kolmapäev, 13. jaanuar 2010

Mitte kohus vaid kohuke!

Saabus selline ettepanek:

Eesti kohus? Riigikohus? Nalja teete! Selle mõtteteu ja raha raiskava monstrumi võiks ümber nimetada näiteks Eesti Kohukeseks (vastavalt Riigikohuke, v.k. Гocyдаpcтвенный Cыpoк). Sellisel juhul pole ka tavakodanikul valearusaama, et riik tema õigusi kuidagi kaitsta võiks. Vastupidi, kibe Eesti Kohuke või lausa mürgine Riigikohuke võiks olla märksõnad, millega vanemad oma ülekäte läinud mudilasi hirmutada võiks. Vähemalt mingigi kasu. Ka justiitsministeeriumi ja riknenud juustu sidemed on ilmsed, kuna mõlemat ümbritseb üsnagi vänge lehk...

Inno:
kohvik toetab seda ettepanekut! Edaspidi hakkame kohust kutsuma kohukeseks.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Lase käia, huvitav, et isegi SG-l tuli mõistus vanglas pähe, aga sinul ei lähe arusaamine kuidagi paremaks.
Kohtu halvustamine enne istungit on hästi arukas tegu. Teismelise mõistus on sul.

Anonüümne ütles ...

Kohuke on hea nimi küll, neid sogamisi otsustes, mis sealt tehakse, annab ikka välja mõelda. Mida keerulisem jutt, seda rohkem tuleb kohukese otsuses kahelda. Kui keeruline jutt lihtsateks jupikesteks lammutada ja enam vähem töötava loogikaga läbi nämmutada, siis võib vahel sealt cäga kummalisi asju välja tulla. Kuid, et eristada täpsesemalt ernevaid kohukesi, pakun välja, et mõistlik oleks lisada eesliide R. Seega R-kohuke.

Anonüümne ütles ...

Oops, ei lugenud su juttu päris korralikult, R-kohukest mõtlesin ikka R-kohukese kohta, :). Maakohus võiks siis olla M-kohuke (emm-kohuke), kuid keeruliseks läheb ringkonnakohukesega, pakun välja, et seda võiks nimetada G-kohukeseks. Nagu G-punkt, et nussid pikalt, on mõnu garanteeritud. Halduskohuke oleks siis H-kohuke ja tsiviilkohuke T-kohuke. Natukene tülikas on võib olla alguses, kuid peaks olema harjumise asi.