reede, 18. detsember 2009

Kapo ja proksi sõja eelõhtul

Kui Jüri, avaldus näpus, Kaposse jõudis, oli sõda Kapo ja Proksi vahel juba alanud. Või õigemini pidi olema alanud. Sest muidu poleks Jüri sinna, avaldus näpus, üldse läinudki.

Viru-Jüri ei ole nimelt sugugi nii loll mees kui välja paistab. Või nii loll nagu arvavad Ansip, Lang ja Paet. Viru-Jüri pidi olema veendunud, et tema avalduse alusel alustatakse Ansipi, Langi ja Paeda suhtes krimasja.
See, et seda siiski ei tehtud, oli Jüri jaoks suur üllatus. Tema oli valmis, Kapo oli valmis, aga keegi pani käe ette. Kes see oli?

Teatavasti teostab Eesti Vabariigis kõikide kriminaalasjade eelruumise üle järelevalvet prokuratuur, sedavõrd tähtsate krimasjade üle riigiprokuratuur. Ning prokuratuur allub kellele, sõbrad? Õige, prokuratuur allub justiitsministeeriumile, mida juhib kahtlustatava staatusest pääsenud Rein Lang ise. Proksi formaalne juht on küll noorhärra nimega Norman Aas, aga teda on sinna ametisse upitanud Lang ning tema on vaid Langi soldat, madrus, kammerteener.

Ilmselt käskiski Norman Kapol oma isanda krimasja uurimine koheselt lõpetada. Pihli ei aidanud siinkohal ka see, et tema naine Lavly töötab samuti riigiproksis. Norman on siiski riigiproksi juht ning tema veto pani asjale punkti. Kapo ei saanud krimasja alustada, sest proks oli vastu.

Ja Jüri oli pigis. Ansip ja Lang karjusid kui suured sead, kes jäänud väikse aia vahele, ja meedia eesotsas Ansipi suure sõbra Kadastikuga tampisid kuriteoteate esitaja mutta ning tõstsid kurjategijad pjedestaalile. Jüri Pihl, kes oli näidanud üles kodanikujulgust, oli korraga pealekaebaja ning jälk ja jälestusväärne inimene ning Ansip, Lang ja Paet süüta kannatajad ning igas olukorras õiged mehed, kelle õigsuses tohi isegi mitte kahelda.

Ka täna üritas meedia sotsidele "õigeks" käitumiseks suuniseid anda. Delfi küsis retooriliselt, milleks sotsidele Pihl, olles ise, enne valimisi siis, avaldanud tiraade sellest, kui tore mees on Püha Jüri.

Mis on iseenesest kole huvitav, kas pole? Mees on ju täpselt seesama mees, kes ta oli enne valimisi. Ainus vahe on ses, et enne valimisi oli Pihl Savisaare vastu. Meedia kummardas ta ees maani ja kutsus teda hellitlevalt Pühaks Jüriks. Nüüd, kus toosama mees, kes on oma käitumises niisama julge ja kompromissitu kui ta oli enne valimisi, kuid mitte enam Savisaare, vaid Ansipi ja Langi vastu, korraga jälk ja jälestusväärne inimene, kes tuleb kiiremas korras maha võtta.

Et seda siiski ei tehtud, on ilmselt paljudele üllatuseks ja suureks pettumuseks. Ning selle põhjalt võib teha järelduse, et Kapo on endiselt Pihli käpa all. Ja Pihl suutis ses ka erakonnakaaslasi veenda. Miks nad muidu nii "konsensuslikult" otsustasid. Mõelge, isegi hääletamine jäi ära!

Ei, Jüri juhib sotse endiselt raudse rusikaga. Drag queen (Saar) ja habe (Kreitzberg) võivad ju vahetevahel piiksuda, aga asju otsustab siiski Generalissimus (Pihl) ainuisikuliselt. Karmid otsused, proua Saks? Seda rääkige oma vanaemale.

Kuid ega asi muidugi sellega lõppe. Alanud on külm sõda, külm sõda Kapo ja proksi vahel ning ma arvan, et raskekahurväge ei ole veel välja toodud. Põnevaks läheb.

Mina muretsen Lavly pärast. Et kuidas ta seal, Reinu ja Norman-poisi mõjuväljas hakkama saab.

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Üldiselt võib öelda, et ''i hate you'', kuid antud teema puhul nõustun ja tegelikult on sarnaseid teemasid veelgi. Sama kehtib PM ka KE kohta, kuid raudpolt valin ma järgmistel valimistel ennem KE, kui RE. Ka rott ning rott võivad erineda.

Irja ütles ...

MOTT ;)

Anonüümne ütles ...


Ainus vahe on ses, et enne valimisi oli Pihl Savisaare vastu. Meedia kummardas ta ees maani ja kutsus teda hellitlevalt Pühaks Jüriks. Nüüd, kus toosama mees, kes on oma käitumises niisama julge ja kompromissitu kui ta oli enne valimisi, kuid mitte enam Savisaare, vaid Ansipi ja Langi vastu, korraga jälk ja jälestusväärne inimene, kes tuleb kiiremas korras maha võtta.


Nüüd mängime natuke "kääride ja liimiga":

Ainus vahe on ses, et enne valimisi oli Pihl Savisaare vastu.
Ehk:
Urro ja Türja jaoks jälk ja jälestusväärne inimene, kes tuleb kiiremas korras maha võtta. Türja kasutab isegi luulerelva, luuletust Jüri Pihli türast. Tulevane kelmikas hüüdnimi jääb oma aega ootama.

Nüüd, kus toosama mees, kes on oma käitumises niisama julge ja kompromissitu kui ta oli enne valimisi, kuid mitte enam Savisaare, vaid Ansipi ja Langi vastu, kummardavad Urro ja Türja ta ees maani ja kutsuvad teda hellitlevalt Pühaks Jüriks.

Inno ütles ...

Me anname igaühele võimaluse end parandada.

Irja ütles ...

Mulle ei meeldi, kui inimestele kambakaid tehakse.

Ja Ansip, Lang & Paet tegid Pihlile kambaka.

Samamoodi ei meeldinud mulle, kui Ansip, Laar & Pihl tegid Savisaarele kambaka.

Protestisin siis ja protestin nüüd.

Püha Jüriks kutsub Pihli kes? Mina kutsun teda endiselt Viru-Jüriks ja generalissimuseks (Staliniks).

Anonüümne ütles ...

http://www.just.ee/48285
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Oot, ma ei saa nüüd aru - oli siis Pihlil õigus või mitte? Kui oli, siis miks ta nüüd järsku "vabandas"? Kardab telliskivi katuselt?
Ja kui ei olnud ning hoopis vabandas asja eest, siis hauguvad Urro ja Türja järjekordselt vale puu all või?

Anonüümne ütles ...

Ints ja Ira ka ju vabandasid andmekaitse ees...Junn jahe...

Anonüümne ütles ...

Asi ei ole nii keeruline. Sotside ladvik hakkas kartma, et mis siis saab kui Pihl tagandatakse.
Ta oleks oma solvumise ja ägestumisega toonud erakonnale suuremat kahju, kui see praegune avalduse kirjutamine. Ilmselt oleks ka nn. Tallinna koalitsioon lõhki läinud ja sotside maine nullilähedane.

Anonüümne ütles ...

0:10, sa pead silmas, et sotside maine oleks võinud tõusta praegusest nullist ülespoole?

Anonüümne ütles ...

No ja kui Savisaar ja Puutin teevad Eestile kambaka koos oma kammerteenritega (Bäkkmunn, Hietanen, Irja, NotsnoiPozoor, Naši), siis Irja läheb oma peremehe vastu või?

Inno ütles ...

Irja toetas Reformi ja Reform lõi talle selle eest noa selga. Nüüd toetab Irja Keski, mis on Reformile vaadetelt sarnane. Milles küssa?