esmaspäev, 1. veebruar 2010

Langi-listi järgmised mehed ja probleemi lahendamine Adolf Hitleri kombel

Lang'i list'i järgmised mehed on Tallinna mees Kalmer Liit, kes sündinud aastal 1978 (minust aastajagu noorem), ja Haapsalu mees Marek Timofejev, kes sündinud aastal 1974. Mõlemal on konto rate'is.

Kuna nende meeste eksnaised on palunud nende meeste nimed avalikult teada anda, siis on igati õigustatud, et avalikult saaksid teatavaks ka nende meeste eksnaiste nimed. Ükski mees ei jäta oma lastele elatist maksmata, kui selleks ei ole põhjust. Põhjusi võib olla mitmeid: kokkulepe eksnaisega, mida viimane on rikkunud (nt suuline kokkulepe, mida naine enam ei tunnista), töötus, haigus, nurjunud ettevõtlus, pankrot.

Ei ole üht ja kindlat elatisevõlglase portreed. Üht meest, kes lihtsalt keeldub elatist maksmisest, sest ei taha ja kõik. Neid mehi üksteise järel ritta seades justiitsministeerium aga just seda väidab. Ja on seepärast võrreldav natsidega, kes ajasid juute gaasikambrisse olenemata sellest, kas oli tegu noorte või vanade, meeste või naistega. Gaasikambrist ei pääsenud ka väetid ja põdurad, väikesed lapsed ja vanainimesed. Kõik polnud isegi juudid. Vahel piisas sellest, kui olid juutide kaitseks sõna võtnud. Ka Hitler ei võtnud arvesse oma ohvrite varanduslikku seisu. Piisas rahvusest.

Ka Adolf Hitleri sünnipäeva tähistanud Rein Langi jaoks piisab vaid ühest: et sul on laps ja sul on talle kohtu poolt määratud elatis maskmata. Ei loe, et sul pole raha, tööd, et oled pankrotistunud. Piisab vaid ühest kindlaksmääratud tunnusest ning kui see on täidetud - laps, maksmata elatis, siis sind aetakse teiste järel ahju.

Rein Langi, Reinolf Langtleri lahendus võib esmaspilgul isegi arukas näida, nagu ka Adolf Hitleri lahendus, sest võib ju arvata, et kui pole inimest, pole probleemi, aga ajalugu on näidanud, et sellised inimeste ühe kindlaksmääratud tunnuse põhjal ahjuajamised on toonud kaasa palju suuremaid probleeme kui oli algne probleem. Ehk siis kui Natsi-Saksamaal oli alguses vaid juudiprobleem, siis pärast selle "probleemi" ahjuajamist oli neil palju suurem probleem - purukspommitatud linnad ja vägistatud naised.

Riigil on probleem - maksmata elatised. Kuid enne, kui hakata seda probleemi lahendama nõnda nagu Natsi-Saksamaa lahendas juudiprobleemi, tasuks mõelda, kas olete valmis tagajärgedeks, uueks probleemiks, mida selline brutaalne probleemilahendus endaga paratamatult kaasa toob.

Kui olete seks piisavalt intelligentsed muidugi. Kas olete, herr Hitler, herr Goebbels ja herr Göring justiitsministeeriumist?

13 kommentaari:

Inno ütles ...

Eks sa käi siis jala, tuleb tervislikum.

Inno ütles ...

Mina näiteks käin juba ammu jala.

Anonüümne ütles ...

paraku juba 10% käibki jala ning piletitulu väheneb, ja see omakorda tõstab pileti hinda veelgi neile, kes peavad sõitma ühistranspordiga.
kui tallinnas ainult 1 inimene sõidab ainsana linnas ja ülejäänud rahvas käib jala või autoga, siis tuleb just temal 100% kõigi busside kulud kinni maksta.
nii, et linnavalitsus saeb oksa millel ise istub

Anonüümne ütles ...

ikka suurt juhti Jossifit isiklikult teatakse selle kuldse lause järgi: "pole inimest, pole probleemi"! Olgem siiski täpsed kui kedagi/midagi võrdlema hakkame!

Anonüümne ütles ...

Aga huvitav, kust peavad need vanemad, kelle juures laps elab, raha võtma? Laps peab süüa saama ja sellel, kellele laps suurte silmadega otsa vaatab, pole võimalik talle öelda, et tead, põnn, nälgi. Suur uudis sulle, Inno: ka see vanem, kelle juures laps elab, võib jääda töötuks, minna pankrotti, langeda petlike lubaduste ohvriks.

Anonüümne ütles ...

Mina küsiksin, miks saab kohus mõista välja alimente, mis on suuremad kui reaalne sissetulek.
Miks koos töötute vanematega elav laps peab koos nendega nälgima. Lahutatud pere laps ei saa isa/ema töötuse korral ka midagi. Ainult isast saab igavene võlglane, sõltumata sellest, kuivõrd ta tahab ja püüab oma kohust täita.
Lastekasvatamine on isa kohus, ükskõik, millised on lahkumineku põhjused.
Miks see, kes tahab ja püüab, aga ei suuda, pannakse petise ja suliga ühte.
Miks tahetakse asotsiaalide juurdekasvu tagada.

Anonüümne ütles ...

Hitler, Goebbels ja Göring olid intelligentsed aumehed.
Ära nende meestega Langi ja juustminni küll kõrvuta!

ken taur

Anonüümne ütles ...

Küsiksin vastu (21.20): mis põhjusel määras kohus lapse vanemale kellel tema ülalpidamiseks raha napib? Üksikemale võiks öelda nagu rongaisalegi: mine TÖÖLE! Teeni RAHA! Mida sa MAGAD!?

Anonüümne ütles ...

Kas see nimekiri avaldab ka summad mida rongaisa maksis seni kuni suutis? See inf oleks kasulik. M6ni on alati maksnud, kuni teatud hetkeni m6ni ei ole kunagi maksnud. Detailid, detailid.

Irja ütles ...

To 21:20 - siin võiks riik appi tulla ning seda vanemat aidata, maksta talle nt miinimumelatist.

Irja ütles ...

To 21:49, ilmselt on paljude meeste "võlad lastele" tekkinud just sellest, et riik on määranud nendele meestele suurema elatise kui inimene suudab maksta. Seega tuleb nüüd oma supp ka ise ära süüa ning hädas elatisenõudjatele, kellest enamus on emad, appi tulla. Ning maksta ära see vahe, mis tekkis sellest, et mehed ei jaksanud nii kõvasti rabada kui riik neilt nõudis.

Minu lahendus: maksab riik, kes meestelt sellised röögatud elatised välja mõistis.

Anonüümne ütles ...

Ja kust peaks riik võtma selle miinimumelatiste raha? Tore on jagada küll, kui on mida jagada, aga ühel hetkel kipub see kodanluse vara, mida proletariaadile ümber jagatakse, lihtsalt otsa lõppema.

Oma lapsed peavad ikka vanemad ise kasvatama, mitte riik.

Ja mis krdi üleelusuurtest elatistest siin räägitakse? Unistage edasi, rongaisad, et keegi usuks teie jutte 5000kroonistest elatistest. Enamus Eestis väljanõutud elatisi on miinimumelatised, aga neidki ei saa makstud mehed, kel muidu pappi nagu paistab jaguvat. Oma liha ja vere hooletusse jätmisele ei ole mingit õigustust.

Ja kui hr Inno asuks nt miinimumpalga eest tööle, küll siis kohus vaataks ümber tema elatisraha summa. Mis aga võlgu, see tuleb ikka ära maksta, eks siis aastate jooksul. Pole mõtet päris hülgemöla ajada siin faktide pähe.

PS: Huvitav, et sul, Inno, kogu oma suure enesehaletsuse juures ei jagu kübetki hoolt ega kaastunnet oma lastele. Tegelikult ei ole huvitav. Kurb on.

Anonüümne ütles ...

Millal siis sinu, Inno, nimi seal nimekirjas avaldatakse. Tundub, et see nimekirja kandmine on mõjv, ega te muidu siin karjuks.