neljapäev, 4. veebruar 2010

Üks tagasiside/kommentaar olukorrast riigis: kõrtsi omanik karistab trahviga kõrtsi mittekülastamist

 Saabus selline kommentaar, eesti rahva saatus käsitleva sissekande juurde:

Vaidleks vastu esimesele! Ei sõltu Eesti majandus USA-st ,Hiinast ega ka Venemaast. Esimene riik elab krediidist ehk võlgu ja selle kokkuvarisemine oli ammu juba ette teada. Hiina on aga tootjariik, teda on kotitud aastakümneid, kuid on sellest läbilöönud, aga Eesti ei tooda mitte midagi, seega ei ole sellisel kaugel riigil pistmist meie majandusele konkurentsi pakkumisega.Venemaa aga ei mõjuta meie majandust, vaid Eesti elas selle riigi kulul ja seda oskuslikult. Läheb aastaid, enne kui aru saadakse, et lombitagune provoktasioon Eestis pronksjunniga oligi meie riigi majanduslanguse alguseks.

Miks aga tõstetakse makse, piletihindu, autokütust, elektrit jne. on tingitud sellest, et riigis ringleb sisene raha, mis päevpäevalt kaotab oma väärtust, ja pangad korjavad seda võlakatteks kokku ning juurde ei tule midagi kuna erilist exporti Eestist ei toimu, siis on asutused ja inimesed, kes on harjunud elatuma teiste maksudest ning nemad oma sissetulekust loobuda ei soovi! Ja ainuke võimalus on koorida raha veelgi maksumaksja taskust!

Inimene võib küll öelda, et ta saab aru teiste raskustest ja sooviks neid aidata, aga tegelikkuses ta ei loobu oma mugavast elust! Eesti suurimad expordi "numbrid" tulid metsamaterjali ja solkkütuse müügist piiri taha. Mõlemad peaks olema suurelt osalt lõppenud.

Mis saab edasi? Tavainimesel soovitaks pühenduda oma peenramaale (J. Mõisa arvamus) ja rahulikult oodata, nagu eestalasel kombeks, kuni hundid teineteise kõrisid närima hakkavad. Peale "veretööd" jääb ainult anuda jumalat, et kuningaks ei trooniks end debiilik, vaid inimene, kes mõistab, et riigi rikkus seisneb jõukas rahvas! Ning alustada tuleb ülimadalatest maksudest. Ehk võrdluseks tooks restorani, kel läks hästi ja ahnusest tõstsid oma hinnad üles ning sõid kliendid välja, selline kõrts peab edaspidi kaua peale maksma, et meelitada tagasi oma klientuur! Praeguse stiiliga aga soovib selle omanik trahviga kõrtsu mittekülastamist karistada! Ja see ei kanna vilja!!!

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui inno ja irja oleks saanud tartus avada oma kohviku, oleks blogi-kohvik ilmselt avamata jäänud. Igatahes oleks asjad teisiti läinud. Kummaline, et üks asi viib teiseni, ning kius võib hakata kiusaja enda tagumikku põletama.

Inno ütles ...

Blogi-kohvik oleks siis kindlasti avamata jäänud. Meil oli plaan hakata blogis tutvustama päris-kohvikus toimuvat. Aga läks teisiti.

Ent ükskord avame selle päris kohviku niikuinii.

Anonüümne ütles ...

http://www.youtube.com/watch?v=A9tL4AraNOE

Anonüümne ütles ...

miks nii palju kirjavigu? Ja pidev eestlaste halvustamine?

Anonüümne ütles ...

Tsiteering:
"Ei sõltu Eesti majandus USA-st ,Hiinast ega ka Venemaast. Esimene riik elab krediidist ehk võlgu ja selle kokkuvarisemine oli ammu juba ette teada. Hiina on aga tootjariik, teda on kotitud aastakümneid, kuid on sellest läbilöönud, aga Eesti ei tooda mitte midagi, seega ei ole sellisel kaugel riigil pistmist meie majandusele konkurentsi pakkumisega.Venemaa aga ei mõjuta meie majandust, vaid Eesti elas selle riigi kulul ja seda oskuslikult. "

Lambajutt.
USA -st, võlasumma hukatuslikkuse mingile riigile ei määra võlasumma vaid tehtega, riigi varad miinus võlasumma, saadav number. USA puhul on saadav number seni veel tugevalt plussis. Mis muidugi ei tähenda seda, et see number ei võiks tulevikus miinusega olla.
Hiina. Kes teda kotib? Pigem kotib ta oma alamaid. Kui neile maksta inimväärset palka, kui keelata reostamine siis poleks Hiina toodang enam nii odav midagi. Seega koliks tootmine sealt välja.
Eesti NLiidus. Eesti maksis NLiidu "ühiskassasse" rohkem sisse kui sealt vastu sai. Peast ei mäleta, kuid vist oli 12% rohkem. NLiidu suurim puuvillakasvatusriik, Usbekistan(või oli tollal selleks Kasahstan) näituseks maksis "ühiskassasse" 4% vähem kui sealt sai.

Anonüümne ütles ...

Alles te rääkisite, kui vasakpoolsed te olete, nüüd räägite jälle madalatest maksudest. Küll on hea igal hommikul puhta lehena ärgata ja jälle uus maailmavaade valida.

Anonüümne ütles ...

Rahanäljas Tallinn suretab välja linna vanima pitsarestorani

inno, täna annan vihje ühest teisest praeguse tallinna linnavalitsusega seotud juhtumist, kus üritatakse toitlustusettevõttet surnuks nöörida. inno, vaata mis tallinnas toimub praegu. majanduskriisi ajal linnavalitsus vastutuleku asemel kauaaegsele üürilisele näitab üles hoopis paindumatut käitumist. linn justkui sülitaks ettevõtlusele ja neile, kes annavad endast parima, et eesti majandus toimiks (ja inimeste kõht tühjaks ei jääks). on see sinu arust normaalne?

sa oled siin palju materdanud irl-i ja reformi. samas üllatavalt vähe kriitikanooli lendab savisaare erakonna vastu, mis tallinnas möllu teeb ja hoolimatut (võiks isegi öelda pohuistlikku) suhtumist oma elanikesse üha enam ja enam demonstreerib. kui ma sind paremini ei tunneks, siis ütleks et sul on topeltstandardid ühiskonna valuteemade käsitlemisel. samas usun, et sul on jäänud savisaare erakonna sigadused tallinnas lihtsalt kahe silma vahele. palun pööra rohkem tähelepanu ka nendele (alustades sellest sõgedast ühistranspordi piletihindade tõstmisest, milles pole süüdi ansip ega tema valitsus vaid praegune tallinna juhtkond).

ja pane see kuradi poll üles, et blogikülastajad saaksid arvamust avaldada selle kohta kas tallinna linnavalitsus on kari mölakaid või mitte. ma ei viitsi seda sodi lugeda mis siin kommentaarides vastu kirjutatakse nii et vaatan selle polli (ja tallinna linnavalitsuse tegevust adekvaatselt analüüsivate sissekannete) tekkimise järgi kas jätkata siin kommenteerimist või mitte.

murelik tallinlane :(

Anonüümne ütles ...

Võib-olla tunned huvi?

http://studiacartesianaestonica.wordpress.com/2010/02/04/top100-blog-tr-vs-webtraffic24-com-kumb-valetab/

Anonüümne ütles ...

Kle pitsasöödik-bussionu! Savisaare materdamisega tegeleb 24/7 suur meedia kui oled juhuslikult märganud. Loe Ekspressi ja naudi. Aga Ansipi-Laari kamariljat ei julge keegi puutuda, sest Kadastik ja Luik on nende suured sõbrad. Aga kohvik käsitleb ka seda teemat ja tore on.

Savisaar on Eestis müütiline kurjuse kehastus nagu Hitler mujal maailmas, aga hullemgi veel, sest elav! Ma ei ole mingi Savika fänn, aga selline ühekülgsus tundub lausa sihilik olema...

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Seega võrreldes elektriküttega saate soojuse 4-5 korda odavamalt kätte.http://www.city24.ee/client/city24client?pageId=23&objId=InfoNavigationObject&s

http://www.city24.ee/client/city24client?pageId=23&objId=InfoNavigationObject&stateId=InfoPage&eventId=infoNavigationEvent&itemId=170184

Maasoojuspump

Maasoojuspump tarvitab elektrienergiat vaid tsirkulatsioonipumpade ja juhtimiskeskuse tööshoidmiseks, nagu iga teinegi küttesüsteem, mis on ehitatud veetsirkulatsiooniga. Lisaks kulub elektrienergiat soojusenergia transportijale e. kompressorile. Kokku kasutab maasoojuspump 1 kW/h soojusenergia saamiseks keskmiselt ¼ kW/h elektrienergiat. Ühesõnaga 1 kW/h elektri kasutamisel toodetakse maasoojuspumba abiga soojusenergiat keskmiselt 4 kw/h , e. 4 korda rohkem, teatud juhtudel kuni 5 korda. Seega võrreldes elektriküttega saate soojuse 4-5 korda odavamalt kätte. Elektrit on vaja pumba tööle rakendamiseks. Maasoojuspumba maksumus oleneb tema võimsusest (kW) ja tema funktsionaalsusest(soojavee tootmine, erinevad toa temperatuurid jne.). Lisaks eelnevale on väga oluline kuidas on soov paigaldada väline kollektor (puurauku, pinnasesse, põhjavette). Kogu seda eelnevat arvesse võttes on veel võimalik lisada pumba tööülesannetesse jahutamisfunktsioon suvepäevadel kuumade ilmadega. Täpse hinna teada saamiseks oleks teil vaja teada köetava pinna suurust ja tarbitava sooja vee kogust. Lisaks mängib rolli ka maja soojapidavus. Keskmise uusehitise puhul 200 m2 maja projekti maksumus 170 000 - 220 000 krooni sõltuvalt maasoojuspumba mudelist automaatikast vajaliku soojatarbevee kogusest jne. Maasoojuspumba paigaldamisel peab arvestama kindlasti krundi vaba pinnase olemasoluga (130 m2 majale 350 m2 vaba pinnast maakollektori jaoks). Kindlasti on mõistlik arvestada maasoojuspumba paigalduse kohaga e. tehnoruumiga ca 4 m2 ( min. 2 m X 1,7 m )erinõuded puuduvad Arvestama peab pereliikmete arvu, kes hakkavad sooja vett tarbima. Seadme osas peab arvestama seda, et mida parem ja säästlikum süsteem paigaldada seda väiksemad on maasoojuspumba ekspluateerimise kulud. Põrandakütte puhul soovitaksin HGL e. kuumagaasi maasoojuspumpa, mille kasutegur on stabiilselt 4,5.

Anonüümne ütles ...

Mees seletab naisele oma unenägu: „Näen unes, et seisan autoga kusagil tänaval liiklusummikus. Korraga koputatakse autoaknale. Avan akna ja näen mingit tüüpi. Too seletab, et käimas on korjandus seoses sellega, et rahvusvahelised terroristid röövisid Savisaare ja nüüd nõuavad tema eest miljard krooni. Vastasel juhul valatakse pantvang bensiiniga üle ja pannakse põlema.“
„Nojah ja palju sa, va ihnuskoi, siis andsid?“ pärib naine.
„Kümme liitrit“