neljapäev, 28. jaanuar 2010

Isade vastane sõda on saanud uue pöörde


Väljavõte Postimehe veebist.

Ühiskonnas käib juba aastaid isade-vastane sõda, kus siis vanemate lahkumineku korral jäetakse lapsed kohtu kaasabil ema juurde ning isale lapsi ei näidata, selle asemel mõistetakse neilt välja võimalikult suur elatis. Ning kui isa sellega jänni jääb, avalikustatakse tema nimi "rongaisade" nimekirjas, nagu selgub Postimehe artiklist.

Kui nii, siis võiks üles panna ka nimekirja neist emadest, kes oma lapsi isale ei näita. Esimene nimi võiks seal olla INGRID VEIDENBERG, kes pole enam kui 4 aasta jooksul teinud midagi selleks, et isa oma lapsi näeks, vastupidi, teinud selleks kõikvõimalikke takistusi.

Süsteem on pärit nõuka ajast, kus nn alimente kasutati karistusvahendina lahutuse "eest", millega ühiskond, või pigem totalitaarne riik püüdis abielusid vägisi koos hoida. Sellisel keskaja kombel, kus abielurikkujaid-lahutajaid kividega surnuks loobiti. Kõik töökohad olid riiklikud ja isad pidid nii või teisiti maksma, mis neilt oli välja mõistetud. Või siis püsima, hambad ristis, abielus edasi. Mis omakorda sünnitas perevägivalda. Nüüd, vabamal ajal, kus lahutus pole enam kuritegu, on süsteemi teine, alimente puudutav pool jäänud endiselt samaks. Mis siis on viinud massiliste alimentide võlgnevusteni, kuna riigil pole enam kontrolli isade sissetulekute üle. Mistõttu emad on leidnud isadele uue karistusvahendi: nad ei näita isadele lapsi, mis on kuritegu nii isade kui laste suhtes, ent millele kohtud vaatavad läbi sõrmede.

Kokkuvõttes õhutab riik üha enam vaenu endiste kaasade vahel, selle asemel, et otsida lepitust, ja kannatajaks on loomulikult lapsed, kes ei näe oma vanemaid ja kes peavad elama kitsikuses.

Mis on lahendus? Nagu kohvikus on korduvalt juttu olnud, on lahendus eraldi perekonnakohus (koos pere-kohtunike ja pere-advokaatidega), kus pole "võitjaid" ega "kaotajaid", vaid kus lahutuse korral leitakse mõlemaid pooli rahuldav lahendus. Kus isad ning enamd saavad lastega koos aega veeta ning oleks seoses sellega motiveeritud ka lastega seotud kulusid katma.

29 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis mõttes isade vastane? Sinna pannakse üles ka need EMAD, kes elatist ei maksa. Aga see, et Inno kohe pärast sellise uudise leidmist arvutit tallama kukkus, oli ju nii ettearvatav. Igatahes ei õnnestunud tal selles auväärses nimekirjas esimesele positsioonile platseeruda.

Inno ütles ...

Pange siis mõne ema nimi ka üles, ma tahaks seda kohe näha.

Anonüümne ütles ...

Kas arvad tõesti et neid üksikuid emasid, kellele elatis määratud on, et neid kotib see nimekirjas olek?
Innol on väga õige tähelepanek selle looga!
Selline meeste kottimine tekitab ainult suuremat vastuseisu ja varsti on sellise juhtumi puhul mõni veresaun tulekul.
Kes siis vastutab sellise riikliku represiooni eest, kui mõnel töötule isale ex naine kriminaalkaristust nõuab, et see lastele pappi ei suuda köhida?
Arvate, et Inno Tähismaa on ainus, kellelt 7500.- kroonine summa on välja mõistetud?
Usun, et nii mõnigi endine ehitaja, kes sai 30-50 000 palka, maksis samas suurusjärgus. Aga nüüd töötuna paneme seltsimees Rein Langiga VANGLASSE, prii toidu peale.
Kriminaliseerime Eestis veel ja veel asju ja tegevusi, et saaksime rohkem vange ja probleeme rahvale.

Anonüümne ütles ...

Väga õige, et teevad. Kõik mehed, kes oma naise primitiivset, madalat ja loomalikku seksi pakkuva lehtsaba pärast maha jätavad on faktiliselt kurjategijad!

Kui palju on mehed naisi alandanud, mõnitanud ja siis vahetanud nad noorema ja madalamat seksi pakkuvama isendi vastu.

Ja milline isa saab olla selline madalat ja räpast korralikkusele eelistav meessoost olend? Mida suudab selline mees oma lastele õpetada? Hooramist, litutamist ja naise alandamist.

Sina Inno oled leidnud endale naise, kes naudib neidsama madalaid ja loomalikke asju, nagu sa ise. Suur osa naisi aga on loomalikust seksist kõrgemad ja tahavad ka oma lastele kõrgemaid ja puhtamaid väärtusi õpetada.

Hellus ja õrnus, hoolitsus ja lugupidamine, austus ja vaimsus - need on naiselikud väärtused ja need on kõrged väärtused. Mida tahab aga mees? Primitiivset, loomalikku, lihalist pano ja kehamahlade vahetamist.

Mees on naisest sadu kordi madalam!

Ja õieti teevad, et paljastavad mehed kõiges nende räpasuses ja madaluses.

Anonüümne ütles ...

mõrvarite nimesid ei tohi kusagil veebis avalikustada, (nõrganärvilised võivad solvuda), aga nn alimentidest kõrvalehoidjaid nuheldakse igaveseks interneti häbipingiga. Ometi on sageli need lood väga keerulised.
Seega mõrvarid andmekaitse hõlma alla, aga trammijänesed Raekoja Platsi tomatitega pildumiseks.....

Anonüümne ütles ...

See, et täna, kui üleval on ainult üks nimi, ja see on "isa" ehk siis mehe oma, näitab muidugi kisendavat ebaõigust!
Muide, vene ajal pidid ajalehes nn miilitsaveergu kokku panevad inimesed väga rangelt jälgima, et ntx kainestusmajja kukkunute nimekirjas oleks vene ja eesti nimed tasakaalus, mis tegelikult tähendas seda, et eesti nimesid võis alati rohkem olla, aga vastupidi mitte mingil juhul. Kui mõni ajakirjanik selle vastu kogemata eksis, süüdistati teda poliitilises lühinägelikkuses.

Anonüümne ütles ...

Kui oled korteriühistule võlgu, siis seda nimekirja ei tohi isegi maja trepikotta üles riputada.

Anonüümne ütles ...

Kui nii, siis võiks üles panna ka nimekirja neist emadest, kes oma lapsi isale ei näita. Esimene nimi võiks seal olla INGRID VEIDENBERG, kes pole enam kui 4 aasta jooksul teinud midagi selleks, et isa oma lapsi näeks, vastupidi, teinud selleks kõikvõimalikke takistusi.

kannata ära see aeg lihtsalt praegu inno. mida vanemaks need su väiksed värdjad saavad, seda raskem on kurjal nõiakuningannal ingridil piirata nende suhtlemisvajadusi sinuga. kui ta saab piirata sinu ligipääsu lastele, siis laste ligipääsu piiramine sinule saab tal olema üha keerulisem mida aeg edasi läheb ja mida selgemalt su värdjad ise avaldavad soovi sinuga kokku saada.

minu soovitus sulle on lihtsalt rõhuda siin blogis sellele, et näidata kui hea isa sina oled ja vähem mustata ja sarjata ingridit. rõhuta just oma positiivseid, mitte vastase negatiivseid külgi.

Anonüümne ütles ...

Seda oled sa küll ise endale teinud, et sa lapsi ei näe.Nii alatut ja mölaklikku meest nagu sina ma pole kuulnudki.
Piisab kui lugeda su blogist kolme postitust, on selge, et sind on parem lastest eemale hoida. Ja olen veendunud, et lapsed on piisavalt suured, et mitte tahtagi sust midagi teada.
Kui sa ennast oleks normaalselt ülal pidanud, ei teeks ingrid sulle mingeid takistusi ja ilmselt oleks ka raha suhtes võimalik kokku leppida. Alul ju oli. Aga siis algas sitapildumine, rusika toppimine sinnasamusesse, eksnaise ja tema kõikide sõprade arutu mustamine - loomulikult teeb naine ka midagi enda kaitsmiseks.

Anonüümne ütles ...

missuguseid takistusi on Ingrid 4 aasta jooksul Sulle teinud???

Inno ütles ...

Näiteks loopis väiksemat last nagu kaltsukotti Irja sülle, sõnadega: "Sähh, võta!", nii laps nutma puhkes ja laste enda juurde võtmine muutus traumeerivaks eriti lastele.

Kui käisin Tallinna kodus, et lapsi näha, tiris ta mind voodisse ja püüdis vägistada. Ühesõnaga, muutis lastega suhtlemise võimalikult tülikaks.

Kui lapsed tagasi viisin, siis kukkus hüsteeritsema, nii et lapsed nutma puhkesid.

Inno ütles ...

Pärast seda pole teinud ühtegi liigutust selleks, et ma lastega saaksin kohtuda. Tõsi, ühekorra helistas ja kutsus, kui vanem poiss oli haige, ent ma ei pidanud võimalikuks hakata haiget last piinama järjekordsete hüsteeria-hoogude tunnistamisega. Ma ise lootsin, et inimene rahuneb maha, ent kui ma enam näole ei andnud, alustas väga räpast võitlust kohtus, kasutades advokaatide palkamiseks minu poolt talle jäetud raha, millele ma vastasin ennast kaitsvate tekstidega blogis, kuna mul polnud raha, et kalleid advokaate palgata.

Anonüümne ütles ...

Ma ei oska aga kaasa tunda naistele, kes elavad tänapäeva moodsat vaba elu. Teevad mida tahavad, sest küll pärast mees nagunii kõik kinni maksab. Ja oh seda vingumist pärast kui mõni mees maksmata jätab. Näe kõigil sõbrannadel mehed maksavad, aga minu oma ei maksa.

Anonüümne ütles ...

olen megahäpi et üldse mingitki tööd on hetkel, saan 5500 kr palka ja sealt peaksin 4350 kr ära maksma iga kuu, kohtutäitur istub kukil, mitte kedagi ei koti sealt kohtusüsteemist et ma lihtsalt ei teenigi rohkem. Vahel mõtlen juba kuritegelikule teele minna, et hakkaks riigikogilaste naisi ja lapsi röövima, siis estaks rahanõude, äkki joppab ja saan kohtutäiturile midagi ära maksta. Maapoed värisege, ka teie olete mu mõtetes, mul ju üllas eesmärk- lapsed!!!
Mehed ärge kartke, laste nimel röövige, varastage ja tehke mida iganes, egast keegi teine teie eest seda raha muretsema ei hakka ju!

Anonüümne ütles ...

Aga need uued naised, kes ei lase isadel oma lastel kohtuda, kuidas neisse ühiskond suhtuma peaks?

Anonüümne ütles ...

Tea mis Ingrid sellest ka arvab?

Anonüümne ütles ...

9.49 on kas paroodia või Roosa Tädi ise?

Anonüümne ütles ...

Hooletute lapsevanemate nimekirja leiab justiitsministeeriumi kodulehelt aadressil http://www.just.ee/48925 .

Anonüümne ütles ...

Peaks looma kohustusliku korra, kus sündiva lapse isaduse DNA test tehakse.

Aitab naistepoolsele kavaldamisele, mehed pannakse terve elu maksma. Kasvatama last, kulutama oma elu ja tervist, lõpuks oma vara pärandama lapsele, kes on võibolla hoopis nurjatu naise poolt tehtud mingi soojamaareisil kellegi suguihara kaasavõetud isaskaalsase poolt.

Kas see polegi kelmus? Kui mees kulutab terve elu oma aja ja säästud ja panustab lapsele, tegu on MILJONITES isegi väga vaese pereisa puhul. Lisaks võimalik pärandus.

Miks pole sellist asja seadusandja poolt silmas peetud? Kas tolereeritakse megakelmuseid, pettuseid, litsakemade suhtes, küpsisevargad toidupoodides aga pannakse kinni?

Anonüümne ütles ...

Muideks, kui sunnitakse alimente maksma, võiks igaks petteks teha kasvõi tagantjärele isaduse tuvastamise testi. Mine tea, võibolla tuleb välja, et kogu terror oli teise mehe seemnest pettuse teel (juhuseksist) sigitatud lapsega?

Anonüümne ütles ...

Justmin võiks alustada registriga, kuhu paigutatakse kohtumenetlustes tuvastatud abielurikkujatest mehed ja naised.

Oleks lihtne lisada perekonnaõigusesse mingi seadustekst, mille kohaselt on mehel ja naisel kohustus olla truu ning sigitada vaid teineteisega lapsi. Kõik muud võimalused (poolte vahel kokkulepitud õigused juhuseksile, mõne teise inimesega lapse tegemine jne), peaks olema lihtsalt notariaalselt kinnitatud kokkuleppes ja ongi. :)

Või on meie maailma inimesed ikka nii meeletult juhuseksilembelised ja truuduserikkujate tolereerijad, et selline asi läbi ei läheks?

Anonüümne ütles ...

Paha ei teeks ka Justmini loodav register, kus oleksid õigussüsteemi töötajad ja KÕIK nende rikkumised, parkimistrahvideni välja. Rääkimata kohturuumis sõnelemisest stiilis: aga ma sulle...

Tuleks kasuks!

Anonüümne ütles ...

To 15.52 ja 15.54 Kuldsed sõnad!
Isegi raha eest DNA testi tegemine on sadades kordades odavam kui 18 aastat laspseliisingut maksta, eriti veel kui laps on võõra klemmi meisterdatud.

meistrimees

Anonüümne ütles ...

Räägitakse palju, et ei saa mingeid kohustuslikke DNA analüüse emadele "kraesse saata". Sellepärast, et tuntakse justkui halvustatuna, alandatuna.

Tegelikult just sellepärast peabki seadusandja tegema sellise muudatuse ise, siis jääb peresisene pinge ära, et kas mees on usaldamatu ja mis jama see käib.

Alimendid: need on pikaajaline kohus. Kohustus maksta tuhandeid kroone aastas. Tihti on see sama, nagu maksta mõne soetatud kinnisvara, korraliku elumaja pangalaenu.

Võiks olla riik vahel, et kohustatakse naist ja meest ja last selgitamisele, DNA analüüsile. See oleks esiteks juba ennetav igasugusele kelmusele naise poolt, lapse kaudu mehelt kokkuvõttes miljonite väljapetmisele. Teiseks: tõstaks ühiskonna moraali.

Oleks märk, et ei tasu ikka minna ulapeal salaja tehtud titele sellist pikkadeks aastateks suurt kohustust või õigemini, ALUSETULT RIKASTUMA haneks tõmmatud mehe arvel.

Tuletagem meelde, kui keegi isik pannakse meie EV-s alusetult vanglasse, saab ta päris korralikku kompensatsiooni. Sest, tema aeg on elust kaotatud aeg.

Vaadakem nüüd, kui meeletult kulutab mees oma aega ja raha ning kõiki ressursse ühes keskmises peres lapsele, kes on võibolla kuritahtlikult naise poolt hoopis salaja kuskil puhkusereisil mõne eluvennaga hetkemõnu nimel sigitatud?

Tuhanded kroonid iga kuu, oma vaba aeg, kannatlikkus ja hoolivus.

See pole ju iseenesest halb ega paha, olla lapsele hea.

Aga ikka ja ikka veel, aastal 2010 on meie seadusandlus enam kui kiviajast maas ja pole siiani suutnud käsitleda naise poolt teadlikult pettusega alimente kaela määrimist kriminaalkuriteona.

Ja kui arvestada rahasse abielus mehe poolt kulutatud aeg ja tegelemine lapsega, kelle varjatud issi on võibolla mõni tutvumisportaali iluzmees, oleks reaalsete rahasummade ja ohverdatud aeg kokku tõsised miljonid kroonid.

Aga meie kallile riigile on see vist kama, sest millegipärast on justkui see abikaasade suhtes omavaheline asi. (Ja võikski olla, kui on omavaheline kirjalik kokkulepe notariaalselt kinnitatud). Kas mees tõmmatakse surmatunnini ahensk pettusega ja kooritakse kokku miljoneid, see pole oluline.

Oluline on peetida parkimistrahve riigi kassasse.

Miks ei võiks olla abieluvartaleping kohustuslik abiellujatele? Varaline osa ja omavahelised põhikohustused? truuduse kohustuslikkus, laste suhtes kohaldatavad punktid (vaid omavahel tehtud või kokkuleppe alusel kasutatakse doonormunarakku või - spermat jne)?

Sanktsioonideks võiks märkida tõestatud truudusemurdmise eest (vahekord teise, abieluvälise isikuga) näiteks sundsumma juba eksisteeriva ühise lapse deposiitarvele sada tuhat krooni). Olgu see kasvõi hariduse omandamiseks tulevikus.

Võimalusi on. Liiga palju on meie ühiskonnas ebamäärasust ja tolereeritakse pettust ning igal viisil petvaid seksuaalsuhteid.

kes tahavad swingerdada, võivad ju teha kohe abielu alguses leppe notariaalselt. Ka abielu keskel. See aitaks panna inimesi mõtlema ülemise peaga, abikaasad saaksid selgema ettekujutuse samuti.

Räägitakse meedialegendise kohaselt, et iga 10. laps on sigitatud mõne teise mehe poolt, pereisa elab õndsas teadmatuses. Makstes tuhandeid ja elades terve elu vaid lapse nimel. Naine naerab seljataga.

Mida ette võtta?

Anonüümne ütles ...

DNA test alimente makstes lapsega, on hea mõte.

Kui kõik klapib: on mehel hea meel ja maksab rõõmuga. Innustab rohkem lapsega tegelema.

Kui DNA ei klapi, on alus saata advokaat naisele uksetaha, esitada märkimisväärne arve koos makstud summade suhtes keskmise minimaalselt inflatsioonikoefitsendiga.

Seega, tehkem rohkem DNA analüüse. Isaduse tuvastamine on palju olulisem, kui siiani arvatud. Mõnigi mees maksab praegu higimull otsaees, hoopis teise mehe tehtud lapsele, kelle naine tegi litsaka käitumise käigus ja siis teadlikult olukorda ära kasutades, pressib ausalt pereisalt, kes lahutatud, raha välja.

Anonüümne ütles ...

Muideks, naine saab välistada oma võimalikku "kogemata" kriminaalset väljapressimist alimentide nõudmisega suvalise mehe tehtud lapsele nii, et teatab vabatahtlikult, kirjalikult (notar kaitseb peresaladust), kas ta oli vahekorras mitmete meestega, kui äkki laps eostus. Julged teha, julge tunnistada!

Jutt ümbrikusse, notarile arhiveerimiseks ja see oleks suureks õigluse allikaks tulevikus. Lapse sünniga DNA test ning ongi selgus ja pikad majanduslikud küljed ka paigas. Vähem vaidlusi, rohkem perekindlust isegi pere lagunemisel.

Anonüümne ütles ...

Ingrid ei takistanud sul lapsi näha, ta ei tahtnud, et Irja ka kohe hopsti seal on. Arusaadav. Läksite ju nagu nina alla hõõruma talle oma suurt õnne.

Räägid kõiki pooli rahuldavast kokkuleppest... miks sa siis ei teinud seda? Miks sa ei kohtunud lastega ja ehk hiljem tutvustanud neid Irjaga? Ei, tunnista, sul oli pohhui.

Ja mis krdi kokkulepetest sa ikka jahud? Kas üksikemadel kasvab raha kuskil puu otsas ve? Ja issud ei pea lapsi toetama sendigagi?

Ah, miks ma raiskan oma aega, ega sa ei saa ju aru. Sulle räägitakse, aga sa jaurad ikka oma. Ja nii sa allakäigutrepist muudkui kolinal alla kukudki. Head teed. Ega santi ei saa sundida, kui sant ei taha kõndida.

Anonüümne ütles ...

Naised on ühed väga litsid olevused.

Anonüümne ütles ...

Naine valib rikkama alfaisase ja siis hakkab veel oma tropilt keda ta maha jättis ja põlastas, hiljem alimente nõudma, alatu vanavitt!!!
Eksid on värdjad haisuvitud fakk!

sirgeselg