laupäev, 2. jaanuar 2010

Ettevõtjate jaoks hullem möödas, tavainimeste jaoks hullem alles ees


Väljavõte Äripäeva veebist.

Ettevõtjate jaoks oli kõige hullem 2008. aasta sügis. Kus pangad lõpetasid justkui lõigatult laenu andmise ning kõik jäid kõigile võlgu, ma mõtlen siin ettevõtjaid. Kes moodustavad vaid 5% elanikkonnast. Nende jaoks oli raske aasta tagune aeg, mis neelas säästud, sest raha sisse ei tulnud, ent kohustused nagu töötajate palgad tuli välja maksta. Mistõttu laiemale üldsusele jäi see paljuski nähtamatuks. See häda või kriis, mis ettevõtjaid tabas.

Ent nüüd, aastase nihkega on kriis jõudnud alles inimesteni, kes on pidanud kogema kas palga vähendamist või lausa koondamisi, sest ettevõtjatel pole raha palga maksmiseks ega töökohtade loomiseks. Ja kui ettevõtjate jaoks on tõesti hullem möödas, sest valusad otsused on ära tehtud, siis tavainimeste, samuti valitsuse jaoks, paraku, on hullem alles ees. Ehk siis, nende 100 000 või enama töötu säästud ja rahanatuke saavad otsa ja valusad otsused ootavad alles tegemist. Valitsus peab maadlema üha väiksemate eelarve tuludega. Poliitikuid ootavad ees karmid otsused, kuidas muuta kogu riiklik asjaajamine efektiivsemaks olukorras, kus samal ajal tuleb üleval pidada ligi 100 000 tööta inimest, et neil oleks süüa ja peavari. Pole ime, kui veel tänavu tulevad erakorralised valimised nagu Economist ennustas: juhtiv valitsuspartei Reformierakond on olnud efektiivne euro kasutuselevõtu puhul, ent jääb jänni lihtsate inimeste huvide eest seismisega.

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Õnneks oli endal taipu säästusid korralikult koguda mitmeid aastaid, nii et elame üle, kui kriis just üle 5 aasta järjest ei kesta.

TASUTA VESI JA ELEKTER KÕIGILE!

Edu.

Anonüümne ütles ...

Milleks s22stud kui k6ik saab olema tasuta? Iiri elektrikalkun lubas et nii saab olema.

Anonüümne ütles ...

Eks Islandil olegi ju soe vesi ja küte tasuta tänu kuumavee geisritele.
Aga täna käis uudistest läbi, et iga islandlane peab maksma 18 000,- eurot pankade võlga.

TASUTA VESI JA ELEKTER KÕIGILE!

Anonüümne ütles ...

kommige ka aastasita valimist r2 es!

Anonüümne ütles ...

Ei usu selle euro tulekusse ega ka sellega millegi paranemisse.Miks seda eurot siis varem ei tahetud kui majandus õitses?..küll laenudest aga ikkagi!Üks on aga selge ,et kui majandus käib põhja siis devalveerimine on 100% ja seda teeb libekeelne reform eurole üleminnes ,sest nemad kursi üle otsustada ei saa!Millega siis tagatakse jällegi kuulsus ja au valijate ees!
Teine asi ,milleks see "eurolaul" söögi alla ja peale kõlab on tüüpiline reformi trikk!Tähelepanu juhtimiseks!Ja seda tagaplaanil toimuvast EE erastamisest.Ei ole raske arvata kelle kätte lähevad enamusaktsijad ja kui enne maksis EE riigieelarvesse kopsakaid summasi siis edaspidi rändab see erataskusse.Samuti teavad nad ,et sigaduste eest tuleb ka maksta aga energijamonopoli omanikena tähendaks see igavest võimu!
Eesti ettevõtted aga enamus lõpetavad ja jätkuvalt ka 2010!Sest maksukoormus on liiga kõrge ,see on loll jutt mingist ülimadalast maksukoormusest!Artikli ainuke õige fakt ,et ka riigiettevõtetel läheb raskeks siis seda kohe kindlasti kuid mitte töötute ülapidamisega vaid riigiettevõtte enda finantseerimisega!Valitsus kulutab liiga palju ega taju midagi hetke olukorrast!

Anonüümne ütles ...

Eesti on üks kolmest suurima tööpuudusega riigist Euroopa Liidus!
Joomises 2. koht.
5. koht südamehaiguste tabelis (maailma mastaabis).
Selle aasta lõpuks on töötute arv üle 200 000 ja töötute arv suureneb veelgi.
Eesti-taolise riigi jaoks on optimaalne, kui iga teine tööeas olev isik on töötu.

töötupoiss

Anonüümne ütles ...

Mis saab siis kui 100 000 töötut ei saa enam 925 kroonigi kuus, sest 6 kuud saab läbi? Tuleb Toiduhankimise öö! Hirmus mõelda!

pronkspoiss

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

See euro tulek on üks samm lähemale kiibistamisele.Tundke selle üle rõõmu sest koduloomad peavadki olema kiibistatud ehk nummerdatud.
Inno tahab olla kiibistatud seepärast ta tunnebki rõõmu euro tuleku pärast.
ELU ILMA ARVETETA- No bills anymore! ehk mida tähendab vabadus ja sõltumatus?

Vaba on see inimene kes ei pea ostma kütust ja maksma transpordi eest,ei pea maksma toasoojuse ja elektri eest,ei pea maksma kodulaenu ja üüri eluaseme eest,ei ole sunnitud ostma toitu,ei allu meedia ajupesule ja riigivõimude sigadustele(ei maksa selliseid makse mida riigipiruka lähedal olevad mõned jätised on kehtestanud seaduseks)on lojaalne Eesti rahvusele aga mitte korrumpeerunud riigivõimudele mis teenivad võõrvõime,ei ole sunnitud igal sammul kellegile või mingi teenuse eest maksma ja ei pea kellegi heaks tegema tööd,elab oma unistuste järgi ja viib neid ellu jne.

Ennemuistsel ajal inimesed kodustasid metsloomi aga veidi hiljem juudid kodustasid inimkonna...nad korraldasid terves maailmas elu sedasi,et igaüks peab rügama tööd teha või äri ajama nii,et higipull otsa ees aga ikka on igaüks kellegile võlgu,ikka peab rabama nii nagu orav rattas,igal sammul tuleb tasuda arveid-seda nimetatakse monetarismiks,kapitalismiks,liberalismiks-selletõttu kõik elanikud üle maailma teenivad pankade kaudu juute...sestap tulebki teha sedasi,et enam keegi ei peaks maksma arveid...elu ilma arveteta on lahendus kõigele...
Religioonid on ju kah tehtud sel eesmärgil,et inimesed näiliselt leiaksid väljapääsu materiaalsest elust aga tegelikkuses jääksid sõltuvateks igasugustest arvetest ja nende kaudu pankadest-juutidest,vaata:
http://dulgerius-taliskitsingublogi.blogspot.com/2009/07/siioni-tarkade-protokollid.html
Youtube:a.David Icke-Big Brother b.The Money masters c.Money as debt
www.thezeitgeistmovement.com www.thevenusproject.com
UUDISED ILMA AJUPESUTA ehk pööbli peedistamiseta-Nõmme raadio www.nommeraadio.ee

Ma teen ettepaneku Eesti meediale kirjutada artikleid ainult sellest kuis inimesed peaksid korraldama oma elu sedasi,et nad ei peaks maksma arveid,ei elektri,ei gaasi,ei peaks maksma kodulaenu,ei peaks ostma kütust,ei peaks maksma makse,ei peaks ostma süüa jne.Kõike seda on võimalik korraldada ja selleks tuleb rääkida aina neist
toredaist viiest asjast mis toob inimesed tagasi küladesse ja täidab kõik külad lastega,ning annab kõigile tööd:
1.TASUTA ELEKTER-katuseharja elektrituulikutel(Rooftop windturbines) ja päikesepaneelidel peale tasuvusaja möödumist hakkab jooksma tasuta elekter.Majanduskomisjon andis rohelise tule tasuta elektrile s.o. iga mees võib asetada oma maja või ühistu maja katusele katuseharja elektrituuliku ja siis tasuvusaja möödudes hakkab jooksma tasuta elekter:Majanduskomisjon andis rohelise tule elektrituru avamisele http://www.e24.ee/?id=200694
Iga mees võib ise ehitada katuseharja elektrituuliku,materjalide

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

2.PEAAEGU TASUTA TRANSPORT-elektriautod ja elektriveoautod vajavad ju vaid elektrit aga elektrit saab tasuta maja katuselt katuseharja elektrituulikust...
3.TASUTA ELAMUD(vaid 20 000 krooni) ei ole enam vajadust maksta üüri-talgute korras ehitatud majad päästavad meie inimesi pangaorjusest s.o. kodulaenust,vaata www.savikodu.pri.ee Pange tähele,et ehitusmaterjalide peale kulub vaid umbes 20 000 krooni-Kui mitme kuu üüriraha on see summa linnas? Kui maksad kuus kolm tuhat krooni üüri siis kusagil kuue-seitsme kuu üüri raha asemel saaksid omale kodu kus poleks vaja maksta kellegile üüri...vaba ja odavat maad leidub palju.
4.TASUTA JURIIDILINE ABI:http://innojairja.blogspot.com/2009/12/pakun-tasuta-juriidilist-abi.html
http://innojairja.blogspot.com/2009/12/rootsi-pangad-liigkasuvotjad.html

5.TASUTA PANGANDUS ehk Islami pangad ei võta laenult intresse:
http://www.idara.com/store/islamic-books/english-books/banking-without-interest/prod_846.html
http://www.sustecweb.co.uk/past/sustec12-3/bank_operates_without_interest.htm

6.Elu läheb ropult kalliks:
www.riigikontroll.ee/.../ka_40070_riigi_tegevus_energiasaastu_saavutamisel_3.06.2009_lopp.pdf -

Rahvusvahelise Energiaagentuuri (IEA) 2008. a prognoosi kohaselt
tõuseb toornafta hind maailmaturul aastaks 2030 kuni 200 dollarini
tõuseb toornafta hind maailmaturul aastaks 2030 kuni 200 dollarini
tõuseb toornafta hind maailmaturul aastaks 2030 kuni 200 dollarini (1997
püsihindades 120 $). Elektrihind ühtlustub Põhjamaadega elektrituru
avanedes ja Eesti Energia prognooside kohaselt maksab elekter 2016. a
ligi 2,5 korda senisest enam
maksab elekter 2016. a
ligi 2,5 korda senisest enam
maksab elekter 2016. a
ligi 2,5 korda senisest enam
-elama jäävad vaid põllumaa omanikud sest varsti keegi ei jaksa osta toitu...

TASUTA ELEKTER VABASTAB SIND...
TASUTA ELEKTER ANNAB SULLE VABADUSE...
TASUTA ELEKTER ANNAB KÕIGILE TÖÖD...
TÄNU TASUTA ELEKTRILE SAAB TÄIDETUD LASTEGA KÕIK EESTIMAA KÜLAD...
elektritsaabtasuta.blogspot.com

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kuulge,mulle tundub,et ma teen edusamme:)))

http://ttysak.blogspot.com/2009/12/christmas-with-ttu-sak.html#comments

Tore küll jah aga millal hakkate pidama kursusi päikesepaneelide kokku klopsimiseks?

Priit ütles...

Kui tekiks veel rohkem huvilisi, siis võiks kasvõi homme kursuse pakkumisega alustada:)
leiad 5 huvilist ning kursus on Sinu!

ps! Räägin ainult enda(Priit Pikk) eest!
21/12/09 18:52

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Hiina soovib olla tootmispõhine http://www.e24.ee/?id=204867&com=1&lk=2
27.12.2009 10:18
inseneR : 26.12.2009 13:36
kammkala :# kas see ongi see kurikuulus raudtee patent, mille hiinlased Siemensilt varastasid? #

Hiina soovib olla tootmispõhine ning seega jõukas ja kõrge teaduse ja hariduse tasemega. Nad ei alustanud seega ka ronginduses teadusuurimuste tegemisest, vaid rongide tootmisest. Kui kaasaegsete rongide tootmine käib ja sellega koos käib ka tootearendus, siis tekitab see tootearendus väga asjalikke teaduslikke probleeme ülikoolilaboreile.
Eesti on seni põlanud tootmist ning püstitanud teadmistepõhisuse loosungi. Sellega ollakse määranud ennast vaesusesse ja kehva teaduse ning haridusega riigiks, mille kehvalgi teadusel puudub väljund omamaisesse tootmisesse, mis kasvõi korvaks teadusele tehtud kulud.
Oleks Hiina alustanud teadusest, aga mitte tootmisest, siis treiks nad vaestena tänase päevani artikleid ning nende artiklite tulemusi rakendaks jõukad tootmispõhised maad: Korea, Jaapan, USA, Rootsi.
-1 -1 +1 +1
27.12.2009 10:22
inseneR : 27.12.2009 08:10
rongisõit #: Raudteest on kasujuhul kui on vaja palju samas suunas vedada.#

Et oleks mida vedada, selleks peaks olema tootmine.