neljapäev, 7. jaanuar 2010

Economist kiidab Ida-Euroopat


Väljavõte Economisti veebist.

Juhtiv majandusajakiri Economist kiidab värskes numbris Ida-Euroopat, muu hulgas Eestit, kus asjad vaatamata mõnedele kesistele numbritele polegi nii hullud kui paistavad. Seda siis majanduslikult mõeldes. Näiteks eelarvedefitsiit on Eestis 3% piiri peal, mis on üks paremaid tulemusi Euroopa Liidu riikide hulgas, samuti on Eestis madal korruptsiooni-tase, jällegi võrreldes teistega:



mis tähendab, et Eestil on head võimalused kriisist välja tulla, kui muidugi välja arvata need 100 000 ja enam töötut, kes tuleks kuhugi ära paigutada. Aga nagu majandusminister Juhan Parts on öelnud, siis võivad nad otsida tööd mõnes teises sõbralikus vennasvabariigis, nagu Soomes või Iirimaal. Võrumaalt pole enam suurt vahet, kas käia tööle Tallinna või Helsingisse. Helsingis makstakse sama töö eest veel mitu korda rohkem.

Ehk ongi Eestis aeg harjuda mõttega, et kodumaa on Euroopa Liit ning rahvusriigid kui sellised vajuvad tasakesi ajaloo-hõlma. Sellest johtuvalt on mõttetu ka iga hinna eest taga ajada kõrget sündivust, kui need noored võivad iga järgmise langustsükliga Eestis oma töö kaotada ning valivad oma elupaigaks mõne muu liiduvabariigi või sootuks mõne teise maailma otsa. Ja vaevalt et nad sealt enam naasevad, kui on uues kohas pere loonud ja karjääri teinud. Praegu on näiteks 100 000 eestlast "üle". Kuigi veel mõni aeg tagasi oli eestlasi puudu ning nähti hirmsat vaeva nende taastootmisega. Need kulutused on nüüd nagu mööda külgi maha jooksnud vesi. Inimene pole ju ka lusikas, mida võib kuhugi lattu toota, et neid sealt vajadusel võtta oleks. Kui Eesti ei suuda luua stabiilseks tööhõiveks vajalikke tingimusi, siis tähendab "paindlikkus" paratamatult ulatuslikku väljarännet.

Teine võimalus on muidugi Eestis riigiaparaati oluliselt vähendada ning soodsa maksukoormuse toel luua täiendavaid töökohti, et kõik eestlased ikka Eestis tööd saaksid. Ent praeguses olukorras, kus ametnikud hoiavad iga hinna eest oma ametikohtadest ja sissetulekutest kinni ning need ametnikud juhivad juhtumisi ka kõiki olulisi protsesse ja teevad otsuseid, siis pole loota, et midagi muutuks. Eesti on ja jääb ametnike paradiisiks, kus nad küll ühel päeval omaenda sita sisse ära upuvad, aga teatud asjaolude kokkulangemisel võib see sündida pigem hiljem kui varem.

Mida soovitada neile 100 000 + töötule, kes omale praeguses olukorras elu mõtet otsivad ja ametnike uppumist ära ei jaksa oodata. Minu pakkumine on leida omale uus elukoht, miks mitte grupiviisiliselt, mõni paik Euroopas või maailmas, kus on soodsamad tingimused ettevõtluseks ning rajada sinna Uus Eesti. Kus siis oleks tööd ja leiba ning võimalused eesti rahva uueks loomiseks. Ja kus ei antaks jämedat otsa ametnike kätte.

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

irw, Poola, Ungari ja Slovakkia om ka viimaste aastatega juba Eestist mööda tõusnud, Tšehhist ja Sloveeniast rääkimata.

15 aastage Euroopa rikkama hulka...
Ansip on ikka räige mädapea ja pidur küll. Veel mõned aastad tagasi oli Eesti Poolast, Ungarist ja Slovakkiast märksa paremas seisus.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Sellise jultunud jutu peale
ma loodan,et neil 100 000 töötul näljaga tekib viha ja nad poovad oksa Inno ja enamus poliitikuid,ning enamus ajakirjanikke ehk ajupesijaid.
ELU ILMA ARVETETA- No bills anymore! ehk mida tähendab vabadus ja sõltumatus?

Vaba on see inimene kes ei pea ostma kütust ja maksma transpordi eest,ei pea maksma toasoojuse ja elektri eest,ei pea maksma kodulaenu ja üüri eluaseme eest,ei ole sunnitud ostma toitu,ei allu meedia ajupesule ja riigivõimude sigadustele(ei maksa selliseid makse mida riigipiruka lähedal olevad mõned jätised on kehtestanud seaduseks)on lojaalne Eesti rahvusele aga mitte korrumpeerunud riigivõimudele mis teenivad võõrvõime,ei ole sunnitud igal sammul kellegile või mingi teenuse eest maksma ja ei pea kellegi heaks tegema tööd,elab oma unistuste järgi ja viib neid ellu jne.

Ennemuistsel ajal inimesed kodustasid metsloomi aga veidi hiljem juudid kodustasid inimkonna...nad korraldasid terves maailmas elu sedasi,et igaüks peab rügama tööd teha või äri ajama nii,et higipull otsa ees aga ikka on igaüks kellegile võlgu,ikka peab rabama nii nagu orav rattas,igal sammul tuleb tasuda arveid-seda nimetatakse monetarismiks,kapitalismiks,liberalismiks-selletõttu kõik elanikud üle maailma teenivad pankade kaudu juute...sestap tulebki teha sedasi,et enam keegi ei peaks maksma arveid...elu ilma arveteta on lahendus kõigele...
Religioonid on ju kah tehtud sel eesmärgil,et inimesed näiliselt leiaksid väljapääsu materiaalsest elust aga tegelikkuses jääksid sõltuvateks igasugustest arvetest ja nende kaudu pankadest-juutidest,vaata:
http://dulgerius-taliskitsingublogi.blogspot.com/2009/07/siioni-tarkade-protokollid.html
Youtube:a.David Icke-Big Brother b.The Money masters c.Money as debt
www.thezeitgeistmovement.com www.thevenusproject.com
UUDISED ILMA AJUPESUTA ehk pööbli peedistamiseta-Nõmme raadio www.nommeraadio.ee

Ma teen ettepaneku Eesti meediale kirjutada artikleid ainult sellest kuis inimesed peaksid korraldama oma elu sedasi,et nad ei peaks maksma arveid,ei elektri,ei gaasi,ei peaks maksma kodulaenu,ei peaks ostma kütust,ei peaks maksma makse,ei peaks ostma süüa jne.Kõike seda on võimalik korraldada ja selleks tuleb rääkida aina neist
toredaist viiest asjast mis toob inimesed tagasi küladesse ja täidab kõik külad lastega,ning annab kõigile tööd:
1.TASUTA ELEKTER-katuseharja elektrituulikutel(Rooftop windturbines) ja päikesepaneelidel peale tasuvusaja möödumist hakkab jooksma tasuta elekter.
Katuseharja elektrituulikute (Rooftop windturbines) s.o. väikesevõimsusega elektrituulikute kasutamiseks ei ole vaja tegevusluba.Teisisõnu elektrituuliku jaoks mis tagab oma kodu tarbeks vajaliku elektrivoolu ei ole vajadust taodelda luba:https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13123108&searchCurrent
§ 22. Tegevusluba
(1) Tegevusluba on nõutav:
1) suurema kui 1 MW netovõimsusega tootmisseadme kasutamise lõpetamiseks;
2) elektrienergia tootmiseks, välja arvatud tootmiseks ühe tootja poolt kokku alla 100 kW netovõimsusega tootmisseadmete abil.
Ühepereelamu jaoks ju piisab 5 kw elektrituulikust.

Iga mees võib ise ehitada katuseharja elektrituuliku,materjalide kulu on köömes-vaata www.otherpower.com
Päikesepaneelide ise meisterdamine Eestis on hoogu võtmas,www.saklubi.ee ja nende valmistamise kursused samuti:
http://ttysak.blogspot.com/2009/12/christmas-with-ttu-sak.html#comments
2.PEAAEGU TASUTA TRANSPORT-elektriautod ja elektriveoautod vajavad ju vaid elektrit aga elektrit saab tasuta maja katuselt katuseharja elektrituulikust...

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

3.TASUTA ELAMUD(vaid 20 000 krooni) ei ole enam vajadust maksta üüri-talgute korras ehitatud majad päästavad meie inimesi pangaorjusest s.o. kodulaenust,vaata www.savikodu.pri.ee Pange tähele,et ehitusmaterjalide peale kulub vaid umbes 20 000 krooni-Kui mitme kuu üüriraha on see summa linnas? Kui maksad kuus kolm tuhat krooni üüri siis kusagil kuue-seitsme kuu üüri raha asemel saaksid omale kodu kus poleks vaja maksta kellegile üüri...vaba ja odavat maad leidub palju.
4.TASUTA JURIIDILINE ABI:http://innojairja.blogspot.com/2009/12/pakun-tasuta-juriidilist-abi.html
http://innojairja.blogspot.com/2009/12/rootsi-pangad-liigkasuvotjad.html

5.TASUTA PANGANDUS ehk Islami pangad ei võta laenult intresse:
http://www.idara.com/store/islamic-books/english-books/banking-without-interest/prod_846.html
http://www.sustecweb.co.uk/past/sustec12-3/bank_operates_without_interest.htm

6.Elu läheb ropult kalliks:
www.riigikontroll.ee/.../ka_40070_riigi_tegevus_energiasaastu_saavutamisel_3.06.2009_lopp.pdf -

Rahvusvahelise Energiaagentuuri (IEA) 2008. a prognoosi kohaselt
tõuseb toornafta hind maailmaturul aastaks 2030 kuni 200 dollarini
tõuseb toornafta hind maailmaturul aastaks 2030 kuni 200 dollarini
tõuseb toornafta hind maailmaturul aastaks 2030 kuni 200 dollarini (1997
püsihindades 120 $). Elektrihind ühtlustub Põhjamaadega elektrituru
avanedes ja Eesti Energia prognooside kohaselt maksab elekter 2016. a
ligi 2,5 korda senisest enam
maksab elekter 2016. a
ligi 2,5 korda senisest enam
maksab elekter 2016. a
ligi 2,5 korda senisest enam
-elama jäävad vaid põllumaa omanikud sest varsti keegi ei jaksa osta toitu...

TASUTA ELEKTER VABASTAB SIND...
TASUTA ELEKTER ANNAB SULLE VABADUSE...
TASUTA ELEKTER ANNAB KÕIGILE TÖÖD...
TÄNU TASUTA ELEKTRILE SAAB TÄIDETUD LASTEGA KÕIK EESTIMAA KÜLAD...
elektritsaabtasuta.blogspot.com

Anonüümne ütles ...

No loodame, et peagi kiidab meid ka Pravda, Venemaa juhtiv ajaleht, vene-saksa gaasitoru lubamise tõttu oma territoriaalvetesse.

Anonüümne ütles ...

esimesele:

alles see oli kui üleriiklik meedia raporteeris, et Eesti on vana Euroliidu vaeseimale liikmele Portugalile järgi jõudnud ja juba möödagi läinud (SKP per capita).

vt.
http://www.ap3.ee/?PublicationId=89346fc6-72bc-4019-9845-6c8816f2d376

Anonüümne ütles ...

Shitcaseviirus möllab siin endiselt, kuidas tahaks selle hullu sõrmed seinakontakti toppida!

Ago Onia

jevlampi ütles ...

Ma püüaksin ikka eestis midagi ära teha. Alustagem sellest, et maailmas on rahakaid ja kiiksuga inimesi küll ja küll, kes mõningase au ja kuulsuse nimel on nõus meie mõistes müstilisi summasid loovutama. Väikese interneti-orgunniga saaks mõnes looduskaunis kohas praktiliselt terve omavalitsuse "kaaperdada", kui sinna tuua üle eesti mõnisada mõttekaaslasest inimest sisse koos maksurahaga. Kuigi maailm on igasugu kommuunide teket näinud samapalju, kui nende hukkugi, on peale juudi kibbutside ja amišite elamiste seni tegemist olnud "ühe mehe šõu" ja usu kokteiliga, mis on pagana plahvatusohtlik. Külma kõhuga eestlasi on kindlasti raskem kokku saada, kui lõunamaiseid tuliseid usuhulle, kuid praegune keeruline aeg on pannud paljud enda ja maailma peale teisiti vaatama... Arutada ju ikka võiks?

Anonüümne ütles ...

To Jevlampi..Hakkab looma! Su mõte liigub vajalikus suunas...Respect!

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Postkommunistliku maffia teenistuses.
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=361392

ecopoiss

Anonüümne ütles ...

no näed kui vahva. kui innoke saaks nüüd veel infot selle kohta, mis ingrid asjast arvab. siis oleks päris võis. aga ei saa kohe mitte teada.

Anonüümne ütles ...

Jevlampi ... et teeks riigis riigi?See on koerasaba raiumine.Probleem ei ole meie valitsuses ,probleem on inimeses ehk meie rahvuses nagu hakkab liikuma raha ja tekib võimutunne ,automaatselt algab omakasueest "võitlemine"!
Teeksin teisiti ja odavamalt.Luua tuleb paralleelvalitsus.Selleks tuleb teha weebileht kuhu tuleb tõstatada kõik Riigikogus arutusel olevad küsimused ning lasta rahval hääletada läbi ID-kaardi.Viitan sellega sellele ,et tänapäeva tehnika arengu juures ei ole vaja vanamoodsat riigisüsteemi kus me peame endi seast valima saadikud vaid iga riigi kodanik saab sõna võtta riigiasjdes ise.Olgu see siis kodaniku kohus kus nädalas korra torgatakse oma ID-kaart arvutisse ning tegeletakse riigiasjadega!Kõikide seaduste mis on inimkonna vastu, saab ainult MASSIGA!Kui tahame seda valutult siis on weebipõhine selleks parim!Oo jaa, kujutan ette kuidas seda weebilehte hakatakse maha kiskuma nagu enne EL-i hääletust kadus NETI-st interaktiivne ennetav hääletusüsteem aga uskuge mind ,käputäis ei saa vastu miljonile!

Anonüümne ütles ...

Rubriik..Lugeja tahab teada.

Kui tuleb Päästja Euro, kas siis töötud hakkavad ka saama keskmiselt 1000 eurot kuus, kuni tööd leiavad, nagu mujal Euroliidu riikides?

iluspoiss