reede, 22. jaanuar 2010

Kas Pristis sai petta, ja krimasja ka veel otsa?


Väljavõte Äripäeva veebist.

Lugedes eilsest Äripäevast selle kohta, kuidas Pristise juht ja omanik, Eesti üks edukamaid ettevõtjaid Indrek Sepp sai Rein Kilgilt turvafirmat Skorpion ostes petta, ning tänasest Postimehest (ilmselt siis Rein Kilgi poolt initsieerituna) sellest, kuidas Pristis sõlmib teiste turvafirmadega kokkuleppeid, ning tänast uudist sellest, kuidas Pristis sai üleöö kaela krimasja, meenus mulle minu enda vägikaikavedu oma eksabikaasa Ingrid Veidenbergiga. Kus ma sain heausksena petta, ja lõpuks veel kaela krimasja.

Mind paneb imestama see, et krimasja ei algatatud selle põhjal, et Kilk oma äripartnerit pettis. Mis tundus olevat kelmus. Ilmselt siis on see uurijate jaoks keeruline asi lahti hammustada, ja seetõttu selliste asjadega ei tegeleta. Ent Kilgil on head suhted ajakirjandusmaailmas, ta on Hans H. Luige lähedane sõber ja suhtleb vabalt ka Postimehe ajakirjanikega, mistõttu on tal kerge must valgeks rääkida ning hoopis oma partner sisse vedada. Kes tegelikult pole milleski süüdi ja sõlmis Kilgiga kokkulepped heas usus. Nagu Pristise esindaja ka ütles, ei või omavahelisi kokkuleppeid sõlmida turgu oluliselt mõjutav jõud, milleks Eestis on G4S. Ja nagu võib ajakirjanduses avaldatust aru saada, siis Pristis ise patrullteenusega ei tegele ning ostab seda teistelt sisse.

Igal juhul Kilgi poolt näotu tegu, mu meelest, ning tõestab jällegi Onu Remuse juttude paikapidavust: Üks võtab raha, teine annab naha, omanik saab märgi sappa, sootuks süütu kannatab.

13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas sul valus ka oli,kui sa selliseks jäid...?

Anonüümne ütles ...

Huvitav, kas Kilk saatis oma ämma ennast kaitsma?

ingrid

Anonüümne ütles ...

Indrek Sepp on viimane M. Pristis paigaldab igasugust odavat hiina paska mis ei tööta 2 minutit peale paigaldust. Üks igavene vinguja tüüp, nagu siga aia vahel. Koguaeg on mingi häda

Anonüümne ütles ...

Infoks seda et Skorpioni endised turvajuhid raiskasid liiga palju raha ja kantisid endale yle ja seepärast oligi Kilk sunnitud pankrottis firma ära müüma.niiet see uus turvafirma Skarapeus ebaausate juhtide teeb pristise vastu halvustavaid avaldusi meelega.Selles Skarapeusis ju varjatult kilgi raha ka see...ja kui uurida on sealtpoolt ebaterve konkurents ka

Inno ütles ...

Mulle tundub ka nii.

Anonüümne ütles ...

Kas Teie perekond annetas Haiitile raha? Takso Sepp küll annetas!

voodoomees

Anonüümne ütles ...

See Haiti jama on ka kokkuvõttes tänaseks üks ilge pask. Jah, oli maavärin. Jah, inimesed said surma, nagu ka varem. Mina olen Haitil käinud viimase 11 aasta jooksul üle 10 korra ja see riik on selle 11 aasta jooksul näinud välja samasugune nagu ka hetkel. Viimati naasin sealt jaanuaris 2010. Kokkuvõttes näeb see totalitaarse võimuga riik võimalust "läänemaailma" ees halada ja paluda annetusi ning raha mida nad elus näinud ei ole seoses maavärinaga. Port au Prince's oli enne maavärinat 30-40% majadest samas seisu mis praegu, inimesed elasid põllul, jne. Ärge uskuge Eesti meediat, kes paisutab selle pasa üles.

Anonüümne ütles ...

Kanadas pole elatise maksmisest kõrvalehoidmine kuritegu!

sulipoiss

Anonüümne ütles ...

No antud juhul tekkivad mul pigem kahtlused Sepa suhtes, sest Äripäeva kommentaariumist leidsin lingi ühele vanale artiklile http://www.ap3.ee/?PublicationId=31503ED6-39D4-4163-9D98-74AA1E3959CE&code=2739/uud_uudidx_273903

Mingil poisikesel pole mõtet Kilgi sugusega jamada, lõpuks tõmmatatakse kott ikka täiega temale pähe ja poja ainult niutsub tagantjärgi, et oleks pidanud vist minevikus ausam olema.

Anonüümne ütles ...

jälle kasutab TURUKIRJANIK inno väljendit TUNDUB. isversusver, mis asjad talle kõik ei tundu. aga õnneks tulevad siis kommijad, kes oskavad isegi guugeldada.
täna on kuidagi eriti TUNDELINE päev innol, mitmes asi juba, mis talle tundub, aga mida ikka väga paljud inimesed kas üht või teistpidi juba ammu teavad ja innukesele siis kas guugeldavad või seletavad. tundeline innu, katsu ikka kasvõi korra enne guugeldada, kui midagi kirja paned.

Anonüümne ütles ...

mingi lamba "määäää" (1:18)

Anonüümne ütles ...

Kas Ingridist vuntsipilte ka on?
http://www.womenwithmustaches.com/

valivunts

Anonüümne ütles ...

Mida sa mõtled, reamees Ivanov, kui telliskivi näed? ....Äää... võiks maja ehitada... Aga sina, reamees Petrov, mida sina mõtled, kui telliskivi näed? Äääää... võiks lasteaia ehitada.... Aga sina, reamees Tähismaa, mis sina mõtled? Aga mina mõtlen telliskivi nähes Ingridist! Oot-oot, aga miks Ingridist? Aga ma mõlen alati Ingridist!
Lihtsalt selline igivana anekdood siis...