neljapäev, 21. jaanuar 2010

Veel põnevaid kommentaare stalinliku Gruusia kohta

Postimehe veebist (ja sinna kribatud kindla peale Vene pahatahtliku propaganda poolt):

Ühe mehe tõde on teise vale. Üldjuhul saab tõde kinnitada faktidega, mis ilmnevad kasvõi hilisema uurimise käigus. Miks Miša ei esitanud neid fakte EL-i ja ÜRO uurijatele, kes pärast sõda Gruusias ja lahkulöönud riikides käisid ning otsisid sõja puhkemise tagamaid? Tema tõde on vist ka see, et venelased tulistasid Gruusiat grad rakettidega, aga imekombel pöörasid need Gruusia kohal olles õhus ringi ja lendasid Tshinvali magalarajoonide peale, purustades need. Ümberlükkamatud faktid tõendavad, et grusiinid tegid magava Tshinvali maatasa relvadega, mille kasutamine asustatud piirkondades on keelatud. Sellist asja nimetatakse inimsusevastaseks kuriteoks.

Millegipärast unustatakse suures poolehoiutuhinas ja Georgia "territoriaalse terviklikkuse" kaitsmise ajal ära, et ei Osseetia ega ka Abhaasia pole kunagi olnud Gruusia alad, vaid isakese Stalini kingitus suurele gruusia rahvale. Seda ziaduslikku pärandit läksid grusiinid tagasi vallutama, kuid said veidi sugeda... Mida arvavad osseedid või apsuad grusiinidega ühes riigis elamisest, sellest ei sõnagi. Muuseas: Gruusia NSV-s toimus apsuate diskrimineerimine samuti, nagu mujal toimusid väikerahvaste diskrimineerimised venelaste poolt e. kõikidel juhtivatel kohtadel pidi ilmtingimata olema "õigest" rahvusest persoon... Seda ülekohut aga juba ei unustata ega ka igatseta ka taga... Kuidas siis kujutada ette Georgia "terviklikkuse taastamist"? Muul moel kui etniline puhastus või genotsiid pole see paraku võimalik...
Aga Šaakašvili fännklubile ja kisakoorile ikka edu oma iidoli ergutamisel...

No 10a. tagasi oli vähemalt paljudel grusiinidel kodus Stalini pilt. Neid müüdi tänaval ka suveniiridena. Ja pätid on nad ka,ise üritavad sõprust mängida! Venelane on venelane ,aga need on puha hullud!

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eesti meedias pole Gruusia konflikti juurtest kõssatudki. 1990ndate alguse kodusõjast, gruusia vaimuhaigest presidendist Zviad Gamsahurdiast, tema loosungist "Gruusia gruusialastele!" jne. jne.

http://poli.vub.ac.be/publi/ContBorders/eng/ch0201.htm

See vastasseis ei tekkinud KINDLASTI 2008. a. suvel ja kindlasti ei alanud see vene tankilaviini valgumisega Gruusia territooriumile (vaadake rahvusvah. org. raporteid!)

Eesti juhtkond on Saakasvili tingimusteta toetamisega puusse pannud, parimatel päevadel kontrollib see mees vaid parlamendihoone ümbrust.

Anonüümne ütles ...

ahjaa enne kui keegi nõrga närvikavaga inimene kiunuma pistab, siis tunnistan puhtsüdamlikult üles et kommenteerin Kremlist, Boritskaja tornist

Anonüümne ütles ...

Aga ikkagi on huvitav, et Venemaa, kes on alati saama peal väljas, järsku suureks rahuvalvajaks on hakanud.

Teine ketserlik küsimus on see, et kui Stalini kingitus Gruusiale Venemaa tegevuse tulemusena Gruusia küljest eraldati...kas siis ei teki meil sama õigustust seoses Petserimaa ja Narva-tagusega?

Inno ütles ...

Kas mitte härrad Lennart Meri ja Jüri Luik ei kinkinud neid Narva-taguseid alasid ja Petserimaad juba ära? Kui nüüd torkima minna, siis võib ka Narvast ja kogu Setumaast ilma jääda. Nagu Gruusia juhtum näitas, ei tuldaks sellisel juhul ka appi, isegi kui väga kõva seakisa teha ja lipsu närida.

Tegelt oleks mõistlik see piirilepe ära sõlmida, kui ELi kaasabil Eestis pool-mustalt euro lubatakse kasutusele võtta. Siis võiks Eestist saada täieõiguslik ELi osariik, kel naabriga normaalsed suhted ja kõik paberid korras. Saab rahulikult avada uue lehekülje Eesti ajaloos.

Anonüümne ütles ...

Mõne märtri ahelad näevad nii kunstipärased välja!

ingrid

Anonüümne ütles ...

Советская реклама.
http://www.youtube.com/watch?v=aa6eag5DBrk&feature=player_embedded#

ingrid

Anonüümne ütles ...

Aga siiski, miks te Haavelist enam sõnagi ei kirjuta?

Anonüümne ütles ...

rahvuslased tegid kunagi Esindamata Rahvaste Organisatsiooni. Suurte ambitsioonidega. Kas see hääbus loetud isikute õukonnaks? Ma olen mõelnud, miks see seltskond abhaasia ja osseetia suhtes vait on nagu sead rukkis...

Oi jah ütles ...

Gruusia tunnistas esimesena, et kasutas grade. Vene pool varjas seda. Nagu ka Mihheil Saakašvili tunnistas parlamendis, et alustas sõda. Viimane raport ütles, et mõlemad pooled kasutasid grade. Aga nagu Taavi eespool märkis, siis jah Zviad Gamsahurdia oli see mees, kes oma poliitikaga selle regiooni konfliktseks ajas. Üldse artikli autor peaks rohkem vaeva nägema. Muidu muutub asi mõtetuks mölaks. Aga jõudu, mis seal siis ikka.

Anonüümne ütles ...

Täpselt aasta peale lahingud tõi Delfi välja ka tõelise põhjuse.Laar aga kommenteeris koheselt Ekspressis ,et tema polevat nagu milleski süüdi ...
Delfi link ,millele on siis propakandaohvritel väga raske leppida: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/article.php?id=24853517&l=fplead

Anonüümne ütles ...

@10:54

lol, tahtmine on suur aga midagi jääb puudu -

"propakandaohvritel"