teisipäev, 3. november 2009

Veel veidi eurost, et mis saab, kui teda kohe ruttu ei tule

Valitsus eesotsas Ansipiga kütab rahva seas paanikat, et kui (Savisaar võimule tuleb ja) eurot ei tule, siis tuleb maailma lõpp, Eesti ei saa enam üldse investeeringuid ning varsti ampsab Vene karu Eesti uuesti enda kõhtu.

Mis on muidugi täielik bullshit, või leebemalt öeldes demagoogia, puhas häma. Miks? Kohe selgitan.

Kõigepealt: kes siis on need investorid, kes oma raha peaks Eestisse tooma. Räägitakse küll mingitest ulme-investoritest (kellega Pavts käis millalgi Londonis kohtumas), aga fakt on see, et Eestisse on investeerinud, investeerivad ja jäävad investeerima rikkamad naabrid, nagu soomlased, rootslased, taanlased, norrakad. Eesti võib end nahast välja pugeda, mujalt siia naljalt keegi ei tule.

Ja nüüd vaatame neid soomlasi-rootslasi. Kas neid kotib, kas Eestis on euro või mitte? Noh, kui arvestada, et eurot pole isegi Rootsis, siis ma seda ei usu lihtsalt. Palju enam kotib neid Eesti suur tööpuudus, mis võib üle kasvada massirahutusteks ning tekitada sellega palju suuremat kahju nii soomlastele-rootslaste kui nende investeeringutele. Soomlased-rootslased teavad vägagi hästi, mis olukord on ja on nõus investeerima ka ilma eurota. Ega muidu poleks soomlaste-rootslaste TeliaSonera AB teinud pakkumist Eesti Telekomi aktsionäridele ja käinud välja 4 miljardit, et kogu potti endale saada. Ja seda, ma kordan ilma eurotagi. Ehk: nagu näete, tuli raha, ja täiesti ilma eurota. Ja tuli palju. Kuidas küll, kui valitsus räägib, et ilma eurota ei tule midagi?!

Tegelikkuses ei koti investoreid mitte niivõrd euro, ehk see, mis tähed on rahapaberi peal kirjas, vaid see, kuidas Eestil muidu läheb. Näiteks tööpuudus, mis, või millega tegelemine peaks olema prioriteet nr 1. Ja kui euro tulek vajab kärpeid, nagu räägitakse, siis suurendab euro tulek tööpuudust. Ehk: euro tulek on Eestile pigem kahjulik.

Õige aeg euro kasutuselevõtuks lasti mööda. Nüüd tuleb leppida sellega, et eurot niipea ei tule, ja tõele otsa vaadata, mitte süüdistada kõiges Savisaart, ja ähvardada Savisaarega. Pigem on eurot taga ajades tekitatud tööpuudus just see, mis võib kaasa tuua rahutused ja anda Vene karule uue võimaluse.

Mõelgem ka selle peale.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Seose IRL-i aastaga väike kõrvalepõige :
1) Delfi annab teada
"Kasutütart ahistanud mees lahkus erakonnast" See oli vist see mees kellest siin blogis oli ka jutttu
2) Rakvere linna valimiskomisjon on 26. oktoobril 2009 Olev Puldre regitreerinud volinikuks Keskerakonna nimekirjas - see on siis nädal peale valimisi on ta siiski ikka veel Keskerakonnas. Kas ta siis hüppas üle või ei hüpanud. Või mis värk?

Anonüümne ütles ...

Mitte õige aeg ei lastud mööda,vaid õigel ajal blokeeriti euro tulek.
See An#sipi tööandja ja ülemus,see N#seli oleks olnud oma äridega tasku ja pläskuga ja muu Tartu jamaga pe#seli olnud,kui oleks pankadega võlast eurodes rääkinud.
Ja nii öeldigi,et poiss,niikaua,kui sina pukis,ei mingit eurot.Maksan kroonis võla ära,siis räägime.Ühe rasvalõuast tööandja huvides kannatab kogu riik.

Anonüümne ütles ...

Kui euro tuleb siis on kõik laenud eurodes aga pannes hetkepalgad eurodesse...kohe on 80 protsenti võlglasi käpuli ja pangad hapude laenude otsas! Eurot ei tule!
iluspoiss

jevlampi ütles ...

Muidugi eurot ei tule! Kui riik tõlgendab juhtiva erakonna huvides oma seadusi, siis pole investeeringutel siin kuigi turvaline. Kes teab, äkki astud veel mõnele rehvormarile konkureerides varba peale, teadagi, mis siis juhtub! Ja seaduslikult!

Anonüümne ütles ...

a inno, mis sinu arvamus ka maksab? kas pole sa siin enne ka surmkindlaid devalveerimise-päevi välja käinud ja muud praalinud? pärast hakkad alati lihtsalt uue posti peale haukuma, et sinu vanad targutused rutem meelest läheks.
vähem tellitud lugusid, paluks.

Anonüümne ütles ...

Küsimus Teiele, kui seksiekspertidele: Mitu korda Savisaar Siskat päevas põrutab?