reede, 5. veebruar 2010

Kas Aaviksoo sai vabadussamba eest raha?

Väljavõte Päevalehe veebist.

Päevaleht, õigemini selle ajakirjanik Raimo Poom teeb tublit tööd vabadussamba ehituse taustade väljaselgitamisel. Vägisi tundub, et Jaak Aaviksoo sai isiklikult samba ehituse käigus vahelt raha, et nii kiivalt on kaitsnud soss-sepast ehitaja huve ja nii kahjulikult kaubelnud Eesti maksumaksja seisukohalt.

Ja annan veel ühe vihje: samba ehitust Eestis korraldas ikkagi Tšehhi firma Sans Souci Eesti partner Finmerk Group OÜ ja selle juht Jaanis Kuld, kelle kirjavahetuse kohvik hiljuti avaldas. Tšehhid ise pole Eestis ehitamas käinudki, vaid nemad on saatnud klaasplokid, mis on samuti osutunud praagiks. Huvitav on see, et sellise firmaga üldse leping sõlmiti, kes ise polegi võimeline Eestis midagi ehitama. Minu arvamus on, et sellest kõik probleemid ongi alguse saanud: partneriks valiti firma, kes polnud ise suuteline midagi tegema. Miks selline firma valiti? Ja miks minister nii kiivalt just seda firmat kaitseb? Tavaliselt tehakse seda selleks, et oleks lihtsam omale raha kantida.

Minu meelest tuleks Aaviksoo tirida parlamendi erikomisjoni ette aru andma. Asi on seda väärt.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

diletant-korruptant, aferist-karjerist, afganistani-agressor, ristisamba-apologeet, audi-kriipija, füüsik-kloun aaviksoo

Toits ütles ...

Selge see,et füüsik kaitseministriks ei sobi.Füüsika on siiski liiga erinev riigikaitsest.Õppimiseks ei ole koht Kaitseministeeriumis!

Anonüümne ütles ...

Innoke, ma kirjutasin ammu Sulle juba, et Aaviksoo sai paksu ümbriku!

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Pühapäeval sõidab Andrus Ansip Slovakkiasse, reisi eesmäk on kahe riigi vahelisi suhteid süvendada ja võib olla ka Vabadussamba rekonstrueerimisest nendega rääkida!

Jack So

Anonüümne ütles ...

Miks see murelik siin laiab? Inno kas Sa aru ei saa, kui Sind iga päev mõnitatakse ja perse nussitakse? Ole mees ja tee midagi selle jobukakuga!

murelik Ingrid

Anonüümne ütles ...

Füüsik ja keemik siis riiki juhtimas!Ja mis õppejõud see Ligi veel oli?:)
See sammas ei maksa elades 120 milli ,algusest peale oli selge ,et pestakse raha!Miks just tsehhid ja millal kuulutati riigihange?
Üleüldse on riigi rahasjadega ,peale reformi võimuletulekut midagi väga valesti.Juba mitmelt pool räägitakse ,et nad kandivad raha ära.Kuidas, kuhu ja kellele jääb veel arusaamatuks!?See riigieelarve sai kuidagi väga järsku otsa ning reservid on täielik bluff!Kord on sääl niipalju jääke ja siis võetakse hoopis laenu!Kui kellelegi on aega ja viitsimist võiks selle eelarve läbi arvutada ,juhul kui see juba salastatud ei ole!Võtaks tagantjärgi nii 5 aastat.

Anonüümne ütles ...

Vabadussõja võidusamba epopöa näitab, et suure tõenäosusega on tegemist päris suure summa kantimisega arvatavasti IRL-i 2011.a. valimiskassasse ja arvata on, et ega Aaviksoo pihud tühjaks ei jäänud.
Kuidas muidu seletada asjaolu, et riigihanke tulemusena sõlmitud hankelepinguga kindlaksmääratud trahvisumma, vähendatakse tööde vastuvõtu aktiga? Allhankijate töö eest VASTUTAB peatöövõtja! Pealegi puudub riigihangete seaduses selline asi, nagu otstarbekuse kaalutlus allhankijate suhtes