kolmapäev, 18. november 2009

Sõõrukas teeb kambäkki turvaturule


Väljavõte Päevalehe veebist.

Viimasel ajal mitmetes ärides, näiteks kinnisvaras ja luksuskaupade müügis kõrbenud Urmas Sõõrumaa teeb kambäkki turvaturul, ehk alal, mida ta endise miilitsa ja turvamehena kõige paremini tunneb. Sõõrumaa asutas 90ndate algul turvafirma ESS (hiljem Falck, G4S), mille suure vaheltkasuga kümmekond aastat hiljem edasi müüs.

Nüüd alustab Sõõrumaa uuesti nullist turvafirmaga K Grupp. Äsja tõmbas ta enda juurde tööle Eesti suurima turvafirma G4Si juhi Peeter Tohveri, kes tõenäoliselt hakkab Sõõruka uut turvafirmat üles ehitama. Ma loodan, et kliendiandmed võttis Tohver G4Sist ettenägelikult kaasa.

3 kommentaari:

jevlampi ütles ...

Kõige lugupidamise juures Sõõrumaa kui julge ja ausa (Rüütel 2006)tegelase vastu tuleb seekord tõdeda, et tegemist on jälle "teadmistepõhise" majandusega. Kahjuks.

Anonüümne ütles ...

sotsialistlik miilits pöördub vana tuntud ameti juurde tagasi.Eks riiki anna veel varastada ,kui söbrad abiks.

Anonüümne ütles ...

Ja kuigi Sõõrumaa võib rääkida, et tuleb turule kuna on nõudlus uueneneud turvateenuse järele on siiski tal ilmselt välja mõeldud pelgalt uus kontseptsioon klientidelt raha väljapigistamiseks ilma sisu vastu pakkumata. ESS-i ajal rääkisid ju siseringi inimesed algusest peale, et tegelikult oli eesmärk vabaneda nendest ca 10% klientidest kes ka tegelikult turvateenust vajasid ning juurde saada seda ca 90% klientuurist modustuvat massi, kes tegelikult teenust ei vaja aga maksavad. Nii see paraku oli ja nii see saab ka edaspidi olema. Heategude ja ühiskonna hüvanguks oli ema Theresa, Sõõrumaa on tavaline (kauboi)kapitalist. Tavaline hunt lamba nahas.