põllumajanduse põhimõttelist lõpetamist laari poolt.