teisipäev, 3. november 2009

Eestlane tahab olla usklikum kui paavst ise


Väljavõte Äripäeva veebist.

Sellega seoses, et Eesti ajab idioodi järjekindlusega taga 3% eelarvekriteeriumi, meenub mitu lõbusat lugu: näiteks ahvist, kes hüppas ja hüppas, kui banaan veidi kõrgemale tõsteti, selle asemel et kasutada samasse kõrvale paigutatud taburetti. Või siis lood sellest, kuidas eestlased täitsid nõuka ajal samasuguse, ütleksin samuti et idioodi järjekindlusega nõuka aja seaduseid. Isegi NKVDlased naersid, et eestlased andsid üles niipalju kulakuid (et täita etteantud kriteeriumi!!!), märkamata seda, et neid ei jõuta piisavalt kiiresti eest ära Siberisse vedada. Seda viimast kinnitasid ja naersid isegi Leedu emigrandid, kui nendega 1992. aastal Bradfordi Leedu majas kohtusin. Nad tõid just sellist idioodi järjekindlust põhjuseks, miks erinevalt leedukatest nii palju eestlasi ära küüditati.

Mida see idioodi järjekindlusega 3% kriteeriumi täitmine Eesti jaoks tähendab. Seda eriti olukorras, kus eurotsooni, ja ka ülejäänud Euroopa Liidu liikmed rahulikult defitsiiti jooksutavad, ja on euro-unistuse kaugemasse tulevikku lükanud. Eelkõige tähendab see üha suuremaid kärpeid, näiteks arstiabis, millest on juba räägitud, aga ka mujal, politseis, päästeteenistuses. Väheneb inimeste turvalisus. Suureneb tööpuudus. Ühiskonnale tähendab see suuremat stressi. Mina võrdleksin praegust olukorda küüditamisega.

Ma kujutan ette, et aastate pärast saab eestlaste üle jälle ühe paraja kõhutäie naerda. Ning eestlased, selle asemel, et sellest õppida ja/või oma idiootseid juhte kritiseerida, leiavad jälle patuoina kusagilt mujalt. Eesti rahvast on samas ka kahju.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

JUHAN SAUL GROSSI TEOD RAIUTAKSE KIRJASÕNASSE!
Hiljuti sai Kroonik sellise kirja! Mis siis ikka, varsti saame Jussikese kangelastegudest kirjasõna vahendusel lugeda.



Tere.

Nagu mulle sai hiljuti teatavaks, kavatseb Pääskülas elav endine retsidivist, Rummu range reziimiga koloonias üle kümne aasta veetnud Rein Kala välja anda oma mälestusteraamatu, kus muuhulgas tuleb eraldi peatükis detailsemalt juttu ka tsoonis Jussiga korda saadetud jõledustest, mida Kroonik on oma blogis eelnevalt põgusalt puudutanud:
Nehh ja siis saabus salgas saatuslik öö! Valvega oli ilmselt kokku lepitud, sest keegi ei tulnud segama. (ma jätan diskreetsusest kirjeldamata, mis siis juhtus - head lugejad kasutage oma kõige hullemat fantaasiat, taustateadmiste hankimiseks lugege Gulagi Arhipelaagi!).
Igatahes hommik koitis Jussile nais-mehena, või mees-naisena. Ei, ega ta soovahetust läbi ei teinud vaid hiljem täitis salgas vastavat rolli, koos kõige kaasnevaga, kaaslaste põlgus, eraldi laud sööklas, koos teiste omasugustega, ka valve üleolev ja põlastav suhtumine jne .

Kuna osad Juhan Saul-Grossi "kiusamises" vahetud osalejad (Kalle Kaljusaar jt.) on juba mõned aastad manalamehed, peate rahulduma vaid elusolevate tunnistajate meenutustega.

Anonüümne ütles ...

AHISTAJA-NAHISTAJA JUHAN SAUL GROSS
Uusim teave ahistaja ja nahistaja Juhan Saul Grossi keretäie ja väike vihje ka virutamiste kohta.






Tere

Kuna mainisite ühes oma postituses Juhan Saul-Grossile aastate eest metsas antud korralikku ketukat, siis (tundes nii Indrek Sauli ning veel mõningaid asjaga kursis olevaid ühiseid tuttavaid) võin saadud info põhjal väita, et tema kunagiste äraipartnerite poole (vist) Järve metsas Juhanile rahade äravirutamise eest antud ketukas oli siiski rohkem profülaktilist laadi ning seejuures ei soovitud Juhani lõplikku invaliidistamist. 10 palli süsteemis oli Juhanile antud ketuka intensiivsusastmeks ca 6,3. Ilmekaks tõendiks on seejuures ka see et eelmärgitud keretäie tagajärjel saadud ajukahjustuste tulemusel muutus küll Juhan veidi imelikuks, kuid hakkas pidama end üksnes filmiprodutsendiks (mitte Napoleoniks, Vene Impeeriumi troonipärijaks või muuks sarnase klassiga tegelaseks). Siiski, Juhani tuttavate sõnul; võib seda aastate eest antud ja igati asjakohast keretäit pidada Juhani ning tema poolt kannatanute suhtes siiski positiivseks nähtuseks.

Anonüümne ütles ...

JÄLLE JUHAN SAUL GROSS KUULUS "FILMIPRODUTSENT!"
Äsja potsatas Krooniku kirjakasti selline kiri, varjatud aadressilt, milline heidab väheke valgust "austatud ja ülikuulsa filmiprodutsendi" Juhan Saul Grossi minevikule. Koguja Kroonik tänab informatsiooni eest ja vabandab oma lugejate ees, et veidi aega teavet varjas. Toodud faktid vajasid kontrollimist, sest Koguja Kroonik ei ole ometi laimumasin, kes Inno ja Irja Kohviku kombel kontrollimatut leimi avaldab.
Kuna kaaskirja ei olnud, siis ilmselt oli kirjatükk mõeldud laiadele massidele lugemiseks.
Siin ta on.
Head lugemist!
Veiko Rämmel
alias
Koguja Kroonik
teoloog@gmail.com
Saul-GrossistPostkastX
Vasta E saajale mina näita detaile 16:09 (11 minutit tagasi)
TereJuhan Saul-Gross pandi esimest korda vangi, kui ta veel 16-17 oli ning endastmõistetavalt Viljandi noortevanglasse. Põhjuseks vargused ja pettused. Kinnipidamisel leiti ta juurest veel paarsada Soome marka, millile lisandus nn. valuutaparagrahv. Seda viimast reklaamib Saul-Gross kui oma ainsat karistatust, väites, et oli kinni ebaõiglaselt ja vaid kui "Viru Ärikas". Tegelikult polnud Juhan Saul-Gross (siis veel Juhan Härmi nime all) Viru äriga suurt miskit pistmist. Jah, vahel võis ta seal tõesti töllerdada ning soomlaste käest nätsu morida.Kui Juhan sai 18, ei saadetud teda aga Viljandist Tallinna vanglasse edasi, nagu see seaduse kohaselt pidi juhtuma. Noortevanglas koputajana silmapaistnud mees jäeti Viljandi noortevanglasse nn. üleajateenijaks (erandkorras oli see võimalik), kus ta siis alaealiste kaasvangide peale edasi koputas.Igatahes 1983 oli Juhan vanglast väljas. Kuna tal ei õnnestunud arusaadavatel põhjustel (keegi teda ei usaldanud) mingit olulist informatsiooni miilitsale hankida, saadeti ta "nazori" rikkumise pärast üsna pea aastaks-paariks Rummu II kolooniasse. Tulnud sealt välja, järgnes Juhanil peagi kolmas reaalne karistus, suuremahulise kelmuse eest.Tema mõningane merekoolis õppimine on küsitav, võimalik tõesti et ta segasetel aegadel 1980-ndate päris lõpus sinna korraks võetigi. Moskva Kineomatograafiainstituudis pole ta kunagi õppinud, küll aga sai ta kusagil Moskva õllekas tolknedes baarileti ääres mõnevõrra tuttavaks noore rezisööri Bondartsukiga, mis on tema ainuke nn. saavutus, mille paistel ta peesitada võib. Saul-Gross ise pole seotud ühegi filmiga, tema pangakontod on ammuilma arestitud, mingit vara ega äritegevust tal pole. Tegemist on nn. Siivo Silvese või Enelin Meiusi miniformaadiga. Eks enamik ole sellest naeruväärsest klounist ka aru saanud, kuigi võib leiduda ka järgmisi potentsiaalseid võlausaldajaid ning ohvreid. Tõenäoliselt on ühed järgmised abielupaar Taskad, kellele olevat ta juba suure summa oma "filmiprojektidega" võlgu.
Enrico

Anonüümne ütles ...

http://usk-lootus-armastus.blogspot.com/search/label/AHISTAJA%20JUHAN%20SAUL%20GROSS

jevlampi ütles ...

Tüüpiline paavstinäide on mart laar. Aga ta sai ka hästi makstud.