laupäev, 23. jaanuar 2010

Hoopis Venemaa jõuab 15 aastaga 5 rikkama hulka!


Väljavõte Postimehe veebist.

Kuigi Eestis arvatakse, et Eesti on maailma naba ja peagi võimsaim riik maailmas, maailma valitseja, peavad rahvusvahelised spetsialistid perspektiivikamaks hoopis Venemaad. Ehk riiki, mille Eesti poliitikud on millegipärast üldse maha kandnud, seda eriti just kaubanduspartnerina.

Tundub kuidagi kummaline, või isegi skisofreeniline, et kui sul kõrval on väga kiiresti arenev kullaauk, teha kõik selleks, et sellega kõik suhted katkestada ning teha koostööd nendega, kes külvavad häda ja viletsust. Kui mõni inimene nii käituks, peetaks teda hulluks, kui seda teeb aga riik, siis millegpärast kiidetakse takka.

9 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

http://www.nordicheat.fi/maalampopumppu
http://www.nordicheat.fi/maalampopumppu
Maalämpöpumppu
PDF Tulosta Sähköposti

Maaperän käyttäminen lämmönlähteenä on hyvin perinteinen lämmönkeruutapa Suomessa. Maalämpö, joka on maahan varastoitunutta aurinkoenergiaa, antaa sinulle lämpöjärjestelmän, joka on erittäin luotettava ja toimii hyvällä lämpökertoimella. Saat siis pienellä määrällä sähköä paljon ilmaista energiaa.

Maalämpöpumppu on ilmastoystävällisimpiä ja energiataloudellisimpia tapoja lämmittää vesikiertoisia kiinteistöjä. Käytännössä tämä tarkoittaa vesikiertoisesti lämmitettäviin taloihin noin 70 % säästöjä lämmityskustannuksista öljy- ja sähkölämmitykseen verrattuna. Niinpä ei olekaan ihme, että peräti 40 % uudisrakentajista valitsee maalämmön.
Maalämpöpumpun toiminta

Lämmön kerääminen maasta tapahtuu maaperään, kallioperään tai vesistöön asennetulla lämmönkeruuputkistolla. Maalämpöjärjestelmässä lämpö siirretään maasta/vedestä lämpöpumppuun näissä kiertävän keruuputkiston ja 30 % teollisuusetanolin välityksellä.

Lämpö tuodaan lämmönkeruuputkistolla itse maalämpöpumpulle. Maalämpöpumpulla lämpö siirretään kompressorissa kiertävään toiseen nesteeseen, joka kiertää myös lämmitettävän lämmitys- ja käyttöveden kautta. Tämän kompressorin sisällä kiertävän nesteen lämmönnousu maksimoidaan painetta alentamalla, jolloin esimerkiksi maan alla esimerkiksi vain kolme astetta noussut lämpötilan nousu saadaan käyttöveteen mennessä 65 °C asteeseen. Lämmön luovutuksen jälkeen kompressorin sisäisen nesteen paine palautetaan ennalleen, ja hakemaan uutta lämpöä uudesta maan alta tulleesta esimerkiksi kolme astetta lämmenneestä vedestä.

Mikäli esimerkiksi ankaralla pakkastalvella maalämpöpumpun maan alta ottaman lämmön määrä ei riitä, maalämpöpumpuissa on yleensä sähkövastukset, joilla tarvittava lisälämpö tehdään suoraan sähköllä lämmitys- ja käyttövettä lämmittämällä.

Maalämpö pystyy käyttämään monia lämmönlähteitä, joihin lämmönkeruuputkisto voidaan asentaa lämpöä keräämään. Perusidea on kuitenkin kaikissa sama; vesi kiertää putkistossa, joka menee kallion sisään poratussa kaivossa, meressä, lammessa tai pellossa, ja koska maan tai veden alla on talvella lämpimämpää kuin maan pinnalla, saadaan lämpöä keruunesteeseen lämmön siirtymisilmiön lämpimämmästä kylmempään avulla.
Kallio maalämmönlähteenä

Viimeaikoina Suomessa yleistynyt tapa kerätä maalämpöä on ollut rakennuksen viereen poratulla porakaivolla. Kallioon porataan pystysuora porareikä, joka toimii lämpökaivona. Porauksen syvyys riippuu lämmön tarpeesta sekä vedentuottokyvystä sekä pohjaveden pinnan tasosta. Lämpökaivo sopii hyvin pienille tonteille, sillä lämpökaivo ei vaadi paljon pinta-alaa ja se voidaan porata lähelle rakennusta. Maalämpökaivo ei vaadi mitään huoltoa ja maalämpökaivon suojakansi voidaan peittää, jolloin pihalle ei koidu minkäänlaista esteettistä haittaa.
Vesistöt maalämmönlähteenä

Vesistön käyttäminen maalämmönlähteenä on hyvä silloin kun rakennuksen välittömässä läheisyydessä on tähän soveltuva vesistö. Järvet, lammet sekä merenrannat, jotka ovat vähintään 2 metriä syviä, sopivat käyttöön lämmönlähteeksi. Vesistöstä voidaan ottaa lämpöä joko käyttämällä vaakaputkistoa tai pumppaamalla järvestä suoraan lämpöpumpun höyrystimeen.
Maaperä maalämmönlähteenä

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Maaperän käyttäminen lämmönlähteenä sopii erinomaisesti avariin ja puuttomiin tontteihin, vaikkakin jo asennettu lämmönkeruuputkisto ei häiritse puutarhanhoitoa. Usein kuvitellaan, että maaputkisto vie paljon tilaa tontilta, mutta esim. 150m2 rintamamiestalo joka kuluttaa noin 3m3 saastuttavaa öljyä vuodessa tarvitsee puutarhasta maaputkistoa varten tilaa vain noin 350m2. Maaperää lämmönlähteenä käytettäessä putkisto kaivetaan kulkemaan yli 1,5 metrissä eli routarajan alapuolella. Putkistoa tarvitaan noin metri/kulutettu lämmitysöljylitra tai 10 kWh lämmityssähköä. Huomaathan, että kuivassa maaperässä kuten hiekkamaassa tarvitaan pidempi lämmönkeruuputkisto kuin mitä esimerkiksi kosteassa savimaassa. Myös talvisin lumettomat alueet, jotka eivät saa lumesta suojaa ilmassa olevalta pakkaselta, vaativat pidemmän lämmönkeruuputkiston. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat parkkipaikkojen alla kulkevat lämmönkeruuputkistot. Kuivan ja kostean maaperän lämmönkeruutehon ero on 30 – 40 %.
Maalämpöpumpun asennus ja huolto

Inno ütles ...

ULAle:

Viimase 1000 aasta jooksul on eestlane saanud Saksamaalt samapalju paska krae vahele kui Venemaalt. Kas mälu on tõesti nii lühike?

Pealegi on sakslane eestlaselt iseseisvuse võtnud ja venelane on selle tagasi andnud.

Ma käisin küll kroonus vene ajal, olen lisaks sellele Venemaa läbi sõitnud ja võin väita, et tunnen Venemaad sinust paremini. Aga ma olen piisavalt mees selliste asjadega mitte kekutada.

Anonüümne ütles ...

Inno ja Irja võiksid varakult selle suure rikkuse poole astuma hakata... aga ajakirjaniku ametit ärge sääl praktiseerige - sellised tegelased pekstakse seal läbi ja vägistatakse harjavarrega. Sellist saatust ei soovi isegi teile niiet elage edasi ja proovige ansip kuidagi välja kannatada.

Anonüümne ütles ...

Kui Venemaa juhtimist jätkab Putler, siis seda küll ei juhtu. Tegelt ei juhtu ka kellegi teise juhtimisel. Majandus, mille pea-aegu ainsaks kasumlikuks tegevuseks on nafta ammutamine, pole jätkusuutlik (nafta saab otsa, mis nad siis peale hakkavad - paljas ja näljas). Analüütikute (eriti nende läänepoolsete) hulgas on igasugu tainapäid, tasu kõike õlleklaasi taga öeldut uudisena üles korjata.

Anonüümne ütles ...

Putin on võimul 11 aastat.
On`s Eestile järele jõutud:)


Ei, Eesti on veelgi rikkamaks Venemaast saanud....

Ja nii edasi.

Venemaal ei ole šanssi, kuna tegutsetakse impeeriumina suure vaesuse olukorras. Mitte ei korjata rikkust , vaid raistakse rikkus ära impeeriumiasjakeste peale: sõjavägi, propaganda, varastamine jne.

Anonüümne ütles ...

Miks küll on blogipidajad liigitanud selle sissekande teemasse poliitika ja äri? On aeg laiendada teemade hulka! Näiteks huumor ja luulud! Huumor on ka selle pärast hea lahterdus, et kui tunnete haigushoogu peale tulevat ja ikkagi peate vajalikuks mingi kirjutise üllitada siis huumori teemasse lahterdades ei hakka ükski kapokoer haukuma:) auuuu

Anonüümne ütles ...

http://larussophobe.wordpress.com/2006/05/14/top-10-russophile-myths/

http://larussophobe.wordpress.com/2006/06/19/why-is-lr-a-russophobe-why-arent-you/

10. MYTH: Boris Yeltsin was loved by the ignorant West but hated by Russians.
REALITY: When Yeltsin told Russians to vote for Putin, they did so without hesitation.

9. MYTH: Russia is an oil superpower.
REALITY: Russian oil is worth pennies per capita, many countries have much more. Oil is a very bad, harmful thing for Russia, much more of a curse than a blessing, because it dilutes the need for immediate reform.

8. MYTH: Russia tried democracy and it failed.
REALITY: Russia has never once had a true contested election.

7. MYTH: Russia tried capitalism and it failed.
REALITY: Russia has never been governed by anyone other than a king or a person raised under Communism. It has certainly never been governed by a capitalist.

6. MYTH: Russia is the land of great literature and science.
REALITY: America, famous as a land of hillbilly morons, has far more Nobel prizes for science and literature than Russia.

5. MYTH: Russia is the innocent victim of foreign enemies.
REALITY: Far more Russians have been killed by Russians than by foreigners.

4.MYTH: Russia belongs on the G-8 because of its nuclear strike force.
REALITY: Giving Russia props because of its nuclear weapons encourages the development of such weapons, and hence violates the fundamental principles of non-proliferation.

3.MYTH: Russia is important because of its land mass.
REALITY: Russia’s territory is even more harmful to its interests than the oil that lies under it. Russia’s efforts to hold and control that territory are destroying the nation, because the job is simply far beyond Russia’s puny means.

2.MYTH: Russians are brave, and have shown it struggling against winter and invaders.
REALITY: Russians are extraordinary cowards, and have shown it in consistently refusing to oppose their own government. Russians fought foreign invaders because the were more afraid of their own government than those invaders, and because of their latent hatred of foreigners. Russians live with the climate because they have no choice.

1.MYTH: Russia will be great in the future.
REALITY: People have been saying Russia will be great in the future for nearly a thousand years. And every year, Russia keeps getting worse.

Thanks for reading La Russophobe !

Inno ütles ...

ULA 12:46:
no aga miks siis sakslast kummardatakse?