kolmapäev, 24. veebruar 2010

Aga meie käisime härra ja proua Madissoni vastuvõtul!


 Saabusime just härra ja proua Madissoni vastuvõtult, mis leidis aset Tartus, Kaubamaja kõrval pargis. Härra Madisson, kes oleks Eestile palju parem president kui äbarik sir Ilves, pidas kõnet ja proua Madisson pakkus maitsvat hernesuppi. Kohal oli aukartustäratav hulk rahvast, kohati kogunisti 200-300 hinge.

Kõnelesid Tiit Madisson ise, üks tema lähemaid võitluskaaslasi härra Mart Niklus, ürituse üks korraldajaid Veiko Rämmel ja paljud teised. Õhus oli sellist ärevust, mis eelneb tavaliselt revolutsioonile, kus lõkke lahvatamiseks on vaja vaid ühtainsat sädet, ja õla- ning ühtekuuluvustunnet, mis tõusis haripunkti, kui mikrofoni ette astus üks nooremapoolne meesterahvas, kes hakkas laulma omaloodud laule. Selgus, et tegu oli Heilo Aadlaga. Ta laulis tõesti väga hästi ning rahvas oli tema esitusest vaimustuses. Paneme pärast ka kõik videod üles.

Vaatamata meedias (Delfis) väidetule ei olnud üritusel ühtegi purjus inimest. Küll aga olid kohalolnud (ja õigustatult!) vihased, et olukorras, kus suur osa rahvast, kel pole tööd, nälgib, julgeb üks osa maksumaksja kulul endistviisi pidu ja pillerkaari pidada. Nagu kriisi polekski. Kogunenute ühtne seisukoht oli, et katku ajal pidu ei peeta.

Pärast kõnesid oli meeleolu nii ülev, et otsustati liikuda ühtse kolonnina Vanemuise suunas ning seal katku ajal pidutsejatele julgelt välja öelda, mida rahvas neist arvab. Tiit Madissoni ja Mart Nikluse juhtimisel saigi Vanemuise vastas seisma jäädud ning katku ajal pidutsejatele kolm korda kõva häälega "Häbi!" karjutud. Oleksime liikunud edasigi, aga meile oli vastu saadetud oma kümme politseimundris meest, kes ei lasknud rahvast edasi.

Oli ka julgeid, kes ei peljanud politseiga rinda pista.  Mõned söakad mehed astusid mundrimeestele vastu ja nõudsid pääsu Vanemuise tänavale. Sest mis õigusega takistab eesti politsei eesti inimesel Vanemuise tänavale minna?

Kuna politsei jäi rahulikuks, kumminuiasid välja ei toonud, siis jäid rahulikuks ka meeleavaldajad ning kokkupõrget ei toimunud. Kuid tekkinud oli siiski terav olukord ja see annab tunnistust sellest, et olukord riigis on juba piisavalt tõsine.

On rõõm näha, et on veel inimesi, kes ei pelga kaasmaalaste nimel ka omaenda heaoluga riskida. Kellele ei ole inimeste vaesus, töötus, mure ja meeleheide ükskõik nagu neile, kes täna Vanemuise uksest, uhke ballikleit või frakk selgas, sisse tuhisesid. Kes lihtsalt ei saa sel ajal, kui tuhanded pered puudust kannatavad, kodus istuda ja televiisorist presidendi vastuvõttu vaadata.

See on hea, sest annab lootust, et kõik pole veel kadunud.


Tegime Tiiduga veel väikse välkintervjuu ning pidulik üritus, vabariigi aastapäev, jätkus meie jaoks juba Raekoja platsi kohvikus Kuum Tass, kus jõime koos selle vahva ja igati õnnestunud ürituse korraldaja Veiko Rämmeli ja äsja Barcelonast naasnud muusiku Erkki Hõbedaga ära mõned tassid kuuma teed ja rääkisime Eesti asjast. Väga tore üritus oli. Olen ilmatu õnnelik, et kohale läksime.

Hääd Eesti sünnipäeva teilegi!

Põhjalikum galerii Madissoni vastuvõtu kohta siin: http://gallery.me.com/innott#100547.

27 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

aga miks piltidelt paistsid vaid parmustunud kaltsakad?

Irja ütles ...

aga miks on kõik te kommentaarid eranditult targad, asjalikud, viisakad ja suurt eruditsiooni näitavad? justnagu cambridge'i ja oxford'i professorite sulest. väga tublid olete, jätkate samas vaimus. ainult olge ettevaatlikud. ärge raisake oma annet, loopides pärleid sigade ette!

Anonüümne ütles ...

aga miks peaksid olema, SELLISES blogis?

Anonüümne ütles ...

Nii tore tekst. Ma ei tea miks, aga selline tunne nagu oleks Arnold Oksmaa, südamlikult ja siiralt, rääkinud oma Eurovisioonil(oli miski imelik üritus kuskil Soomes, kus kõik võitsid)käigust. Nii toe, nii tore!

Anonüümne ütles ...

Kas olete Rämmeliga nüüd suured sõbrad? Miks ma küll ei imesta...

tuulelipp

Irja ütles ...

aga teil ju on. eranditult targad, asjalikud, viisakad kommentaarid. ma isegi imestan, et nii targad, asjalikud, viisakad kommentaarid SELLISES blogis. väga tsiviliseeritud ja kultiveeritud olete!

Anonüümne ütles ...

Fuck off, nazi punks! (Jello Biafra). Teil läks veel hästi, USA, Saksa ja Prantsuse politsei oleks teile lihtsalt nuuti andnud! Eesti politsei taluvuse piir on paraku veel kõrge...

Anonüümne ütles ...

kas jõid koos kaaslastega odekat seal koosolekul?

Anonüümne ütles ...

aga urbas ei olnudki vastuvõtul leemetsa ega vassiljeviga, hoopis urbase nimelise mehega oli. Olete ikka sitaloopijad küll

Anonüümne ütles ...

Aga minu munn on suurem kui sul...
Lasteaed olete!
Aga meie käisime reisil, hihhii!

härra Tee ja proua Kohvi

Anonüümne ütles ...

pedofiil siis vabadusvõitlejate tiiva all...

Anonüümne ütles ...

Nõuame kõik kurjategijad vabaks!

Hullumaja Puhvet

Anonüümne ütles ...


Söakas mees nimega Vello Kütt


Pedofiil Vello kütt?

Irja ütles ...

Ma väga vabandan, helistasin Tiidule ja selgus, et see mees ei olnud kindlasti Vello Kütt, minu viga :). Võrdlesin pilte ja see on keegi teine. Selgitame koheselt välja, kes see julge mees oli. Vabandust :)!

Anonüümne ütles ...

Mida värki, Inno ja Irja???? Kas tõesti??? Söakas mees tõepoolest. Kommentaar, paluks!

http://lapsekaitseks.wordpress.com/2009/05/20/pedofiil-vello-kutt/

Anonüümne ütles ...

Eks see oli siis Marko Rose, kes muu.

Anonüümne ütles ...

Notsnoi Pozoor läks laiali, nüüd vaja leida uued Linter, Reva ja Siirak, siis seega Vello Kütt, Veiko Rämmel, Heilo Aadla?

õng

Anonüümne ütles ...

õng,

ja ikka Marko Rose ka!

Irw

Irja ütles ...

Nonii, uurisin järele. Pidi olema üks Lenini kuju teisaldajatest.

Anonüümne ütles ...

irwww.aga kuhu pazoorid jäid,teõmmasid end eile armeeaastapäeva tähistades nii ribadex et ei jõudnudki riigivastasele tühikargamisele kohale?kuda usupedekas rämmel nüüd sõber on?kes tallinnas tamsaare pargis siis tühikargas kas rahvusliku liikumise riismed?

Anonüümne ütles ...

Kohal oli aukartustäratav hulk rahvast, kohati kogunisti 200-300 hinge.


Türja, palju sa joonud olid ja mitmekordne nägemine sellest tekkida võis? Urro tehtud piltidel pigistab parimal juhul 30 osalejat välja, TV3 video vahendusel võib näha ehk teist samapalju palagani vaatama jäänud Kaubahalli külastajaid ja muidu möödujaid, aga 200-300...?

Teinekord võta väiksemate suutäite kaupa, aga tihedamalt.

Anonüümne ütles ...

mingit proua madissoni ei eksisteeri on terje kuldkepp kui sa veel ei tea.

Anonüümne ütles ...

TYRAKUIHAIGEBLOGISEEIKKAONMAEIVÕI

Nirti

Irja ütles ...

väga asjalikud kommentaarid, austatud kommentaatorid. goethe ja schiller kahvatuvad te kõrval. milline stiil, kui uhked väljendid! tehke endale oma tubliduse eest pai!

Anonüümne ütles ...

Türja, aga kuhu jäi "vaimukas" valvekillustik a la "njummi" ja "erutus"?

P.S: alljärgnevad rebendid on tei ljuba kasutusel olnud, juhuk kui peaksite tahtma "vaimukusi" värskendada:

* Eks see koer ikka kiunu, kellele saba peale astuti
* Tervisi Toompuiesteele (-teelt)
* Paistab, et läks jälle kümnesse

Anonüümne ütles ...

0:22, kui sa siin uus huumorisõber oled, siis pane kõrva taha: faktid - need on Urro ja Türja sõbrad. Neid nad ei puutu. Kontrollitud faktid - neid nad lihtsalt jumaldavad ega julge seepärast nende poole vaadatagi.

Sihilik pasapuhumine, demagoogia, umbluu, asjatundmatud ülevaated-prognoosid ja erakordselt halb...eee...asi, mida Türja luuleks nimetab - need on Urro ja Türja surmavaenlased, keda nad väsimatult päevavalguse kätte haisema tirivad.

Anonüümne ütles ...

Kahjuks viibisin Tallinnas ega saanud seetõttu kommunistlike limukate ja rahvusvahelise juutluse palgasulaste vastu protesteerima tulla. Tiidule: Jõudu Võiduks!