reede, 29. jaanuar 2010

Äraostetud ajakirjanduse vastulöök

Väljavõte Ekspressi veebist.

Kes on kõige suuremad pedofiilia vastu võitlejad, Kaur Hansoni näitel? Õige, pedofiilid ise! Et siis varjata oma häbituid tegusid. Et keegi ei julgeks isegi mitte kahtlustada. Ka kõige suuremad homofoomid on sageli ise kapi-homod, samadel põhjustel. Samas annab lastekaitse pedofiilidele ja homoteema homodele võimaluse oma "alaga" tegelemiseks üsna vabad käed.

Samasugused on lood Eestis ajakirjandusega. Mis kuulutab, et on sõltumatu ja mis kõik veel. Ent mis tegelikkuses on läbi ja lõhki äraostetud ja kinnimakstud, kus ilmuvad kellegi poolt initsieeritud ja tellitud lood. Lihtsalt seni pole keegi sellele tähelepanu juhtinud. Ja kui nüüd president Ilves seda endise ajakirjankuna õigustatult tegi, valati ta pasaga meedias üle.

Ma ei väsi kordamast, et Eesti korrumpeerunud ajakirjandus, kasutan just sellist terminit, on Eesti demokraatia üks suuremaid ohtusid. Kus valvekoerast on saanud sülekoer. Loomulikult pole see toimunud üleöö, protsess on kestnud aastaid, ja nüüd hakanud lihtsalt välja tulema. Kuna ajakirjandus on läinud oma korruptsioonis ülbeks, nii nagu läks Hanson ülbeks oma lapseahistamistega. Nõudes koguni võõraste lastega reisimise lihtsustamist, et siis saaks oma pedo-partneritele välismaal eesti poisse ette anda. Jäle, aga tõsi. Nagu ka olukord Eesti ajakirjanduses. Võimudele on selline olukord muidugi mugav, ent kogu rahva jaoks traagiline.

Kala hakkab mädanema peast, nagu öeldakse. Eesti ajakirjandusel on kaks pead, kes tooni annavad. Need on Mart Kadastik, varem Jaak Kaljo nime all kirjutanud endine KGB kaastöötaja, kes aitas punarežiimil teisitimõtlejaid tasalülitada ning kelle lähim kaasvõitleja oli nõuka ajal EKP Tartu rajoonikomitee orgosakonna juhataja Andrus Ansip, kes juhtumisi on hetkel Eesti valitsuse juht. Teine mees, Hans H. Luik sai nõuka aja lõpus tuule tiibadesse, abielludes KGB polkovnik Milderi tütrega. Selsamal ajal said nõuka-aegsete ettevõtete tasuta laialijagamisega omale algkapitali polkovnik Milderi ning seltsimees Käo pojukesed. Kes praegugi Eesti riigis niite tõmbavad.

Ehk, Eesti ajakirjandust juhivad isikud, kes ei saa oma mineviku tõttu olla valikutes vabad ja kes on seetõttu mõjutatavad, manipuleeritavad. Ja kes ägestuvad, kui nende nõrkustele tähelepanu juhitakse. Ilves juhtis tähelepanu õigetele asjadele, ja Kadastik-Luik andsid talle vastulöögi, Luik koguni oma lehes ja TV3 saates. Ent see on hale. Nagu ka see Tarmo Vahteri lugu Ekspressis. Mis on selgelt alla Tarmo Vahteri taset ning on näha, et autor ise ei usu seda, mida kirjutab. See on, kahjuks, praeguse Eesti ajakirjanduse reaalsus.

P.S. Eesti ajakirjandus, seesama Ekspress on kritiseerinud poliitikuid selle eest, et nood õigustavad oma väiteid lapsikute põhjendustega stiilis "teised tegid ka!", ent ajakirjandus käitub ise täpselt samamoodi. Millest on väga-väga kahju. Et ajakirjandust juhivad kaks PÄTTI (ma luban omale siin sellist otsekohest väljendit, kuna see on tõsi), ning ajakirjanikud ja kogu rahvas peavad nende pilli järgi tantsima. Õnneks ei kesta pätirežiim kaua, isegi Stalini terrori-riik sai ükskord otsa.

15 kommentaari:

Inno ütles ...

Vägisi tundub, et sa ise oled ka "endine", kui kõike vabandad väitega, et "nemad tegid ka!". Nagu lasteaed, ausõna.

Muidumeez ütles ...

Ei mina usu, et Savisaar KGB kaastöötaja on. Samas see "nemad tegid ka" on paraku vägagi just herr Savisaare ja tema vaba ja demokraatliku partei ning absoluutselt sõltumatu Kesknädala lemmikargument oma tegude õigustamiseks.

Anonüümne ütles ...

to usk,lootus,armastus
"KGB varjatud kaastöötaja Savisaarel" piisanuks mälestusväärsel maikuul vait olla ,aga tema millegipärast hõikas raadiosse :
"Toompead rünnatakse!"
Tõenäoliselt tänased KGB kaastöölised teda selle eest maasisse tambivadki.

Anonüümne ütles ...

Urrotürja blögi kisub juba väga kesiknädalaks kätte. Millal ühinete?

Ahjaa, teid ei võeta ju paati...

irw...

Inno ütles ...

Miks peakski?

Anonüümne ütles ...

Urro lihtsalt konspekteerib kesiknädalat. Haledavõitu.

Inno ütles ...

Aga näib, et sõnum on kohale jõudnud.

Anonüümne ütles ...

jämedad faktivead nagu alati. loo autor on tarmo vahter ,mitte krister kivi

Inno ütles ...

12:59le:
vahetasin nime ära.

Anonüümne ütles ...

Kõik nad on siioni orjad - nii idas kui läänes.
http://www.youtube.com/watch?v=bQaLuA4U7MI&feature=related

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Millal sa muretsed iPadi?

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

VENEMAA VÕETI VASTU NATOSSE JA SEL AASTAL VÕETAKSE EUROOPA LIITU...
http://elektritsaabtasuta.blogspot...

iPod teeb lõpu Eesti meedias tehtavale ajupesule.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/01/venemaa-voeti-vastu-natosse-ja-sel.html

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

iPad teeb lõpu Eesti meedias tehtavale ajupesule.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

iPad muudab pöördumatult info ja meelelahutuse maailma. http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/elu/article.php?id=28799401