pühapäev, 24. jaanuar 2010

Vihje: Eesti 2010 eelarve Euroopa Liidu jaoks kokku klopsitud mull

Saabus selline vihje Eesti 2010. aasta eelarve kohta:

Eesti Riigieelarvestrateegia on täielik kokku klöpsitud mull Euroopa Liidu jaoks (cooked books), nagu Kreeka raamatupidamine oli, aga Eesti puhul tuleb see nüüd enne avalikuks kui euro siia jõuab:

www.valitsus.ee/failid/Riigi_eelarvestrateegia_2010_2013.pdf

Pange tähele Tabel 7 lehekülg 26 põhjas:

Samas kui Eesti riigi tulud Juriidilise isiku tulumaksust vähenevad 2009 vs 2010 üle 21%, siis füüsilise isiku tulumaksust prognoositavad riigi tulud 2009 vs 2010 tõusevad.... 57% (jah, lugesite õigesti!), mingi mustkunsti abil saab Ansip 2010, Eesti 100,000+ töötult 57% rohkem tulumaksu kui 2009, samas kui ettevõtetelt saadavad tulud ainult 21% vähenevad! Peaasi, et tabeli alumine rida EU ametnikele ilus paistaks kuni euro käes!

Ainuke teine variant on, et Ansipil on salaplaan 2010 alkeemiaga mulla kullaks muundamisega meid kõiki 57% rikkamaks teha! Naera või nuta!


Inno:
ma olen seni aru saanud, et mingi osa ELi poliitikutest tahaks justkui lasta Eestil jms "kreekat" teha. Ent, nagu olen samuti aru saanud, on Euroopa Keskpank sellele vastu. Võimalik, et selle Eesti-Kreeka vastu ongi keskpank päris-Kreeka asja suure kella külge pannud. Juba on tulnud vihjeid, et Eesti statistika pole päris usaldusväärne. Ma usun, et Frankfurdis on kõvasti uurimist Eesti esitatud paberites.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jah, kõige suurem vale ongi "STASTIKA"!

Anonüümne ütles ...

Ei ole mõtet sääsest elevalti teha. See võib esialgi jamana tunduda kuid...

Üksikisiku tulumaksu laekus 2009 2,13 miljardit krooni. 2010 kinnitatud eelarves on prognoositud sama maksu laekumiseks 3,22 miljardit krooni (strateegias on samad numbrid vastavalt 2,225 ja 3,495). Eelarve strateegia seletuskirjast loeme, et kasv saavutatakse 1. palgakulude kasvuga (no see on pigem üle hinnatud) 2. õppelaenu intressilit tulumaksusoodustuse kaotamisega 3.esimese lapse pealt tulumaksusoodustuse kaotamisega. Tulumaksumäär lubatakse samaks jätta. Ma ei ole nii pessimistlik. Aga eks targemaks saab märtsis kui tehakse esimesi kokkuvõtteid tagastamisele kuuluvast tulumaksust.

Anonüümne ütles ...

jah, vaene Kruve ja Tähismaa on rahandusest tõesti kaugel.

TEILE ÖELDI ( juba nädalaid tagasi) - eelarve on kõvasse plussi planeeritud.

Lugege kõik üle, mida on tõstetud ja mida vähendatud. Lugege oma blogi üle, mille üle te siin vingunud olete varem.:)

Anonüümne ütles ...

Paanikaks pole põhjust rahvas! Valitsusel on kõik kontrolli all! Minge vaadake iluuisutamist ja olge hästi rahulikud! Kõik on korras! Kõik on hästi!