neljapäev, 21. jaanuar 2010

Gruusia eksportveinid on Saakašvili pere erabisnis

Üks kommentaar Postimehe veebist:

Genotsvale Galauri : Gruusia majanduselu on väga kummaline. Käisin just enne augustisôda Gruusias- Venemaa just lôpetanud Gruusia veinide ja mineraalvee impordi. Kauplused olid veinist pungil, kuid ostma ei kutsu- ikkagi keskmise veini eest tuleb välja käia 10 -14 eurot- ja seda Gruusias, kus keskmine kodanik saab alla 400 euro palka! Batumis leidsin ühe väga mônusa väikese veinikaupluse, mis kuulus Gruusia vanuselt 2. veinitööstusele. Pudelid oli kaunilt pakitud ja kvaliteet tôesti hea- parem kui Telianil. Kaupluses oli väike külalisteraamat- kus kenasti ka Mart Laari pilt samas kaupluses veini mekkimas ja visiitkaart, kus oli Gruusia vapp ja kiri: Advisor of President of Republic of Georgia.
Küsisin, poe omanikult, et miks nad oma head veini välja ei vii- nt. Odzaleshi, Kindzmarauli ja meega Kagor olid suurepärased? Mees vastas, et ei saa, sest ekspordiks peab saama Gruusia valitsuselt litsentsi, aga seda saavad vaid need, kellele president loa annab- näiteks Teliani, mida juhib Mihail Shakashvili vend. Teised on pandud olukorda, kus tuleb kas firma müüa, vôi vireleda investeeringuteta ja turuta. Mees pakkus kaasa ka oma veinide hinnakirja, mis hulgi ostes (alates 1000 pudelist) oleks ca 4,5 USD pudel. Väljaviimne jääks aga ostja oma kaela, hind on Gruusias laos selline. Sellepärast on ka meie kauplustes Gruusia veinide valik kehv ja hinnad laes, et Shakashvilide perekond teeb nii äri. Kuidagi ei tahaks neid veine ostes nende äri toetada, kui tead, et samalt maalt saaks ka paermat ja odavamalt.

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma parem joon pigem enda või Inno uriini, kui seda shaakali viinamarjamahla mida Eestis ropu rahaga müüakse.

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

naised saunas rääkisid...

Anonüümne ütles ...

tundub asjalik info gruusia tõelisest olukorrast

Anonüümne ütles ...

22.41 tahad olla mina, ole, ma võtan omale uue pseudonüümi, vana hakkaski juba tüütama, mõne arust oli see tobe ja pedelik ka, ole hea, see nimi on nüüd sinu, anna tuld, uus iluspoiss!
Pöörake pilgud tulevikku! Seda kergem on teile kuklasse virutada.

endine iluspoiss, tulevane...???

Anonüümne ütles ...

innule tundub iseenda jutt alati sjalik olema....

Anonüümne ütles ...

Sperma ei ole vein, mis seistes paremaks läheb!
Regulaarne seks (ka masturbatsioon) stimuleerib munandite ja eesnäärme tööd – nad töötavad intensiivsemalt ja nende töö lõpp-produkt on kvaliteetsem. Arvatakse, et viljakuse ja sperma kvaliteedi seisukohalt on parim intervall seksiks kord 3 päeva tagant. Kui sul aga pole plaanis järglasi soetama hakata võid rahumeeli tihendada oma graafikut (minimaalselt kord päevas).

ingrid

Anonüümne ütles ...

Vala teile mõlemale klaas veini ja rääkige, mis teid erutab ja usu, võite end tabada nende fantaasiate elluviimiselt kiiremini kui arvasite.

ingrid

Anonüümne ütles ...

Kallid kommenteerijad.
Situme endale näkku ja kirume Innot rohkem kui eile.

iluspoiss ingrid

Anonüümne ütles ...

irja ära ropenda

Anonüümne ütles ...

Kuda "elu hammasrataste vahele jäänud" stalinismiohver Liis Haavel ennast tunneb, Irja? Paari nädala pärast siis minek aparheidirezhiimi koonduslaagrisse Harkus? Siis saate hakata siin karjuma: vabadust Liisile!

Anonüümne ütles ...

Mulle rääkis möödunud nädalal saunas - ausalt - üks venelane, et tema käinud Musta mere ääres suvitamas ja saanud kokku ka sugulasega, kes töötas seal kohalikus veinitehases. Ja too sugulane rääkis, et tehases, kus ta töötab, tehakse väga paljusid veine - pulbrist! PULBRIST! See pulber on samasugustes kottides nagu tsemendikotid. Ja ei mingit aastaid laagerdamist, milleks? Ja kogu kraam on üks ja sama. Kõik võetakse ühest pütist ning pudelitele lähevad peale erinevad sildid. Tehnoloogia teeb selle asja ära paari päevaga. Nii et - ostame aga edasi igasugu kalleid veine. Ptüi, raisk!