teisipäev, 2. veebruar 2010

Jee! Päevaleht juba lõdvendab kommimist

Väljavõte Päevelehe veebist.

Päevaleht, mis sisuliselt suretas välja kommenteerimise oma veebis, hakkab tasapisi asja reanimeerima. Esimese etapina ei peagi enam iga kord ID-kaarti lugejasse pistma, selleks et kommida. Piisab enda registreerimisest.

Ei, noh, seda oleks võind ju kohe teha, tarkpead! Ja ma ei saa aru, miks ei võiks Eestis kasutada mujal maailmas, näiteks Economistis kasutatavat süsteemi, et saad omale valida sobiva hüüdnime, pärast registreerimist. Nii on kasutaja üldjoontes teada, vähemalt tema meiliaadress, ning inimene ei pea oma nime all ennast turule tooma. Või mis? Kas on raske? Või pole selleks piisavalt oidu?

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

EPLO kolistab juba teist korda sama ämbriga. Ma pole mitte kordagi kommivaba versiooni külastanud. Põhimõtteliselt. Ega plaani seda ka teha enne kui kommenteerimine vaba nagu vanasti. Tundub, et ma pole ainuke ja et neil on vesi ahjus, sest keegi ei loe onlaini enam üldse ega ka paberlehte rohkem tänu "revolutsioonilisele uuendusele".

Anonüümne ütles ...

ühinen 1 arvamuse avaldajaga 100%

Anonüümne ütles ...

Pole ka epl-i põhimõtteliselt pärast kommimise lõpetamist külastanud, ja ei külasta enam ka. Kas seal on veel üldse komme ja kas keegi onlinet üldse veel loeb?

Inno ütles ...

Ma olen täheldanud, et eestlane on kommi-rahvas. Kui komme pole, siis ei loeta, tee või tina.

Anonüümne ütles ...

Murelik, on siin lausa pommirahvas!
Pommitab ühte kommi igasse teemasse! Inno, miks Sa korduvaid komme ei kustuta? Ära hakka jälle seda sõnavabadusega põhjendama! Miks Sa lubad spämme? Lased endale päevast päeva näkku sülitada...
Hakka ükskord meheks!

Kättevõtmise asi, ütles Innoke ja peksis pihku edasi...

kommipoiss

Anonüümne ütles ...

緊急?自ブログ更新 -- へソフトバンク出資のニュースを受けて-凄まじいのはなのか、孫さんなのか。-- ビジネスの宇宙的観察誌

murelik jaapanlane, konnichiwa

Anonüümne ütles ...

Kas Inno ikka rusikat aanusesse topib?

Murelik homopoiss

Anonüümne ütles ...

Inno, sellepärast ongi kommirahvas, et tänu oma kuulsusrikkale ajaloole pole tavaline eestlane aastasadu kommi näinud ega saanud, vähemalt Ümera lahingu aegadest saati...

Anonüümne ütles ...

Parandus: majandiskriisis on süüdi mitte riigid, vaid rahvusvahelised suurpangad, eriti Wall Streeti spekulandid, Goldman & Sachs, Föderaalreserv, jne

Ka Ameerika, Hiina ja Euroopa tavainimene kannatab selle kriisi käes nagu meiegi.

Anonüümne ütles ...

EPLO-l oli millalgi registreeritud kasutajanimega kommenteerimine. IMHO funksis OK. Miskipärast see kaua ei kestnud.
Enamuse korralike online väljaannete lugemiseks ja kommenteerimiseks peab olema emailiga kinnitatud kasutaja - keegi ei protesteeri.
Aga see praegune EPLO systeem on täiesti jabur.
Pealegi on võetud kommenteerimisvõimalus nn väliseestlastel ja neil välismaal elavatel - õppivatel ja töötavatel - inimestel, kel puudu ID-kaart.

Anonüümne ütles ...

Väga normaalne süsteem. Eeskujuks kõigile teistele väljaannetele. Ei pea nii olema, et allikad ja ajakirjanikud oma nimede ja nägudega on anonüümsete sitapeade peksta ja solgiga üle valada.

Anonüümne ütles ...

muiste oli mul epl lugemiseks alias ja olin registreernud oma e-aadressiga. toona toimis.
pole viimased paar-kolm-neli(?) aastat aga enam epl-i lugenud. lahkusin lugejate hulgast peale üht epl-i järjekordsest tilu-lilu facelifti, mis muutis kogu keskkonna minule mõttetult keerukaks ehk vastuvõetamatuks.