kolmapäev, 24. veebruar 2010

Täiendatud! Aga sõnavabadus, gospodin Laaneots? "Psühholoogilisest kaitsest" lähemalt

Gospodin Laaneots luges oma "isamaakõnes" üles terve rea omadusi, mida eestlased on aegadest ammustest kalliks pidanud: küll oli sääl kultuuriline järjepidevus, ühistegevus, kord ja iseseisvus, aga mida ei olnud, oli SÕNAVABADUS.

Nati narr olekski ju mainida sõnavabadust kui üht eeslastele olulist väärtust ajal, kus iga eestlane teab, kuidas on "õige" mõelda, kui ta ei taha pahandusi, ja kõigil, kes julgevad Eestit kritiseerida, pannakse suu ühel või teisel moel kinni, kas pole ;)?

Seega jäi sõnavabadus kui üks eestlaste põhiväärtusi gospodin Laanemotsa kõnest lihtsalt välja.

Mida ei mäleta, seda pole olnud.

Ja šagam marš, rot zakrõt gospodin Ansipi juhtimisel viie rikkaima Euroopa riigi sekka!

Muide, ma arvan, et see psühholoogiline kaitse seal Laaneotsa kõnes seda tähendaski, et see, kes ei mõtle nagu MEIE, on automaatselt meie vastu. Ja need MEIE ei ole keegi muu kui tänased võimulolijad, kes soovivad sellest võimust iga hinna eest kinni hoida. Kuna selle võimust iga hinna eest kinni hoidmisega on aga toime pandud väga palju kuritegusid, nii suuri kui väikeseid, sealhulgas kuritegusid õigusemõistmise vastu, siis on peale füüsilise kaitse osutunud tarvilikuks ka täiendava kaitse välja mõtlemine ja kasutusele võtmine. Ja see täiendav kaitse ongi see Laaneotsa kõnes mainitud psühholoogiline kaitse. Mis seisneb autoriteedi kaitsmises (nagu seda tegi oma kõnes Laaneots) ja õigustamises (nagu seda tegi oma eilses juhtkirjas Postimees).

Psühholoogiline kaitse on oma esimesed ettevaatlikud sammud juba teinud. Juba on kehtestatud maaletulekukeeld Johan Bäckmanile, kes julges kahelda Eesti ametlikus ideoloogias ja ajalookäsituses, ja neile noortele venelastele, kes siin pronkssõduri kaitseks pilotkadega piketeerimas käisid. Väiksed sammud, aga reaktsioon missugune! Nagu Bäckman ja našistid oleks tulnud tankidega Eesti vastu.

Psühholoogilise kaitsega oli tegemist ilmselt ka siis, kui Reformierakond lasi hullumajja panna oma erakonnakaaslasi kritiseerinud Ansipi eksnõuniku Kadri Kiilase - reformikatel oli lihtsalt vaja end Kadri Kiilase eest psühholoogiliselt kaitsta.

Samuti oli psühholoogilise kaitsega kindlalt tegemist siis, kui Tunne ja Mari-Ann Kelam lasid Tiit Madissoni (Jüri Pihli kätega) riigireetmises kohtu alla anda. Sest nad pidid ju end kuidagi Tiit Madissoni eest psühholoogiliselt kaitsma!

Ja kahtlemata oli seesinatse psühholoogilise kaitsega tegemist ka siis, kui Eesti Vabariigi politsei korraldas narkoreidi teise tuntud vabadusvõitleja Vello Väärtnõu Veltsa talus, mille käigus vabadusvõitleja koguni vahi alla võeti ja arestimajja toimetati. Sest kuidagi pidi Eesti Vabariik end ju kodumaale naasnud ersp-ka eest psühholoogiliselt kaitsma! Tont teab ju, mida ta muidu oleks võinud ette võtta Eesti Vabariigi kahjustamiseks.

Ja ilma naljata oli psühholoogilise kaitsega tegemist ka siis, kui Eesti Vabariigi naksakas Kaitsepolitsei võttis terava vaatluse alla noored tülikad loomaõiguslased, kes käisid kiusamas õilsaid karusnahaärimehi. Kuidagi pidid Eesti Vabariik ja Eesti Vabariigi karusnahaärimehed end ju tülikate loomaõiguslaste eest psühholoogiliselt kaitsma! Kes korra Kaitsepolitseis ülekuulamisel käinud, see enam naljalt Eesti Vabariiki ei õrrita, jajaa.

Või võtame pronksneliku. Nad olid väga tülikad ja ei lasknud pronkssõdurit ära viia, kui Eesti Vabariik tahtis. Eesti Vabariik lihtsalt pidi nad vahi alla võtma ja pokri pistma, sest kuidas muidu oleks ta end tülikate venelaste eest psühholoogiliselt kaitsnud???

Või võtame keskerakondlased, kesikud. Nende suhtes lihtsalt on vaja kogu aeg erisuguseid menetlusi alustada ja aeg-ajalt on tarvilik ka mõni kesik kohtupinki tarida, sest Eesti Vabariik peab end ometigi kuidagi keskerakondlaste ja nende võimalike võimupüüete eest psühholoogiliselt kaitsma. Täpselt samamoodi nagu aus president Konstantin Päts kaitses end psühholoogiliselt, juba ette, igaks juhuks vabadussõjalaste, vapside eest! Sest nagu olid ettearvamatud vapsid, nõnda on ettearvamatud ka kesikud, tont seda teab, mis nad võivad ette võtta, kui end nende eest juba varakult psühholoogiliselt ei kaitse!

Ehk siis: kõik on olnud õige. Kuid siiamaani on psühholoogiline kaitse toiminud varjatult, salaja. Nüüd on see lõpuks siis ka avalikult, Ants Laaneotsa suu läbi välja öeldud. Et vajame psühholoogilist kaitset Eesti-vastase elemendi ja riigivaenlaste eest.

Järgmiseks oleks vaja kiiresti välja mõelda, kuidas oleks võimalik elimineerida Eesti-vastast elementi riigi sees. Eesti-vastastele välisvaenlastele nagu Johan Bäckman ja našid on võimalik kohaldada maaletulekeeld, nii et sellega on jonksus, aga mida teha riigikriitikutega riigi sees?

Ehk tasuks siinkohal võtta õppust oma eelkäijast Nõukogude Liidust, kes saatis vaenuliku elemendi riigist lihtsalt välja? Näiteks vabadusvõitleja Vello Väärtnõu saadeti Rootsi. Meid Innoga võiks saata näituseks Soome. Või Venemaale, kuna me oleme kirjutanud, et Eesti võiks Venemaaga hästi läbi saada, ja see on seisukoht, mis lausa karjub psühholoogilise kaitse järele, head sõbrad!

Soovitan võtta see küsimus arutusele alla juba järgmisel valitsuse kabinetinõupidamisel! Sõnadelt tegudele, härrased Laaneots, Ansip, Ligi, Lang ja Aaviksoo!

68 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mida pealinn on teinud raha laristamise nimel? Loonud bussis seismise eest rahasaamise kohti? Aga tööpuuduse vähendamiseks--mitte sittagi!

Anonüümne ütles ...

aga mida on teinud suvaline reformierakondlik linn eestis tööpuuduse vähendamiseks?–

Anonüümne ütles ...

Türjod, palun kirjutage oma blogis sellest mureliku teemast lõpuks (kaua ta siin paluma peab? millal te võtate lõpuks kuulda oma lugejate hääli?) ja pange üles ka see küsitlus, kus inimesed saavad hääletada, kas Murelik. Elektrik ja ULA on kari mölakaid või mitte. Oleks ju huvitav teada, kuidas siinse blogi lugejad suhtuvad paduhulludesse grafomaanidesse?

murespoiss

Anonüümne ütles ...

kui eestis oleks tõesti sõnavabadusega probleem nagu Teie siin kuulutate siis oleks see pasaprits siin juba ammu kinni löödud!

Anonüümne ütles ...

Kirjutage parem maamaksust!
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=367993

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

See on töökoha kaitse, hirmutamise taktikaga!Kusjuures see läheb hästi peale!Hetkel aga ilmneb ,et meie "hirmutajad" on jäänud kaitseta ehk edaspidine sõltub neist endist.Korralik papp lombitagant, kulutati propakandale ja presidendivalimistele aga edaspidine on nende endi teha.Ja see toimib hetkel ,nõukogud meedias jne.Selle vastu võitlemiseks on parim kasutada nende endi taktikat!Tuleb veelgi rohkem hakata kas siis variisikute kaudu või anonüümsetena pidevalt rahvale pähe määrima ,et kohe-kohe Venemaa ründab!Põhiline on püüdes õigustada maksude tõstmisega!Küll mõjub ka kõige lollimale!Ja Savisaarele ,kellest te sõltute.Ei mõista seda hukka kuna vastasel juhul teid ei eksisteeriks.Ärge laske EE-d erastada ,vastasel juhul võib ka Savisaar igaveseks suu puhtaks pühkida võimust ,kaasaarvatud Tallinnast!

Inno ütles ...

Seda "pasapritsi" on üritatud mitmel korral kinni panna, tehtud ohtralt "küberrünnakuid" selle ülevõtmiseks, ent kõigele vaatamata seisab ta vapralt püsti.

Anonüümne ütles ...

kuule sina vene sljuha, et sina võid siin haukuda ja igast paska suust välja ajada, aga Laaneots ei tohi oma mõtteid avaldada? Ega lollile nagunii midagi selgeks tee :DDDD

Anonüümne ütles ...

Näed kui tore siis, et ikka püsti!! Aga tappa oleks ikka teile vaja anda, sellise jutu eest. Gospodin Inno, käsitlege parem ühissõidukite liiklust, rahvast ju huvitab, teie ignoreerite!!!! Nii ei saa, seltsimehed!

Inno ütles ...

Kas ühissõidukid on praegu Eestis kõige põletavam küsimus? Või äkki hoopis tilkuvad kraanid? Mh? Ah?

Irja ütles ...

aga andke siis palun mulle tappa :)
siiani pole hulluautotki järele saata suudetud, kuigi olete suure suuga lubanud. ehh, seltsimehed, ainult sõnad-sõnad-sõnad.

Anonüümne ütles ...

ah et masohist ka veel, meeldib kui inno sind klohmib jah?

Anonüümne ütles ...

Parem kui te ei torgi seda hunnikut nimega vabariik, sest kes on praegu töötud, pangalaenuga hädas - vastus- needsamad, kes aasta, paar tagasi olid pumba juures, said suuri pangalaenusid, õitsesid oma kallite laenuautodega, valisid teadagi millist parteid, igatahes mitte keskerakonda, see oli ju vaeste ja hädasolijate kaitsja, nüüd on needsamad ülbikud kõige suuremas pasas.
Las siplevad, kes tegi, ise tegi.

Anonüümne ütles ...

On! Ühissõidukid, tilkuvad kraanid, just-just. Kirjutage kommunaalteemadel. Sest EV teile nagunii korda ei lähe!

Anonüümne ütles ...

väga õige tähelepanek! Sõnavabaduse mõiste ongi tume maa meie rahvuslastel.... see ausaltöeldes minujaoks seab tõsiselt kahtluse alla nende rahvuse... on nad ikka minuga samast rahvusest???

Anonüümne ütles ...

Siinsed haukujad on ju kah need, kellel on väga suur hirm, hirm jääda töötuks, olla ise see, kes supiköögi abi vajab.
Teid on möistetud, teile on andestatud, aamen.

Anonüümne ütles ...

Kohe aru saada,kus enamus tallalakkujaid praegu viibib, maiparaadil, kohviku õhk kohe palju puhtam.
Enamus muidugi turvab suurte härrade julgeolekut, kupjapiits veidikeseks nurka visatud, mõisahärra kintse vaja kaapida peo ajal.

Anonüümne ütles ...

Sõnavabaduse mõiste ongi tume maa meie rahvuslastel.... see ausaltöeldes minujaoks seab tõsiselt kahtluse alla nende rahvuse... on nad ikka minuga samast rahvusest???


Kulla inimene, sul ju peas kõik täitsa segi. Sinusugused lähevadki valima isamaa ja respublika pätte.

Anonüümne ütles ...

sina lakud siin kohvikupervertide talda

Anonüümne ütles ...

ja kes siis valib keskturupättide erakonda?

Anonüümne ütles ...

See on suur hirm oma positsiooni kaotamise pärast.
Saa aru, neid, kes ladvikut enam EI poolda, on rohkem kui kunagi varem, pooldajaid aina vähem. Püramiidskeem toimib ainult siis kui alus on suur ja tugev, aga mitte kipakas ja viltu, kreenis nagu Estonia.

Anonüümne ütles ...

jäta oma märjad unenäod enda teada

Anonüümne ütles ...

Asi selles, et pole vajagi kedagi, kelle talda lakkuda, I&I on mõtlevad inimesed, mitte ajupestud papagoid , kes korrutavad seda, mida kinnimakstud leheneegrid päevast päeva telekast alla hüüavad.

Anonüümne ütles ...

Miks, ei tea, kas sinu märjad unenäod on paremad, et neid peavad kohe kõik kuulama ja kulpi lööma.
MIda vähemaks maksumaksjaid jääb, seda suurem tõenäosus, et sinusugused varsti oma märgi unenägusid kuskil varjupaigas edasi vaatavad.

Anonüümne ütles ...

I&I mõtlevad vabalt, niipalju kui kahesaja tuhhi eest võimalik...

Anonüümne ütles ...

sul on väga omapärane huumorisoon :)

Anonüümne ütles ...

Ära maksa müügimaksu, ära nuuma tõbrast paksu!

pwned!

heatahtlikult, teie Ansip.

Anonüümne ütles ...

ära sina hädapätakas minu pärast küll muretse :D

Anonüümne ütles ...

Muuseas, täna öösel juhtus selline lugu, et Veiko Rämmel, seesama gooti Libu, murdis sisse Teie Võru tänava häärberisse, meenutas hea sõnaga Aapo Ilvest ja sittus nurka. Loodame, et Teil vesi on ikka kinni keeratud, sest see naljatilk jättis oma sisenemise-väljumise mulgud avatuks ja teoreetiliselt peaks praeguseks mõnigi toru juba lõhki külmunud olema...

Anonüümne ütles ...

Ei ole hädapätakas, mul laene pole, aga sinul tuleb paari aasta pärast oma praeguseid sõnu süüa, laenuraha ja pirrutuli kaua sooja ei anna.
Siis pole sul enam arvutitki, mida klõbistada.

Anonüümne ütles ...

seisavad kaali meteoriidikraatri ääres lennart meri, arnold rjuutel ja mailis reps.

«...ja siia ta siis kukkuski», lennart, niisis.

peale mõningast mõttepausi lisab arnold fjodorovitsh: «hämmastav! jälle täpselt keskele!»

veel hetk ja mailis reps põrutab lõpetuseks: «hea,et koolimaja terveks jäi!»

ein Mensch ütles ...

ERSP üritusest veel: meelde jäi sõnavõttudest, et rahva ükskõiksus ja rumalus on masendav; selle asemel, et tulla meelt avaldama ja oma õigusi nõuda, minnakse käsi pikal Lauluväljakule töökoha kerjama või kodus pingude paraadi jõllitama õllepudel näpu vahel.

Põhimõtteliselt räägiti sama juttu, mis siingi blogis, võimurid on rahva ja maa pankureitele maha müünud, priiskavad katku ajal. Riik on poliitilises pankrotis, aga tehakse nägu, nagu kõik oleks kõige paremas korras, kui vaid seda Edgarit ees poleks...

Inimeste ühtsustunne on lõhutud, ühiskonnakihte ässitatakse teineteise vastu üles, kõik on ainult enda eest väljas. Lokkab perverssus, saamahimu ja ego hetkeline rahuldamine. Hingeline tühjus. Ja inimene on aina rohkem sõltuvaks tehtud riigist.

Peagi ongi veel kahte tüüpi inimesi: töötud ja riigiorjad. Sellised on meie arengud praegu.

Anonüümne ütles ...

I&I mõtlevad vabalt, niipalju kui kahesaja tuhhi eest võimalik...

No see raha on vaevalt alampalk mitme aasta töö eest kahepeale. Vähemalt läks õigesse kohta, kui mõelda kui paljud ainult allkirja kirjutamise eest siin riigis igakuiselt sabakergitajatele makstakse.

Anonüümne ütles ...

paljud=palju

Anonüümne ütles ...

ära hädalda, oh sind vaesekest või tema pirruvalgel ja katus laseb läbi. ei ole isegi kahju sinusugusest.

Anonüümne ütles ...

#No see raha on vaevalt alampalk mitme aasta töö eest kahepeale.#

Niipalju siis vabast mõtlemisest siin blogis, mida tehakse vaevalt alampalga eest!Ju siis polnud need "vabad mõtted" rohkem väärt, Võsa Pets sai üksi poole rohkem sest kõikidest kunstidest tähtsaim on kino"kunst"!(Ütles kes?)

Anonüümne ütles ...

http://change.planet.ee/?id=uudised&u=id_021610125138

Vot, üks asjalik sõnavõtt, sellist kõnet eestlaste orjalikkusest tuleks riigi sünnipäeval kuulata, siis tuleks mõistus persest pähe, nagu ütles hiidlane kui oma naise kuumale pliidile istuma oli pannud.

Anonüümne ütles ...

http://www.ekspress.ee/news/arvamus/arvamus/andres-raid-kas-eestlased-on-orjad-hirmu-orjad.d?id=29184313

Panen uue aadressi, aga artikkel on sama, eestlaste orjameelsusest...

Anonüümne ütles ...

Kas Lotila loorberid ei anna rahu, tundub et igaüks, kel tähed selged, võtab eestlaste kohtade midagi negatiivset arvata!Eelmine nädal tuli kohe igapäev selliseid "arvamusliidrite" avaldusi -Kender, Saagim, Raid, mingi ilmatüdruk jne.Jätke vähemalt Eesti Vabariigi aastapäeval rahule, ei ole eestlane halvem ega parem, kui mõni teine rahvus!

Anonüümne ütles ...

http://www.ekspress.ee/news/arvamus/arvamus/andres-raid-kui-rahvast-muudetakse-biomassiks.d?id=28561077

Lugege veel auh- auh tallalakkujad, küll
härra ülemus palgapäeval jälle palka vähendab, aga pole midagi, vähemalt niigi palju, rohkem ikka kui üldse mitte.

Anonüümne ütles ...

Asi pole eestlastes, asi on tallalakkujates.

Anonüümne ütles ...

Tallalakkuja = kubjas = ajukääbik
Kui ei meeldi kohvik, ega selle peremehed, siis kobi mujale, õhurikkuja.

Anonüümne ütles ...

Inno ja Irjo sööge parem kardulast, kui koera- ja kassitoitu, see haukumine ja mäugumine on ka kuidagi piinlik!

kapokoer

Anonüümne ütles ...

ainukesed orjad siin on kohvikuperverdid ja nende sõbrad, orjad oma nüristunud mõistusele.

Anonüümne ütles ...

Seda oma sõnavabadust ja demokraatiat otsi parem sealt, kus seda tõeliselt vaja on.

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=278397

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Küünilise eliidi ja küünilise Eesti meedia poolt korraldatud ajupesu tagajärjel on pööbel ajupestud ja sestap Eestlased elavad infosulus...

Isegi neegrid dzunglis on taganud endile elektri tasuta:
http://www.i-love-windpower.com/01%20Projects%20rev01/01%20Mali/07%20Press/Press.html
http://www.i-love-windpower.com/01%20Projects%20rev01/01%20Mali/01%20POD


Kui juba neegrid suudavad tagada endile elektri tasuta siis küllap ka ajupestud Eestlased saavad sellega hakkama.Paraku on nii,et Eestlased on ajupestud ja neile peab puust ette tegema ja punaseks värvima ja siis nad ikka ei saa aru...
Neegrid dzunglis on ses suhtes taibukamad.

Anonüümne ütles ...

Pole ei I&I ega nende sõber, lihtsalt poogen nendest peerujukudest, kellele karjakesi haukuda meeldib, ükskõik mis teema, neile sobib ainult üks arvamus, see, mida meedia on kajastanud.

Anonüümne ütles ...

Polegi enam neid "kohvikuperverte" peale sinu.
Hullemaid roppusi ja perverssusi on raske välja mõelda, sinusugune haige on vist delfis ära blokeeritud.
Nüüd käib siin oma haigeid fantaasiaid välja elamas.

Anonüümne ütles ...

taltsuta oma kibestunud ja nüristunud mõistust sa pervode tallalakkuja.

Anonüümne ütles ...

Inno, sulle viiteks selline huvitav artikkel meie naabrite majandusest ... eks see puuduta ka meid endeid.

http://www.counterpunch.org/hudson02152010.html

Anonüümne ütles ...

President kiitis tänases kõnes ajakirjanduse tasakaalukust!

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

I&IKohvik ju kaa ajakirjandus, vähemalt andmekaitse andmetel!
P.S.Iluspoisilt paluks muljeid Vankuuverist!

Anonüümne ütles ...

kas eesti kaitsejõude sobib juhtima kgb-le või gru-le truudusevannet andnud laaneots?

kas laaneotsa iq küünib teadmistega kaitsejõudude tüvidoktriinidesse ?

kas laaneots kirjutas paberile mõtted,milliseid oli tal mahalugedes raske väljendada?

vaevalt !!!!

Anonüümne ütles ...

To 19.10 Sul on hea mälu, respect!
Iga asi omal ajal...
Mul veel Madeira vürtsidest veel kirjutamata asju!

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Ultra paukuudis!
Inno ja Irja protesteerisid Tartus koos Madissoni ja Rämmeliga! Otsib meie paarike ikka vägisi teravaid elamusi! Neil on igav...
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=368151

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Videos on ilusasti näha ka Inno oma tobeda tutimütsiga esireas filmimas, varsti pannakse kohvikusse jälle megakogus videoklippe üles!

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Jama, raisk - Urro ja Türja ei jäändki pildile!

Anonüümne ütles ...

oi mis kena üritus!:
innot&irjat müüvad samal platsil oma keskerakonna poolt rahastatud seksiõpikut ja maagiline tola nõiub naised distantsil käima peale. ärgu siis pealtvaatajad kauaks sinna mokk töllis vahtima jäägu, eelnevate sõber liis haavel kühveldab teil kähku taskud tühjaks

Anonüümne ütles ...

Aaa, videos oli jah pizdoglaz oma lemmikut - alumist rakurssi - võtmas.

Anonüümne ütles ...

Tyrjodel nälg majas, läksid Tartusse tasuta hernesuppi helpima ja pseudokuulsust hankima. Öösel saab Paju uulitsas vaese inimese mullivanni nautida pesukausis, hernesupp on igati abiks. Tasuta mullivann kõigile seltsimeestele!

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Need madissonid ei kujuta riigile mingit ohtu. Selle kamba ja öise vahtkonna vahe on ainult see, et madissonid ei kriiska rossija, rossija ja ei röövi R-kioske.
Ja veel Tähismaad ka seal...
Ikka selleks, et meediasse pääseda, mitte mure rahva pärast.

Anonüümne ütles ...

jõudu innole liputamisel ja paradebiil hannesele vihma välja kutsumisel

Anonüümne ütles ...

ütle kes on su sõbrad:
madissoni asi kipub vildakas küll olema kui seal osalevad inno ja irma tähismaad, nõid hannesvanaküla... viimati see ongi osake kesikute savisarizatsijast

Anonüümne ütles ...

http://innojairja.blogspot.com/2010/02/veel-piketist-tartu-kesklinnas.html

ULA, I/I uus sõbrake

Irja ütles ...

ja kui erutatud te ikkagi olete :)

Irja ütles ...

nii erutatud, nii erutatud ;)
nii armas vaadata seda :)
ja tore näha, et iluspoiss ka pärast vänkuuverist tagasi. samas erutust võiksid vähemaks võtta, muidu mõjud tragikoomiliselt ;)

Anonüümne ütles ...

Irjake, Sa erutad mind tragikoomiliselt omamoodi, kui seda freek-kohvikut poleks, kus siis veel saaksin ma oma haiget seksuaalset frustratsiooni grafomaaniliselt maandada? Ikka siin, Hullumaja Puhvetis!

murelik elektrit täis iluspoiss, kes usub, loodab ja armastab Teid!

Anonüümne ütles ...

Kauges eestlaste kantsis Kanadas, Vancouveri linnakeses kestavad järjekordsed taliolümpiamängud. Meie suurlootused on mitmeid aastaid järjest kõvasti trenni teinud, treenerid on kõvasti õpetussõnu jaganud, suusameistrid on kõvasti suuski meisterdanud ning määrdemehed on kõvasti igasugu asju määrinud. Ajalehed ning meediaväljaanded on pungil reportaaže, ülevaateid ning pilte meie sportlastest ning nende kaaskondlastest…

Jääge kuuldele, iluspoiss