kolmapäev, 27. jaanuar 2010

Kohvik soovitab: NÜÜD ON AEG

Kui Igor Rõtov soovitas tarbima ja investeerima hakata aasta aega tagasi, siis naeris kohvik ta välja. Sest peale rasket maandumist polnud üldse selge, mis majandusest edasi saab.

Ent nüüd intressitasemed langevad mühinal, pangad annavad jälle hoogsalt laenu ning see tõmbab majanduse käima ning tähendab, et on aeg turule siseneda. Eeldused on väga head, sest turul on saadaval hea hinnaga tööjõudu.

Tegudele!!!

P.S. Ka Äripäev, nüüd jalad perse alt välja! Ning huvitav, miks pole eestikeelses teles ühtegi majandus-saadet, isegi mitte ETVs, kuigi valitsuse liikmed siplevad end nahast välja, et majandust jalule saada. Ent kuidas nende sõnum, huvitav, kohale jõuab, kui seda ei kommunikeerita?!

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Minul on küll kahju, et ma ei võtnud Rõtovit kuulda. Märtsis 2009 oli nii Eesti kui maailma börsidel kõige madalam seis. Sellest hetkest on OMX Tallinn kasvanud 80%. Mõned maailma suuremad börsid veelgi enam. Rõtovi ajastus on tähelepanuväärne. Muuseas Warren Buffet hakkas aktsiad ostma paar kuud varem, kui langus oli veel jätkuv. Tallinna börsi kasv on viimastel nädalatel olnud ülikiire.

Anonüümne ütles ...

Kohviku "majandusnõuandeid" kuulates võib end laostada. "Majandusajakirjanik" Inno soovitas 2008. a. Ekspress Grupi aktisaid osta, kui need maksid 30 kr, kiitis, et ise ostab. Pole ime, et Irja ongi oma päranduse ära raisanud (aktsiad kukkusid vee 4 korda). Jääge oma liistude juurde koomikud, ärge võtke sõna teemadel, millest ei jaga.

Anonüümne ütles ...

Ka elukoolis võib istuma jääda.

Ka omaenda raskuse all võib lössi vajuda.

Optimist laulab ka siis veel, kui laul on juba lauldud.

naljamees

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

elektritraktori tegi ta valmis kahe kuuga.http://www.sonumitooja.ee/vanaleht/2008/St43/lembit.htm

http://www.sonumitooja.ee/vanaleht/2008/St43/lembit.htm

LEMBIT MERILA Kolgast tegi sel suvel puuküttega Moskvitšiga proovisõitu

LEMBIT MERILA on meisterdanud mitu tuulegeneraatorit, see on kolmas ning väiksem ja stabiilsem.

Puuküttel Moskvitši pagasiruumis on generaator ja peenpuhastusfilter.

„Kolmkümmend aastat tagasi hakkasime sõbraga arutama, et võiks panna auto puugeneraatori peal tööle,” jutustab Pitka talu peremees LEMBIT MERILA Kolgast.

„Puuküttega masinad ei ole uus leiutis. Sakslased sõitsid sõja ajal sellistega ja ka pärast sõda oli autobussidel puuküte. Mina sain skeemi raamatust. Aga väikesesse autosse mahtuv puugeneraator on küll minu välja mõeldud,” lubab leidurihingega ja lahtiste kätega mees.

Generaator sai valmis viis aastat tagasi nagu ka peenpuhastusfilter. Kõigepealt proovis ta süsteemi enda Peugeoti peal. Hääled sai sisse, kuid sõita polnud võimalik – väljamaa masinad on liiga madalad. Puuküttele ümberehitamiseks sobivad nõukogudeaegsed kõrged autod, need on pikema kolvikäiguga ja pole nii kiired. Kõrgus on oluline seetõttu, et põhja peab mahtuma terve toruderägastik.

„Kui juhtusin Jüri Kaljurannale, Kolga Teenindus- ühistu juhile, rääkima, et mul on puugeneraator mitu aastat olemas, andis ta Moskvitši, mille pidi vanarauda viima. Raha masina eest ei võtnud, ütles, kui paned käima, on suur asi. Keegi ei uskunud, et teengi valmis.”

Anonüümne ütles ...

See recovery on W shape. S.t., et peagi tuleb uus langus.

Anonüümne ütles ...

IRW! Naeris välja? Kes teda kuulda võtsid ja julgesid tallinna börsile panustada, on praegu pururikkad. Inno va majandusteadlane seda muidugi ei tea... pane rusikas aanusesse parem

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Juba sellest aastast me oleme vennaliku venemaa rüpes tagasi ja hakkame tantsima kammaaruskat ja sööma toorest sibulat ja jooma kibedat viina otse pudelist...
Da Sdravstvuet Sovjetski Evro Sojuz!
Na etom pjatilektki võ tsuhhontsõ budete nosit kolokoltsiki kak korovõ...tak vam nado pidarasõ,fõ fashistõ...Tõlkes matsi keelde:
Elagu Nõukogude Sotsialistlik Euroopaliit!
Sel viisaastakul te Eestlased hakkate kandma lehmakelli s.o. mikrokiipe...see on teile pederastidele,fashistidele paras...


NATO kavatseb lähiajal järsult suurendada Eesti kaudu Afganistani veetava varustuse hulka ning juba paari nädala pärast hakkabki Eesti kaudu Venemaale liikuma 200 konteinerit nädalas.

Alates mullu septembrist on läbi Eesti liikunud 269 sellist konteinerit. NATO konteinerid sisenevad Venemaale peale Eesti ka Lätist ja Leedust. Venemaalt liiguvad need edasi Usbekistani ja sealt Afganistani. Ehkki edaspidi hakatakse läbi Eesti nädalas vedama peaaegu samapalju NATO varustust kui kogu möödunud aasta jooksul, ei tähenda see Eesti Raudtee juhi Kaido Simmermanni sõnul siiski Eesti Raudteele kaubavedude olulist suurenemist, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

2010. aastal saavad venelased Euroopa Liitu reisida ilma viisata.http://www.ersp.ee/

2010. aastal saavad venelased Euroopa Liitu reisida ilma viisata.http://www.ersp.ee/

2010. aastal saavad venelased Euroopa Liitu reisida ilma viisata.http://www.ersp.ee/

Meie selja taga sõlmitakse salatehinguid...
Õige kah,sest Eestlased on alamarassi esindajad-lambasoost elajad...
Juutidele paras grillida rasvunuid Eestlasi...
Pooge ennast oksa!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

No ja vaadake nüüd meie poliitikute viimaseid sõnavõtte Venemaa teemal...siis selguvad meie ajupesijad...
Ma panen nad siia kirja:
1.Tiit Made
2.Mart Laar
3.Helmed
4.Tarandid
5.Aaviksoo
jne.

Teen ettepaneku moodustada poliitikutest must nimekiri kelledest selgub,et nad on teinud ajupesu...
Eelpool mainitud on teinud ajupesu ...
Alles paar päeva tagasi ilmus Delfis Tiit Made artikkel Venemaa kohta...see oli ju sulaselge ajupesu...

Vaatamata sellele,et pole vastu võetud seaduseparagarahvi mille alusel karistada ajupesu tegijaid on siiski määratletav pahatahtlikkus...

Inno ütles ...

See Rõtovi "ajastus" oli surnud kassi põrge, õige tõus algab alles nüüd. Eestis on majandus alati üles läinud, ka börs, kui intressid on alla tulnud. Ja see aeg on nüüd käes. Buffett hakkas ostma ka siis, kui intressid tulid USAs alla.

Mis Ekspressi puutub, siis soovitasin hakata ostma 30ga, kui aktsia maksis 70 krooni. Ja kui arvestada, et Luik & Co, kaasa arvatud Rõtov soovitasid osta 92ga, siis leian ikka, et võitsid rohkem need, kes mind kuulasid.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Äripäev ei lase ilmuda kommentaarides linkidel.

Äripäev on igati vajalik leht aga seoses selle IPadiga ja ,et ma ei saa kommentaaridesse paigaldada linke mulle tundub,et äripäev pidurdab Eesti Majanduse arengut.

Anonüümne ütles ...

Kurvastama panev lause artiklis:
eeldused on väga head, sest turul on saadaval hea hinnaga tööjõudu.

Kui Sa, Inno, teaks, milline orjakaubandus praegu käimas on. Nimelt - riik töötukassana maksab kinni töötaja palga, mis on u 1000 krooni kuus, nimetades sellist asja "tööpraktikaks". Tööandjad on varmad sellist riigipoolset pakkumist kohe ärakasutama - tööportaalid on täis pakkumisi "tööpraktikale". Mis tegelikkuses tähendab seda, et töötegija peab täiskoormusega töötades leppima u 1000 kroonise palgaga.

a.

Anonüümne ütles ...

See, et sa viid oma soovituse niiöelda absoluutskaalalt suhelisele skaalale ei muuda seda soovitust (osta 30) kuidagi vähem tobedaks. Kui keegi selle järgi oleks käitunud kiruks ta siin sind juba pikka aega. Tõsi, vist mitte enam kauaks. Aga, kes oleks ostnud Ekspressi märtsis 2009 (kui Rõtov arvas, et on õige aeg) 6 krooni pealt oleks juba väga rahul. Selliseid aegu investeerimise alustamiseks vist enam ei tule mitmete aastakümnete vältel.